Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 24 januari 2015

Soulmates en voorbestemdheid 24 januari 2015 / door Selacia

Soulmates en voorbestemdheid
24 januari 2015 / door Selacia

Relaties spelen een belangrijke rol in je vreugde en succes in 2015, en sommige soulmate-verbindingen kunnen van groot belang zijn voor je langere termijn-bestemming. Om dit te begrijpen wees je best voorbereid op het uitbreiden van je visie over wat een soulmate is en hoe jullie beiden elkaar doorheen de tijd helpen.

Wat is een Soulmate?

Een soulmate is iemand met wie je op zielsniveau in verbinding gaat. Het is een persoon, of zelfs een huisdier, dat in je leven komt voor een speciale verbinding die je leven ten zeerste verrijkt en je helpt groeien. Het is iemand die je helpt jezelf duidelijker en met meer liefde te bekijken – en dit helpt je om spiritueel te evolueren.

Potentieel voor 2015

Dit jaar zouden je soulmate-verbindingen een belangrijke component kunnen zijn van je succes, door de lichtere energieën van dit jaar en het grotere potentieel om vooruit te gaan. Tenslotte helpen soulmates de volledige expressie van je levensdoel katalyseren. Ze brengen behulpzame ondersteuning op duidelijke en niet-zo-duidelijke manier – zoals je troosten na een moeilijke dag en je introduceren bij iemand die nieuwe deuren kan openen en nieuwe kansen kan brengen. Een soulmate kan je ook herinneren aan je goede kwaliteiten.

Soulmates zijn er niet toevallig. Daar de verbinding op zielsniveau is, zijn de twee zielen verwikkeld in het orkestreren van de ontmoeting en andere toevalligheden. Het is normaal voor deze connectie om dit in meerdere levens te doen, waardoor er een sterke band is. Dat is waarom het kan aanvoelen alsof je oude vrienden bent, wanneer je voor het eerst iemand ontmoet – er is een gemakkelijkheids-level dat stamt uit een lange ervaring. Wat gebeurt is dat, door ze doorheen de tijd in verschillende omstandigheden te kennen, je een steeds sterkere verbinding creëert, en je mekaar helpt groeien. Je sterke band doorheen de tijd trekt je telkens opnieuw weer naar mekaar toe.

Soorten Soulmates

Vanuit een kwantum-perspectief hebben we inderdaad meer dan één soulmate. Er zijn ook verschillende soorten soulmates. Het type waaraan de meeste mensen denken is een romantische partner-soulmate. Dit type komt gewoonlijk vanuit een vroegere band gecreëerd in een vorig leven. In sommige levens zou je een romantische relatie kunnen hebben met mekaar, en in andere levens zou je beste vrienden, verwanten, ouder-kind of collega’s kunnen zijn.

Sommige romantische partner-soulmates zullen samen een levenslange relatie hebben. Maar dit is niet altijd het geval. Vanuit het perspectief van de twee zielen zou je romantische partnerrelatie misschien niet bedoeld zijn om een heel leven lang te duren – om vele redenen. Soms gaat je pad in verschillende richtingen, waarbij ieder van jullie iets nieuws dient te ervaren. In dit geval zou ieder van jullie later verbinding kunnen maken met een andere soulmate – die in je leven komt op het perfecte moment.

Speciale Banden met Elk Persoon

Of je nu samen bent met een soulmate of niet, elk partnerschap heeft een speciale band. In de visie van spirit is er een uniek doel in elke verbinding en heeft ze op zich altijd betekenis.
In onze conventionele maatschappij – met lineair zwart-wit-denken – is er een neiging om te denken dat we slechts één soulmate hebben, en dat we slechts met één persoon gelukkig kunnen zijn.

Huisdieren kunnen Soulmates zijn

Mensen met een lineaire visie wijzen het idee af dat zelfs huisdieren onze soulmates kunnen zijn. In werkelijkheid is de soulmate-verbinding niet alleen mens-mens. Wanneer we naar de andere zijde gaan en de spirit-visie hebben, dan kunnen we dit duidelijk zien.

Aan de andere zijde hebben we ook een hogere visie over waarom sommige soulmate-verbindingen aanhoudende frictie en beroering meebrengen. In feite zijn romantische soulmate-partnerschappen vaak nogal explosief en soms vervaagt de oorspronkelijke vonk vooraleer er een engagement gemaakt werd. Dit kan nogal verwarrend en frustrerend zijn, op zijn minst!

Inderdaad, de sterke aantrekking tussen mensen is geen garantie voor een makkelijke rit. Mensen die verliefd zijn nemen nogal snel aan dat samen zijn met een soulmate is als een sprookje met een levenslang engagement en geen onenigheid of problemen. Natuurlijk is dit niet zo.

Soms was het partnerschap nooit bedoeld om lang te duren, zoals hierboven al aangehaald. Ook zullen ze, zolang men onopgeloste thema’s of levensplannen heeft, de neiging hebben om uitgespeeld te worden met wie er ook het dichtst in de buurt is, in dit geval met de soulmate.

Geschenken van Soulmates

Vanuit een kosmisch perspectief ben je een eeuwig wezen met een reeks ervaringen in deze fysieke realiteit. Soms groei je het meest door conflicten die een dieper innerlijk onderzoek triggert. Een soulmate met wie je vele levens verbonden bent geweest, kan voldoende veilig aanvoelen zodat je je schild van bescherming neerhaalt. Misschien is een geschenk van die persoon opnieuw in dit leven te kennen, dat hij of zij je helpt authentieker te zijn en opnieuw macht te gaan opnemen die je aan anderen hebt weggegeven.

Dit geschenk kan niet duidelijk zijn natuurlijk, tot nog lang nadat je deze dingen hebt geleerd. Tegen dan kunnen jullie allebei niet langer een paar zijn. Het belangrijkste is hier het geschenk van de relatie in het nu te zien en te appreciëren. Dan is het veel makkelijker om dat los te laten waaraan je je vastklampte, en verder te gaan.

Tip: wees aanwezig en hart-gecenterd met ieder mens die je ontmoet. Denk aan elk persoon als zijnde een deel van je menselijke familie. Doorheen de tijd zal je soulmate-verbindingen ontdekken met een aantal mensen. Doe je best om van elk ervan te leren, luister naar wat je hart je over de verbinding vertelt en wat ze betekent in het huidige moment. Denk aan elke soulmate-band als een volgende kans om liefdevol te zijn, voor jezelf en voor anderen. Liefde is wat ertoe doet.

Selacia

Vert. Fran Tielemans