Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 29 november 2014

Paus: "Europa geeft een oude en vermoeide indruk" di 25/11/2014 / Joris Truyts, Marij Vanherle

Paus: "Europa geeft een oude en vermoeide indruk"
di 25/11/2014 - 07:57 / Joris Truyts, Marij Vanherle


In Straatsburg heeft paus Franciscus het Europees Parlement toegesproken. In zijn toespraak voor de parlementsleden had hij het vooral over actuele Europese thema's, zoals werkloosheid en immigratie. Niet iedereen was opgezet met het bezoek van de paus.
Franciscus was kritisch in zijn speech. Volgens de paus geeft Europa dezer dagen "een oude" en "vermoeide" indruk, van "een grootmoeder die niet langer vruchtbaar en levendig" is en die bezig is met het vastleggen van regels die ver van de mensen staan en wantrouwen en achterdocht opwekken.

"We stellen met spijt vast dat technische en economische vragen het politieke debat domineren", zei de paus. Mensen dreigen zo "niet meer dan schakels te worden in een raderwerk dat hen behandelt als consumptiegoederen".

Franciscus vindt dat de beleidsmakers "opnieuw op zoek moeten gaan naar de ziel van Europa en de mens in het middelpunt van het beleid moeten plaatsen". Europa mag niet op zichzelf terugplooien, zo betoogde de paus, maar moet "een referentie voor de mensheid" worden. Hij verwees daarbij naar het lot van de talloze bootvluchtelingen en vroeg de Europese besluitvormers om opvang en hulp te bieden. "We kunnen niet toestaan dat de Middellandse Zee een groot kerkhof wordt."


Tunnels naar de BinnenAarde. / Herplaatst 28 november 2014 / ArjunA

Tunnels naar de BinnenAarde.
Herplaatst 28 november 2014

Wanneer Aartsengel Michaël spreekt over de 5D Steden van Licht slikken we dat meteen. Wanneer ik zeg dat we een Poort naar de Binnenaardse Steden zullen activeren ontmoet ik vaak ongeloof. Dat is opmerkelijk omdat de Hermetische Wet Zo Boven Zo Beneden een Universele Waarheid is. Je hebt alleen ogen nodig die kunnen zien.

Reiziger naar Binnenaardse Steden.

USAF Kolonel Billie Faye Woodard gaf toestemming om onderstaand verhaal op te nemen tijdens een telefoongesprek.

AANKOMST EN INDOCTRINATIE.

Ik ben Kolonel Billie Faye Woodard van de Amerikaanse Luchtmacht. Ik was van 1972 tot 1982 gestationeerd op Area 51 in Nevada. In die periode bezocht ik zes keer de Holle Aarde op 800 mijl diepte.

Toen ik op Area 51 aankwam werd ik ingelicht over het bestaan van tunnels onder Area 51, en kort daarop ontmoette ik verscheidene Ondergrondse Shuttle machinisten die een lengte hadden van 3.90 tot 2.20 meter. Die tunnels die de hele wereld doorkruisen werden gebouwd door een soort wezens die hier heel lang vóór ons leefden

De Schepper in Jezelf ontmoeten Fragment uit “Een met God” van Neale Donald Walsch


De Schepper in Jezelf ontmoeten 
Fragment uit “Een met God” van Neale Donald Walsch

Bereidwilligheid cultiveren

Je hebt nu de weg voorbereid en het enige wat nog rest, is de bereidwilligheid te vinden om de schepper binnenin te ontmoeten, om communicatie met God te ervaren.
Dit kan een ontmoeting zijn die je fysiek of mentaal of op beide wijzen ervaart. Je huilt misschien van vreugde, beeft wellicht van opwinding of wiebelt in extase. Of je glijdt misschien op een dag eenvoudig en rustig weg in een zachtaardig besef dat je het nu wel weet.

Je hebt weet van de Illusie en de Realiteit.
Je hebt weet van jezelf en over God.
Je begrijpt de Eenheid en de individualisatie van de Eenheid.
Je begrijpt alles.

De ervaring van deze kennis blijft misschien bij jou of komt en gaat weer. Voel je niet opgelaten als het blijft en voel je niet ontmoedigd als het gaat. Merk gewoon op wat zo is en kies dan wat je hierna wenst te ervaren.

