Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 22 januari 2015

Tips om goed te doen in 2015 21 januari 2015 / door Selacia

Tips om goed te doen in 2015
21 januari 2015 / door Selacia

Hoe onzeker onze wereld ook geworden is, toch kan je nu belangrijke stappen zetten om het goed te doen in 2015. En met onze eerste nieuwe maan van het jaar vandaag 20/1, is dit een perfect moment om te focussen op je intenties en plannen voor constructieve acties.

Onze nieuwe maan valt op een hoge-energie-dag, met een zeldzame planetaire aflijning gecombineerd met de zon die de humanitaire en wereld-veranderende Waterman in gaat. Alle nieuwe manen zijn krachtige kansen om energie te verschuiven en intenties te plaatsen, maar deze nu draagt sterker potentieel.

Het belangrijkste om je voor te bereiden op deze energie, is gelinkt aan wat nodig is om het goed te doen in 2015: nu in gang zetten van wat je op lange termijn wil zien ontplooien. Met andere woorden, kijk naar het grotere plaatje, en onderneem regelmatig bewuste hart-gecenterde acties die passen bij die visie.

Het kan duidelijk en makkelijk lijken om vanuit dit hoger-bewustzijns-perspectief te handelen, maar het is niet zo eenvoudig wanneer je doordrenkt bent van de conditioneringen van de conventionele wereld. Iedereen heeft deze lineaire achtergrond, wees dus niet streng voor jezelf als je af en toe opnieuw in zwart-wit-denken belandt. Het belangrijkste nu is meer bedreven worden in het toepassen van het kwantum perspectief van je hogere wijsheid. In dit artikel voorzie ik wat tips over hoe dit te doen, zodat je van gebrek kan verschuiven naar je oorspronkelijke overvloeds-expressie.

Waar je stond, waar je naartoe gaat

Hoogstwaarschijnlijk was je vorig jaar regelmatig aan het nadenken over levensdoelen en dingen die je wilde verschuiven, en plaatste je intenties daartoe. Voor de meesten op het pad van ontwaken, is dit gewoon een standaard-praktijk die we voortdurend gebruiken om duidelijkheid te brengen en dingen in beweging te houden. Als je oude patronen in je DNA ontdekte die je vooruitgang blokkeerden, heb je daar misschien ook healing op toegepast, nogmaals heel nuttig om voorwaarts te gaan.

De vooruitgang en spirituele groei van vorig jaar hielp je een fundering zetten voor wat er komt in 2015. Denk er echter toch aan dat zelfs het grotere plaatje, kwantum-intenties en plannen die je het voorbije jaar maakte, nu vloeibaar moeten zijn. Opdat het je goed zou gaan, moet je ervoor open staan je mind te veranderen over dingen en open staan voor splinternieuwe opties die in 2014 zelfs nog niet te zien waren.

Je bent constant aan het veranderen, ook de wereld rondom jou doet dat. Hou rekening met deze voortdurende beweging als je focust en handelt rond doelen die je vorig jaar stelde. Energetisch up-to-date zijn moet deel uitmaken van je aanhoudende spirituele beoefening.

Tips om het goed te doen in 2015

Hier zijn enkele tips om je te helpen en alles te zijn wat je kan zijn in 2015. Nodig je Hoger Zelf uit om mee te doen met jou wanneer je stilstaat bij deze ideeën. Sta toe dat deze tips je eigen lijstje dooreenschudden en dat ze dromen triggeren die je helpen het visioen voor je leven duidelijk te krijgen.

