Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 14 januari 2015

Bashar: Interessante definities Darryl lAnka Geplaatst: 14 januari 2015

Bashar:
Interessante definities

Darryl lAnka
Geplaatst: 14 januari 2015
Vertaald uit het Engels door Henk SteurNieuwsgierigheid:  "Nieuwsgierigheid" is de energie van opwinding, maar gefilterd  door   
                                        een geloof in iets dat niet te wensen of ongewenst is. 

Twijfel:        "Twijfel" is niet een gebrek aan vertrouwen. Het is een TOTAAL VERTROUWEN
in een niet wensbare of ongewenste realiteit. Je hoeft vertrouwen niet te "ontwikkelen" omdat jullie altijd 100% TOTAAL ERGENS IN VERTROUWEN. Jullie moeten alleen je vertrouwen FOCUSSEN op een gewenste realiteit boven een ongewenste realiteit.     

Opwinding;  "Opwinding" is de energie die verschijnt als iemand in resonantie is met zijn   
eigen Hoger Zelf.  Dit is een "signaal" van je Hoger Zelf (dat altijd jouw vrije wil eert) om je aan te sporen tot actie in een bepaalde richting. "Opwinding" kan daarom gebruikt worden als een "richting-gever" om te bewegen en in actie te komen in de richting waarvan je Hoger Zelf hoopt dat je dit zultdoen – voor jouw hoogste vreugde.Als je jouw "opwinding” consistent volgt zal je eindigen met het vervullen van het Doel van het Leven.

Falen:           "Falen" is het opgeven van je Intentie. Zolang je jouw intentie niet opgeeft is                                   falen niet van toepassing.

Angst:             "Angst" is de emotionele reactieop geloven in een realiteit (waarschijnlijke uitkomst) die je heel sterk niet prefereert. Je kunt angst in je voordeel gebruiken door:
#1. Het volledig te "bezitten" en te herkennen dat je het hebt.
#2. Jezelf afvragen: "Wat geloof ik waardoor ik deze angst heb?"
#3. Als je dit geloof ontdekt kun je het VERVANGEN door het tegenovergestelde geloof waardoor de angst ogenblikkelijk verdwijnt.

Vergeven:      "Vergeving" is geen “actie”. Het is de stilstand of het stoppen van de doorgaande actie van het geven van de schuld aan iets of iemand. Omdat de schuld geven energie vereist en vergeving het stoppen van deze actie is, is het feitelijk gemakkelijker om te vergeven dan constant een ander de schuld te geven. Wees dus lui!!! Vergeef!!!

Hoop:             "Hoop" bevat twijfel. Het suggereert dat je een geloof vasthoudt dat er een significante mogelijkheid is dat je niet je verlangde resultaat zult bereiken.

Integriteit:    "Integriteit" is het automatische resultaat of “gevoel” en het weten dat je een deel van het hele Universum bent. Omdat het Universum holografisch is bevat elk deel het geheel. Alles en iedereen is werkelijk “JIJ”! Als men zich dit realiseert behandelt men de ander automatisch met respect en consideratie die men zelf zou willen ontvangen. Dit is “integriteit”.

Negativiteit:   Datgene dat scheidt, of polariseert. (als tegengesteld aan “positief” dat verenigt en integreert.)

Positiviteit:     Datgene dat verenigt en integreert en EENHEID schept. (als tegengesteld aan “negatief” dat afscheiding veroorzaakt.)

Vertrouwen:  Vertrouwen is hetzelfde als: “Wat je gelooft.”
Jij vertrouwt altijd TOTAAL ergens op. Er is nooit een gebrek aan vertrouwen.
Het enige relevante ding is dus: WAAR plaats jij je vertrouwen? “Twijfel” is geen gebrek aan vertrouwen maar een TOTAAL vertrouwen in iets dat je niet prefereert.

Proberen:      "Proberen" impliceert dat je de achterdeur open houdt voor falen. Het woord “proberen” doet veronderstellen dat jij gelooft dat er een grote mogelijkheid is om je doel NIET te halen.
"IETS PROBEREN TE DOEN" is totaal anders dan het te "doen".