Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 15 februari 2015

Heavenletter 5196 Maak Aanspraak op Vreugde / Zondag 15 februari 2015

Maak Aanspraak op Vreugde
Brief uit de Hemel
Zondag 15 februari 2015

God zei:

Wat je ziet is wat je krijgt. Je weet dit al. Zie schoonheid in de wereld, en je wereld is mooi. Zie problemen, en je ziet en hebt problemen.

Zoals het is, in de wereld, kan je misschien zeggen dat niemand problemen zal ontlopen. Wie kan hierover redetwisten? Niettemin kan iemand in benauwende toestanden erger dan de jouwe gelukkiger zijn dan jij. Wat je ziet is wat je hebt.

Jouw geluk in het leven komt uit meer voort dan jouw situatie en de omstandigheden waarin je leeft. Het lijkt erop dat je geluk komt van meer zoiets als je conditionering en bepaalde gewoonten waar je in terecht gekomen bent. Wat zoek je? Ben jij op zoek naar het verleden om zich te herhalen, of kijk jij uit naar iets meer, misschien zelfs helemaal nieuw. Klop op de deur vóór jou waar Geluk op staat.

Geluk komt van dieper dan de gebeurtenissen in je leven. Zoals in de muziek, worden er vele tonen gespeeld in het leven. Nu is de vraag: Wat speel je in majeur? Waar besteed jij je tijd en gedachte aan? aan de hoge noten of de lage noten? aan de drums of het geklingel of ouvertures en crescendo's? Je hebt een keuze in welke muziek je speelt en jouw klemtoon op het leven dat jij leeft.

Je kunt naar de opera of een jazzclub gaan. Jij kunt kiezen waar jij je gedachten over laat gaan, en je gedachten voegen toe aan je leven. De kwaliteit van jouw leven komt neer op je gedachten. Je leven is tragisch als je zegt dat het dat is. Je leven is mooi als je zegt dat het dat is. Het leven kan jou zeker vreugde geven. Maak meer aanspraak op vreugde dan dat je aanspraak maakt op hartzeer.

Jij kunt je richten op muskieten en muggen en vliegen die jou plagen. Jij kunt je richten op een zonsopgang, het blauw van de hemel, en het leven dat zich ontvouwt. Het is jouw keuze. Jij kunt jouw zegeningen tellen, of hen aftrekken, en zodoende je leven te kort doen. Hoe jij je persoonlijk voelt over je leven is de optelsom van je leven. Daar is het. Ik heb het gezegd. Wat jij denkt van je leven, dat is wat het is.

Je kan arm zijn en een gelukkig leven hebben. Jij kunt een rijk man zijn en extreem lijden. Jij kunt gezond en ongelukkig zijn. Je kunt ziek zijn en toch nog gelukkig voelen. Dit is wat de vrije wil betekent, dat je keuzes hebt. Tegen wil en dank, maak jij jouw keuzes. Je mag verantwoordelijkheid voor jouw keuzes op het verleden terugvoeren en op andere mensen, uiteindelijk echter zijn alle keuzes die je maakt aan jou om te maken. Maak de keuzes.

Jij bent de expert van jouw leven. Jij kunt het leven verheffen of jij kunt het belasteren.
Een groot deel van de tijd denk je niet echt na over de keuzes die je maakt. Je maakt ze uit gewoonte, zelfs automatisch.

Het is al eerder gezegd. Jij kunt je richten op het onkruid, of je kunt je richten op de madeliefjes. Jij kunt genieten van de paardenbloemen, zelfs in je voortuin. Jij kunt van modder houden. Toen je een kind was, hield je ervan om in de modder te stampen.

Als er iets in je leven lijkt te zijn weggenomen van jou, dan kan het goed zijn dat jij ermee begint om het meer te waarderen dat je gewoonte toestond. Het zou veilig zijn om te zeggen dat het een goed idee is om het nu te waarderen, terwijl je hebt wat je hebt. Dit is het tellen van je zegeningen. Misschien heb je gebreken geteld. Het is zo makkelijk om te wijzen op gebreken. Maak het gemakkelijk op te wijzen op zegeningen. Wijs jezelf erop. Tel jouw zegeningen op je vingers en je tenen en doe het opnieuw. Maak licht van gebreken. Erken een lange opstelling van jouw zegeningen en zeg: "Dank U, God."

Vertaald:  Anneke