Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 3 februari 2015

Kosmische newsflash: Voor alles is een tijd, 3 februari 2015 / Yvonne Weeber

Kosmische newsflash:
 Voor alles is een tijd,
3 februari  2015 / Yvonne Weeber

Lieve mensen,
De nieuwe maan van 22 januari gaf ons Kansen om een nieuwe weg in te slaan. Om situaties vanuit een hoger perspectief te gaan bekijken. De volle maan van vannacht bied ons inzicht in innerlijke leiding..

Niet doen wat je moet doen

Mercurius, de planeet van communicatie, denken en overtuigingen loopt nog steeds retrograde, wat betekend dat we de energie naar binnen mogen richten. Afspraken verlopen niet goed, files, treinen die niet rijden, oude conflicten laaien weer op, het loopt in ieder geval niet lekker. Geen goede tijd dus om belangrijke papieren te tekenen of om met nieuwe info naar buiten te komen. Je kan beter nog maar even wachten en de situatie goed overdenken. Die Mercurius staat in de horoscoop conjunct het IC, dat is de basis van de horoscoop en conjunct met Vesta. Vesta is een kleine asteroïde welke gaat over focus. Dat betekend dat de focus op dit moment nog even mag blijven bij onze gedachten en overtuigingen. Wellicht hebben jullie vorige week ook heel erg ervaren dat negatieve gedachten je in de weg zaten, doe het niet goed, moet eigenlijk daar mee bezig zijn maar dan ga je toch ineens iets heel anders doen. Datgene wat je niet doet kan dan gaan vreten aan je. 
Negatieve gevoelens geven, waarom doe ik dat nou niet? Terwijl je gewoon rustig door gaat met dat wat je eigenlijk niet wilde doen. Dus uitstel, vertraging en tja meestal wordt je daar toch niet blijer van. Geen keuzes kunnen maken.

Voor alles is een tijd

We zijn zo opgevoed met van uitstel komt afstel, en je moet doen wat je moet doen, dat er weinig ruimte is voor stilte in de geest waardoor er weer inspiratie en creativiteit kan ontstaan. Daarnaast nemen we vaak impulsieve ondoordachte keuzes. Uitstel en niet doen wat je eigenlijk moet doen, heeft ook te maken met dat het nog geen tijd is om het te doen. Dat er nog iets niet helemaal klopt en dat je even tijd nodig hebt om naar binnen te keren en alles nog eens op een rijtje te zetten. De stilte en de leegte in om te zien wat daar nog verborgen is. Soms zit daar nog een stukje angst verborgen. Angst om keuzes te maken, om bepaalde verantwoordelijkheden aan te gaan of wat ook. En we willen niet meer creëren vanuit angst maar vanuit heelheid en liefde. Dus we kunnen er op reageren door jezelf af te straffen, of je kan compassie hebben met jezelf en zeggen okay, het is dus waarschijnlijk de tijd nog niet ervoor ik ga even iets heel anders doen. Met Zwarte Maan in Maagd betekend dat lekker opruimen, reinigen, ordenen en verder onderzoeken.

Dat geeft je een goed gevoel. Daarnaast lekker de natuur in, wandelen, lekker en goed koken of een reinigingskuurtje, dus even tijd en ruimte geven aan je lichaam. Lekker naar de sauna en relaxen. Voor alles is een tijd en geef jezelf die tijd. Luister naar de signalen van je lichaam en volg je intuïtie (Vissen) Even time out. Dan heb je straks weer inspiratie om een stapje verder te gaan.


Fitness of the mind

Met de Maan conjunct Jupiter in het teken leeuw in het tiende huis, is er behoefte om te stralen en om het podium te betreden. Maar Saturnus trapt op de rem. Wat ik al heb geschreven in het kosmische weerbericht voor 2015, Jaar van Manifestatie. Mars in Vissen wil heel graag vorm gaan geven aan die idealen die we bedacht hadden. Maar hij staat nu in conjunct de pijnplaneet Cheiron wat betekend dat er nog wat geheeld mag worden. Het gekwetste mannelijke mag geheeld worden. Het oude mannelijke wat manifesteert vanuit angst,macht en overheersing. In deze nieuwe tijd mogen we gaan manifesteren vanuit een ander bewustzijn. Vanuit duurzaamheid en respect voor elkaar en alle leven. Jupiter, de planeet van bewustwording, loopt ook retrograde, dus wederom de blik naar binnen. Onderzoeken waar je zelf nog issues hebt op macht en onmacht situaties. Jupiter en deze Maan willen ook graag samen werken, co creëren, maar wel vanuit bewustzijn en gelijkwaardigheid. Dus we hebben nog even tijd nodig om uit te vinden hoe we dat kunnen gaan doen. Het is nog nooit eerder zo gedaan. Fitness of the mind is daar voor nodig. Weten dat je je gedachten niet bent. Gedachten komen en gaan. Als je je ermee gaat identificeren ga je piekeren krijg je stressvolle gedachten. Neem de tijd om je mindmuscles te trainen, om gedachten gewoon voorbij te laten gaan en binnen in je zelf in de stilte en de leegte te komen.

Innerlijke leiding

Venus, persoonlijke liefde,staat conjunct met Neptunes, onvoorwaardelijke liefde. Grote idealen en hogere doelen, maar ook oppassen voor illusie en projectie, je laten misleiden. Je kan alleen misleid worden wanneer je de ander de macht geeft. De autoriteit buiten jezelf legt. Liefde heeft net als al het andere niets met de ander te maken. Worden we verliefd op iemand dan is dat gevoel ons gevoel. We projecteren het alleen op de ander, zo ook met alle andere gevoelens. 

Zodra we door krijgen dat zelf liefde een van de grootste uitdagingen is, dan zullen we ook de idealen vanuit ons hart vorm kunnen gaan geven. Dan blijven we in het Nu en laten we komen wat er komt. Niet mijn wil (Mars) maar u wil geschiede (Pluto). Deze maan laat ons inzien dat we alleen vanuit deze innerlijke leiding vorm kunnen geven aan een nieuwe wereld. En vanuit evenwicht van mannelijke en vrouwelijke energie. Buiten onszelf en binnen in onszelf. We krijgen 3 conjuncties van Mars en Venus dit jaar, welke op verschillende niveaus deze polariteit binnen in onszelf op kunnen gaan lossen. De eerste samen stand is op 21 februari. Dan staan ze samen met de maan op 0 graden ram. We kunnen dan een nieuwe stap maken. Maar eerst lopen ze samen op in het teken Vissen, wat gaat over uit de slachtofferrol stappen en in je eigen kracht gaan staan. Het gaat over vergeven en compassie zo ontstaat er innerlijke leiding.

Heb het goed!
Yvonne Weeber

Je bent vrij om deze nieuwsbrief door te sturen en delen ervan te gebruiken. Graag met bronvermelding. Wil je meer weten over workshops of een persoonlijk consult om te kijken waar deze volle maan bij jou in je horoscoop haar licht laat schijnen?