Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 20 februari 2015

Heavenletter 5201 Deze Onmetelijke Doordringende Liefde / Vrijdag 20 februari 2015

Deze Onmetelijke Doordringende Liefde
Brief uit de Hemel
Vrijdag 20 februari 2015

God zei:

Wij leiden een leven van liefde samen, jullie en Ik. Ons doel is lief te hebben, voornamelijk liefde te geven, maar wat liefde is wordt niet altijd begrepen noch waargenomen. De liefde waarover Ik spreek gaat waarneming te boven. In zekere zin is alles liefde, van flirten tot vechten, van romantiek tot dood. Elke liefde heeft wel iets. Onbeantwoorde liefde heeft enige waarde. Eerste liefde of laatste liefde en de dood van liefde bieden iets. Er is enige waarde of plezier in liefde, kortstondig of eenzijdig. Dit is liefde in de wereld.

De liefde waarover Ik spreek is iets anders. Niets maakt er een verschil in. Ze sluit in ongeacht wat ook. Ze handhaaft zichzelf om het even wat. De liefde waarover Ik preek is als de liefde die Ik uitstraal en naar jullie uitstraal. Liefde is een vorm van genade.

De liefde waarover Ik spreek hoeft niet verdiend te worden. Niemand moet mooi zijn om haar te hebben. Het is liefde die overstijgt. Ze is van niets afhankelijk behalve zichzelf. Ze is niets waarover je moet nadenken. Ze is als ademhalen. Ze hoeft niet bereikt te worden. Ze is als jouw aura. Ze is er gewoon zonder enige aandrang of verwachting. Ik ben de oorspronkelijke Bron van Liefde en jullie zijn Mijn Weerspiegeling van Liefde.

Het is je geboorterecht om deze onmetelijke liefde te genieten, het ontvangen en het geven ervan, het ene niet afhankelijk van het andere. De schalen van liefde kunnen niet gemeten of afgewogen worden. Er zijn geen voorwaarden voor liefde.

Je hebt lief omdat het jouw aangeboren natuur is om lief te hebben. Je hebt lief omdat je liefhebt en niet vanwege dit of dat. Je hebt gewoon lief met een liefde die niets te maken heeft met rijkdom, gewoonte, leeftijd, schoonheid, of geslacht. Het is liefde. Het heeft alleen met jou te maken. Je hoeft niet een onderwerp te hebben om lief te hebben. Jij bent het zelf die omringd wordt door het Licht van Liefde dat binnenin jou straalt los van alles. We kunnen het acceptatie noemen. We kunnen het aangeboren visie noemen. We kunnen het Heelheid noemen. Als het op deze liefde aankomt, is er alleen het volle pond.

Als je mager bent, dan ben je gewoon mager. Je hoeft er niet over na te denken. Je hoeft geen kamer in te gaan of iemand te ontmoeten en verklaren: “Ik ben mager”. Jouw mager zijn is geen overweging.

Op dezelfde manier hoef je niet aan te kondigen: “Ik heb een groot hart”. Je hoeft niet te zeggen: “Ik laat liefde op jou schijnen”. Net zoals je niet hoeft te zeggen dat water nat is of Oceanen groot zijn. Je hoeft jouw liefde er niet uit te trekken of je ogen dicht te knijpen en te proberen lief te hebben. 

Liefde is er gewoon op de manier waarop de lucht blauw is. Er hoeft geen inspanning in te worden gelegd. Inspanning opent niet de stuwen van liefde. Liefde zelf heeft helemaal geen stuwen. De liefde die je bent, ben jij zelf onbelemmerd.

Deze Onmetelijke Doordringende Liefde heeft niets te maken met prestatie. Ze is zo ver weg van prestatie als maar kan. Deze liefde is geen inspanning, evenmin is ze een schertsvertoning. Ze is er niet vluchtig.

We kunnen zeggen dat liefde in jouw DNA zit. Je werd ermee geboren. Baby’s worden ermee geboren. Dan heeft waarschijnlijk iemand of iets ergens deze Onmetelijkheid van Liefde in jou ontmoedigd, alsof liefde zichzelf in stand moest houden terwijl het juist de natuur van liefde is er gewoon te zijn.

Natuurlijke liefde is verdraaid en vastgebonden, alsof liefde bedoeld zou zijn om beperkt en achtergehouden te worden. Als de liefde in jouw hart zich niet uitbreidt, dan is ze beknot. 

Uitbundigheid van liefde is bedoeld voor het grote en het kleine. De liefde waarover Ik spreek is niet bedoeld voor jouw goeddunken. In het leven kun je bang zijn dat je teveel liefhebt en jouw betoonde liefde verspillen. Hou meer van jezelf en je zult anderen beginnen te zien als je zelf. Het kost je niets. Je hebt opgeofferd waarvoor je geboren werd.

Vertaald: Luus