Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 6 december 2014

Gedicht: Rumoerige Regio's / Carla


Rumoerige Regio's

Daar is een mens
gevangen in wrok
Zijn wapen is haat
Hij doodt een soortgenoot
vanwege onrecht hem aangedaan.

Gedood mens,
vader van je kind,
Je kind verliest zijn onschuld
zodra hij
je wapen overneemt.

van Carla Egberts-Koolen 

vrijdag 5 december 2014

De volle maan van 6 december 2014: wijsheid en offer 5 december 2014 / Petra Stam

volle maan december 2014De volle maan van 6 december 2014:
wijsheid en offer
5 december 2014 / Petra Stam

(Petra Stam) Deze volle maan wordt de Bloedmaan genoemd, naar het oude gebruik dat een dier werd geslacht voordat de winter inviel. Natuurvolken hebben respect voor dieren en de natuur – alles is immers bezield en daar moet je eerbied en ontzag voor hebben. Hoe anders is het in deze tijd. Let eens op wat je eet, drinkt of koopt – zijn daar vrijwillige of onvrijwillige offers voor gebracht?

Hoe sta je daar tegenover? Help jij mee de wereld een betere plek te maken voor al wat leeft of ben je gemakzuchtig? Dit is de tijd dat offers werden gebracht aan het land en aan de goden om hen te danken voor de oogsten. Uit jouw dankbaarheid naar iemand of breng een offer aan een plek. Bedenk ook waarvoor je jezelf kunt bedanken. Het thema bij deze maan is ‘wijsheid en offer’.

De Maan staat in Tweelingen. Dit maakt nieuwsgierig, leergierig, levendig en spraakzaam. Maar de Maan in dit luchtteken kan ook emotioneel oppervlakkig maken, omdat eigen gevoelens liever worden omzeild.

donderdag 4 december 2014

Aluna Joy Yaxkin Wereldwijde Lichtportalen Landen Misschien Spoedig! 2 December 2014

Aluna Joy Yaxkin
Wereldwijde Lichtportalen Landen Misschien Spoedig!
2 December 2014


Deze afgelopen maand werden wij langzaam bevrijd van verstrikte gevoelens en aangrijpende lamlendigheid dat aanvoelde als emotioneel en fysiek drijfzand. Er is nochtans een diep cellulair gevoel overgebleven. Gedurende de laatste paar weken, hebben we de cellen in onze lichamen voelen sidderen, rock and roll, en dit is geen aangenaam gevoel. Diep binnenin, voor geen enkele reden van buitenaf, voelen wij dat er iets groots GAANDE is! Als je een verbintenis aangaat met angst en de slachtoffermentaliteit, mogen jouw conclusies jou niet in vervoering brengen. Maar als je vanuit Liefde en meester-bewustzijn komt, dan houd jij je adem in blijmoedige verwachting in. Ik verwacht dat de meesten van ons ergens in het midden zijn terwijl onze ziel de activiteit verhoogt voor een krachtige landing van Licht, terwijl onze lichamen helemaal over de rooie gaan door alle veranderingen.
Sinds 1986, hebben wij gereisd door de Melkweg en diens donkere transformationele centrum. We leerden over ons diepgaande Licht gedurende deze "een eenmaal in je leven" gebeurtenis. We bereikten de buitenste band van de Melkweg in 2012. Het is een rotsachtige en sterachtige reis geweest door deze band. Weldra zal De Aarde de Melkweg en diens levensveranderende energie verlaten. Deze buitenste band is zoals een enorme grote spirituele bergpas waar wij doorheen moeten reizen. Dit is het omdraaien van de Himalaya's jongens! Het goede nieuws is dat wij nu de top van deze berg gekuifd hebben die wij in 2012 begonnen te beklimmen. Het gaat gemakkelijker worden aangezien wij de vruchten van onze werken zullen beginnen te zien. Het is onophoudelijk zwaar werk geweest. Wij gaan nu over de kolossale bergtop heen met de verwachting voor wat er verderop en aan de andere zijde is. Wat wij nu voelen is een nieuwe en vreemde onbeschrijflijke energie welke door onze lichamen heen siddert. Maar dit is waar we op gewacht hebben.

maandag 1 december 2014

Raphael en de groep. Channeling nummer 9 1 december 2014 door Margreet de Carpentier

Raphael en de groep.
Channeling nummer 9
1 december 2014 door Margreet de Carpentier

Wees welkom.

Wij regelen het aantal personen die hier aanwezig zijn. Er vallen mensen af, er komen mensen bij. Zo is het ook in uw wereld, er vallen mensen weg omdat ze sterven en er worden kinderen geboren. Uw kleine kinderen die zo gevoelig zijn, zo kwetsbaar. Ze die zo open staan voor alles wat ze om zich heen zien en daardoor als kleine baby vaak angstig zijn. Angstig voor hetgeen ze zien en wat ze niet begrijpen. Als ze heel jong zijn begrijpen ze alles nog, dan zien ze ons,de lichtwezens, om hen heen, maar ook de aardgebonden zielen, zielen die nog niet in het licht zijn. Daar zijn ze bang voor.

Daardoor willen ze vaak niet slapen en voelen ze zich alleen veilig als ze bij hun moeder zijn. Er zijn op deze wereld meer aardgebonden zielen van overleden mensen die nog niet bij ons in het licht geweest zijn dan dat er levende mensen zijn.

We willen het nu hebben over die aardgebonden zielen.
Als de mens sterft hebben ze een eigen keus, ze mogen met ons mee, maar ze mogen ook bij u achterblijven. Op dat moment beseffen ze niet dat het beter is om even met ons mee te gaan naar het licht om hun leven te verwerken. Daarna kunnen ze weer terugkeren naar hun dierbaren, zonder hun aardse emoties, zodat ze iets toe kunnen voegen aan hun dierbaren.

De Schepper in Jezelf ontmoeten Fragment uit “Een met God” van Neale Donald Walsch

De Schepper in Jezelf ontmoeten 
Fragment uit “Een met God” van Neale Donald Walsch

De Boodschap van de Schepper

Na eenmaal de ervaring van een ontmoeting met de Schepper binnenin te hebben gehad, zul je je de boodschap van de Schepper herinneren, omdat deze boodschap van je eigen hart is.
Deze boodschap verschilt niet van de boodschap die je hart elke keer zingt wanneer je met liefde in de ogen van een ander kijkt. Zij verschilt ook niet van de boodschap die je hart uitroept als je ergens leed ziet.

Dit is de boodschap die jij de wereld brengt, en die je aan de wereld zult overlaten wanneer je je ware zelf bent.
Het is de boodschap die Ik aan jou overlaat, zodat jij haar nog eens kunt herinneren en kunt delen met iedereen wiens leven je raakt.

Wees vriendelijk en goed voor elkaar.
Wees ook aardig en goed voor jezelf.
Begrijp dat deze twee elkaar niet wederzijds uitsluiten.