  1. Sta eens stil bij hoe jij denkt over en omgaat met geld en naar waarde geschat worden. Mediteer over het idee van jouw waarde, niet zozeer in de zin van je netto-waarde, maar wat betreft de grotere-context weldaden van jouw aanwezig zijn in de wereld. Anderen hebben baat bij jouw aanwezigheid hier, en natuurlijk heb jij daar op ontelbare wijzen, die je aan deze kant van de sluier niet eens kan vatten, ook baat bij. Durf je diepst-vastgehouden overtuigingen over geld, ontvangen, geven en op alle vlakken een overvloedig leven leiden in vraag stellen. Vraag binnenin om te bepalen welke overtuigingen je overnam van jouw afstammingslijn, van de maatschappij, en van wat mensen jou vertelden. Wees dapper, wees bereid bewust te zijn over je geld en behandel het als iets waardevols om mee om te gaan. Je kan geleerd hebben dat het het beste is om te vermijden te focussen op geld. Stel dit allemaal in vraag. Vraag om dromen en input van de wereld om je foute begrippen, bijgeloof en angst-gebaseerde ideeën gebaseerd op de waarheid van anderen te helpen duidelijk maken.
  1. Kijk diepgaand naar hoe jij omgaat met anderen, persoonlijk, op groepslevel en in netwerken of gemeenschappen. Het goed doen in 2015 zal afhangen van hoe actief en bewust je geëngageerd bent naar de wereld toe, en verbinding maakt op een hartlevel met vele soorten mensen. Niemand creëert overvloed in zijn eentje. Het is een co-creatie. Je moet input hebben van de wereld, en je moet je eigen input geven om terug te krijgen. Dat kan logisch lijken, maar het is belangrijk om hier te vermelden. Vergeet niet dat spirit ook spreekt doorheen iedereen en alles. Zelf-isolatie weerhoudt je dan ook van het ontvangen van input en andere hulp die spirit orkestreert via andere mensen. Bijvoorbeeld, soms kan zelfs een zin die je hoort terwijl je aanschuift aan een marktkraam ideeën triggeren voor een uitvinding, een boek of een betere manier om iets aan te pakken.
  1. Word meer vertrouwd met hoe energie stroomt en leer over natuurlijke energetische cycli die jou en iedereen op Aarde beïnvloeden. Leer je eigen ritme en tempo kennen. Stel deze dingen van tijd tot tijd in vraag, moest je eigen ritme en tempo in gevaar komen door de drukte van alledag. Doe wat je kan om regelmatig balans in je eigen energieën te vinden en te behouden. Je zal meer stroom van overvloed ervaren wanneer je in afstemming bent op jezelf en een gebalanceerde hoog-frequentie energie aanhoudt. Ontdek de dingen die je frequentie verlagen, en vind dan oplossingen en zet die in gang. Een hogere frequentie brengt meer vitaliteit en overvloed. Leer de basis van natuurlijke energetische cycli zoals die die te maken hebben met de maan, de seizoenen en planetaire aflijningen. Je hoeft geen astroloog te worden om dit te doen, maar besteed aandacht aan deze cycli die de emoties, het denken en de handelingen van de mensheid sterk kunnen beïnvloeden. Je overvloed hangt tenslotte af van goddelijke timing, de ontvankelijkheid van anderen, en bewust zijn van subtiele energieën die samenwerkingen en projecten kunnen ondersteunen of ondermijnen. De meest vernieuwende samenwerking of zakelijk voorstel dat op het verkeerde moment voorgesteld wordt aan mensen die in chaos zijn of het niet ten volle kunnen vatten, is verspilde moeite. Eer jezelf door je energie en tijd wijs te gebruiken, vertrouw erop dat het universum op natuurlijke wijze zal reageren.
Wanneer je je lijst met nieuwe maan intenties maakt, denk er dan aan deze affirmaties er misschien aan toe te voegen:

  1. Ik ben een goddelijke veranderingsmaker, ontwakend naar mijn grotere doel en net dat aantrekkend wat ik nodig heb om dat te vervullen.
  2. Ik heb inderdaad wat er nodig is, niet alleen om mijn vooruitgang tot nu toe te ondersteunen, maar om vooruit te gaan en het goed te doen, in liefde en vreugde.
  1. Ik ben van nature een overvloedig wezen, mijn licht straalt uit in de wereld om verandering te creëren.
Selacia

Vert. Fran Tielemans