Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 3 februari 2015

Bashar: Tijd Darryll Anka Geplaatst: 3 februari 2015

Bashar:
Tijd
Darryll Anka
Geplaatst: 3 februari 2015
Vertaald uit het Engels door Henk Steur 

ER is maar een ENKEL MOMENT in alle Creatie – het oneindige NU.
"Tijd" is een illusie die is geschapen door bewustzijn.

Deze analogie zal dit verklaren:
In een filmprojector worden de individuele beelden getoond op een gelijkmatige opeenvolging – een beeldje per keer.

Deze gelijkmatige opeenvolging van NOG STEEDS beeldjes schept de ILLUSIE van een stromende tijd. Maar in werkelijkheid bestaan al deze beelden die gebruikt worden tegelijk. Er is alleen een illusie van “tijd” als de filmprojector deze beelden laat zien – een beeldje per keer – op een snelle, gelijkmatige opeenvolging. En toch bestaan AL deze beeldjes tegelijk. In feite kan degene die de film projecteert de filmrol eruit nemen en op de vloer uitspreiden en ook naar alle beeldjes tegelijk kijken.

Op gelijke wijze “projecteert” ons bewustzijn individuele “stille beelden van de realiteit” op een gestadige en extreem snelle opeenvolging. Bashar zegt dat wij dit MILJARDEN keren per seconde doen en aldus de ILLUSIE scheppen van een gestadige stroom van TIJD.

Elk van deze individuele “stille beelden van de realiteit” bevat absoluut GEEN BEWEGING.Het is een bevroren snapshot – perfect stil. En toch, door deze stille beelden op een gestadige en zeer snelle manier op te laten volgen hebben wij de ILLUSIE van tijd – de stroom van de tijd.

Ons aards bewustzijn functioneert als de filmprojector en laat ons deze stille beelden alleen maar op een zeer snelle, gestadige opeenvolging zien.

Ons Hoger Zelf functioneert als degene die de film projecteert en de filmrol eruit kan nemen en ALLE beelden tegelijk kan zien. Ons Hoger Zelf functioneert in een tijdloze eeuwig-NU zone.

Daarom is alle tijd werkelijk NU. Jullie vorige levens zijn allemaal NU. Jullie toekomstige levens zijn allemaal NU. Alle periodes medescheppen NU. Het concept van “reïncarnatie” is niet helemaal zo accuraat als “tegelijk bestaande veelvoudige incarnaties.”

Normaal gesproken zijn de “realiteitsbeelden” die wij in snelle opeenvolging zien gerelateerd en tegelijkertijd. Vandaar de illusie van continuïteit.

Continuïteit is een ILLUSIE
Continuïteit is een ILLUSIE omdat men niet is verplicht om van het ene beeld naar het andere beeld te gaan dat bijna hetzelfde is. (de “normale” stroom van de tijd) Het is mogelijk op naar een totaal andere beeld in dit oneindige Universum te “hoppen.” En dit is dan wat men normaal gesproken bedoelt met Tijdreizen.

Er is geen paradox in Tijdreizen.
De klassieke “grootvader-paradox” van tijdreizen is helemaal geen echte paradox. Deze klassieke paradox vertelt:
Als je door de tijd reist naar de tijd van je grootvader en hem doodt voordat hij kinderen heeft, zou je vader niet zijn geboren. Dan zou jij ook niet geboren kunnen zijn. Als je niet bent geboren, hoe zou je dan terug in de tijd kunnen gaan om je grootvader te vermoorden?

OPLOSSING: Er is een oneindig aantal tijdlijnen – allemaal tegelijk ook bestaand. (parallelle, maar duidelijke sporen, of “stromen” van tijd-gebeurtenissen) Steeds als jullie op de klassieke manier naar het verleden of de toekomst “tijdreizen” “hoppen” jullie over naar een ANDERE tijdlijn, niet degene waarin jullie leefden. Alles wat jullie in DIE tijdlijn doen is een onderdeel van de “natuurlijke geschiedenis” van DIE tijdlijn maar er was helemaal geen verandering in jouw originele tijdlijn.

Deze ANDERE tijdlijn kan praktisch gelijk lijken als je eigen verleden of toekomst maar is in feite een totaal ANDERE tijdlijn. Vandaar: Geen paradox.