Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 21 februari 2015

Heavenletter 5202 Spring het Leven In met Beide Voeten / Zaterdag 21 februari 2015

Spring het Leven In met Beide Voeten
Brief uit de hemel
Zaterdag 21 februari 2015

God zei:

Je weet al dat het leven vol verrassingen zit, en er staan je een hele hoop verrassingen te wachten, verrassingen die zullen verrassen, het soort verrassing dat je graag hebt om je te verrassen, de soort verrassing die ervoor zorgt dat je gaat springen van vreugde en je gaat helpen om te weten dat er een God is, een God die van je houdt.

Je zal iemand tegenkomen die je verwachtte nooit meer te zien, of je ontmoet iemand nieuw die jij nooit had verwacht dat je dat zou doen. Iets prachtigs zal optreden. Het kan uit de lucht vallen. Het zou een gedachte kunnen zijn die je hebt. Wat het ook moge zijn, het zal jou helpen om weer te gaan geloven in de liefde en de liefde in je hart en dat, misschien, jij beminnelijk bent en in staat om te beminnen en dat er ook van je gehouden wordt. Het is tijd voor jou om jouw verwachtingen op te hangen aan een ster.


Gedurende een lange tijd kan het zijn dat je iemand was, die nergens op durfde te hopen. Ik raad jou nu enthousiast aan om je hoop op te vijzelen. Wat jij ook naar verlangt, zoek het om elke hoek. Start met omhoog te kijken en geluk te verwelkomen, welke vorm dan ook het voor jou zou aannemen, weet dat het aan jou is toegezonden bij deze gelegenheid.

Het is niet echt zo dat je een nieuw levenscontract krijgt. Het is zo dat je begint met het draaien van je gedachten in de juiste richting. Ik hoor jou zulk een heiligschennis mompelen als: "Wat ik wil zal nooit gebeuren. Ik ben altijd teleurgesteld. Ik krijg nooit wat ik wil. Ik weet niet eens meer wat me gelukkig zou maken. Ik heb het opgegeven qua geluk. Ik zal gelukkig genoeg zijn als alleen al problemen weg blijven bij mij."

Het leven gaat jou rond laten dwarrelen en waar het landt, weet niemand. Dit deel is beangstigend voor jou. Laat het beangstigende gedeelte los. Pak het vreugdevolle deel. Een bijzondere vreugde hoeft niet eeuwig te duren om je hart te beroeren. Wil je een snoepje weigeren omdat er later een gat in de bodem van de tas kan zijn? Accepteer wat wordt aangeboden aan jou wanneer het wordt aangeboden. Zeg dank je. Er zijn geen keiharde contracten. Jij hebt al een contract waarin jij akkoord ging om het leven met volle teugen te leven. Het is niet aan jou om het leven weg te duwen en er los van te staan alsof je niet thuis hoort in het leven.

Het leven heeft geluk voor jou in petto. Het heeft dat altijd. Het is mogelijk dat jij in staking gegaan bent en in het leven rond aan het marcheren bent, klagend erover, en er niet binnen gaand. Spring erin! Spring erin met beide voeten. Het minste wat je kan bijdragen is een levens ondersteunende houding tegenover dit ene leven dat nu voor je ligt.

Als je het leven nu niet accepteert, wanneer zul je dat doen? Wanneer zal je naar buiten in het speelveld gaan? Wanneer zul jij je aanmelden voor het leven? Jij kunt het verleden niet veranderen. Jij kunt het heden doen oplichten. Niemand kan voor jou in het leven binnen gaan. Alleen jij kunt het een draai geven.

Geef het leven een kans om jou alles te geven wat het heeft, en het heeft veel plezier voor jou opgeslagen. Ik houd je niet voor de gek. Ongeacht in welk een wanhoop je jezelf nu zou kunnen bevinden, dromen komen echt uit, en dromen kunnen uitkomen voor jou.

Kijk er naar op deze manier: Voordat je de loterij kan winnen, moet je een lootje kopen. Jouw lootje voor het leven is gratis. Stap gewoon over terughoudendheid en latent tegenhouden heen. Maak jezelf toegankelijk voor het leven. Stap er in, niet halfslachtig, maar van ganser harte. Geef het leven alles wat je hebt. Geef het een handdruk. Verwelkom het. Geef het leven een voorsprong. Geef het een hoeraatje. Geef het leven drie hoeraatjes. Hoera voor het leven. Hoera voor het leven. Hoera voor het leven.

Accepteer Mijn zegeningen voor jou. Zeg dank je tegen het leven en haal uit het leven op Aarde wat eruit te halen valt. Verleng de prestaties van het leven zoals je met een Broadway toneelstuk zou doen, en juich en applaudisseer en sta op van waar je zit en geef het leven een staande ovatie.

Vertaald: Anneke