Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 13 januari 2015

Elohim Hercules: Wanneer je je bepaalde dingen eigen maakt, ......... Geplaatst: 13 januari 2015

Elohim Hercules:
Wanneer je je bepaalde dingen eigen maakt, doorleeft en dan loslaat, ga je vooruit op je pad.


Authentiek zijn / Grenzen stellen
 Bron: Lichtwereld
Channeling Hercules:
Geplaatst: 13 januari 2015

Hercules, kan je meer zeggen over echt zijn, authentiek zijn?

Wanneer je je bepaalde dingen eigen maakt, doorleeft en dan loslaat, ga je vooruit op je pad. Je hebt dan de beproeving doorstaan en je weet wat je moet doen. Dat is niet altijd een gemakkelijke weg om te gaan. En dat heeft alles te maken met de aardse invloeden. Het kan ook te maken hebben met de diepe liefde waarin iemand zich continue nederig opstelt. Want als je alles maar geeft vanuit liefde, ga je nooit naar jezelf. Je blijft dan waar je bent want je gaat niet naar jezelf. Omdat je niet accepteert dat de ander ook dingen laat zien waar je niet mee eens bent. Je durft eigenlijk niet voor jezelf op te komen. En dat dek je met de mantel der liefde. En dat is een systeem waarin iemand jaren kan leven. En het lijkt heel mooi, maar de mens doet zichzelf dan tekort omdat hij geen grenzen trekt.

Authenticiteit bestaat ook uit het maken van keuzes. Keuzes van wat je wel en niet fijn vindt. En met wie je wel of niet graag omgaat. Uit wat je draagt of wat je juist niet draagt. Uit wat je vindt of juist niet vindt. En hoe eerlijk je daarover bent, ook tegenover jezelf. Dat en natuurlijk nog veel meer, maakt dat iedereen een authentiek mens is. Als je niet accepteert of wilt zien dat deze specifieke eigenschappen bij jou horen, dan accepteer je jezelf niet. En dat is een pijnlijk proces, waarmee iemand heel goed en heel lang uit de voeten kan. Omdat je hart, een hart van liefde is. En je kan altijd verder als je vanuit liefde kijkt. Maar dan krijg je als mens veel gespiegeld. Het wordt dan een soort gevecht om de sterkste, want elke keer moet er iets pijnlijker gebeuren, om je tot inzicht te brengen. En als de kracht van de mens groot is, kan dat heel lang duren.

Terwijl als je gewoon bent wie je bent, dan heb je al die verschuivingen en verdraaiingen niet meer nodig. Natuurlijk zullen er dan mensen zijn die je niet aardig vinden of je niet zullen begrijpen. Maar dat mag nooit zwaarder wegen dan jezelf verloochenen. En dat is de groei die je doormaakt als je dit systeem bij jezelf doorbreekt. Dan komt als eerste de liefde naar jezelf en daarna de rest.
  
*******************

Jullie zijn aparte wezens. Jullie laten alles gebeuren en leren er zo weinig van. Pas als het pijn gaat doen, worden jullie wakker. En dat is echt niet nodig want ook van de mooie ervaringen kun je leren. Ga dat maar eens proberen. Daarmee hou je de slechte energieën buiten en hou je de goede energieën vast. Hs.