Zelfs van Meesters is bekend dat ze bij gelegenheid ervoor kiezen niet hun Meesterschap te ervaren; soms met het doel om de vreugde te smaken om er weer zelf voor te ontwaken, en soms met het doel om anderen te doen ontwaken. Om die reden kunnen meesters dingen overkomen waarvan jij – vanuit jouw oordeelpositie – denkt dat ze ‘echte Meesters’ niet zouden mogen overkomen.

Aartsengel Michael Hoe de Volmaaktheid van het Leven te Ervaren 26 November 2014 / Meredith Murphy

Aartsengel Michael
Hoe de Volmaaktheid van het Leven te Ervaren
26 November 2014 / Meredith Murphy
Hallo prachtige vrienden.
Wij sluiten ons vandaag bij jullie aan in een gebied van openheid en Liefde.
En aldus is het, dat jullie aanwezig zijn voor ieder moment. Realiseren jullie je dit volledig?
Vind jij jezelf in staat te reageren op wat zich op een manier presenteert welke vrij en spontaan is? Zonder het met je denken te overschrijven? Kan jij jezelf toestaan, en jezelf vertrouwen, om rechtstreeks en openlijk naar het leven te relateren? Deze zijn subtiele dingen om in je leven te voelen, maar zijn het waard om te observeren.
Betoog je een idee, een benadering gecreëerd in je geest, op het moment? Kan je in/naar je hart verschuiven en meer ruimtelijkheid, meer openheid, meer stroom, meer aanwezigheid creëren?

Asthar on the road: Sananda's Thanksgiving Zegening* 25 november 2014 / Susan Leland


Ons doel is Liefde – die uit te drukken – te leven en ermee te bekrachtigen


Sananda's Thanksgiving Zegening*
Ashtar On The Road Teleconferentie– 
25 november 2014 / Susan Leland
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Gegroet, geliefde familie. Ik Ben het, Sananda en ik sta hier voor jullie met mijn geliefde Maria’s – mijn moeder Maria en mijn geliefde vrouw die jullie kennen als Maria Magdalena.

Wij zijn zeer dankbaar omdat er een feestdagenseizoen is begonnen dat anders is dan alle andere die jullie hebben gekend, in dit leven of in andere levens!

Zoals jullie hebben gehoord zijn wij dicht, heel dicht bij het zijn in de absolute vrijheid die jullie zo verdienen, zodat jullie door kunnen gaan met leren, jullie lessen, jullie delen van Waarheid en Liefde en alles dat werkelijk is – echt werkelijk – in het Universum!!!

Kryon: De Goddelijke Weg Barbara Bessen 28 november 2014

Kryon:
De Goddelijke Weg
Barbara Bessen
28 november 2014
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

De Universele Geest - De Bron van alle Zijn. Deel 38.

Je Gouden Engel, jouw Goddelijk Bewustzijn.

Alles dat tot nu toe is besproken en bij het naar binnen gaan in de energie van dit boek gebeurde, diende ter voorbereiding op de verbinding met jullie Gouden Engel. Het is het deel van jullie dat eng met de Bron van alle Zijn is verbonden en zich niet in de dualiteit bevindt maar helemaal verbonden leeft met het veld van eenheid.

Zoals reeds beschreven werd het speelveld der Aarde onder andere door de verandering van het magneetveld van de Aarde  gewijzigd. Het veld van de dualiteit is alleen voor ontwaakten en wetenden doordringbaar. Om dit plastisch te demonstreren heb ik hier een kleine oefening:
Stel je voor je innerlijk oog de Aarde voor. Het is natuurlijk een blauwe bol met continenten en watermassa’s. Misschien werp je nog een blik op de polen, die overigens aan het verschuiven zijn.


Een Schrijven van de Schepper 28 november 2014 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
28 november 2014 / door  Jennifer Farley,

Neem waar, schat naar waarde, laat los.

images

Gevoelens zijn gevoelens…neem er nota van, waardeer ze en laat ze los.
Vasthouden aan gelijk welke emotie zal haar uiteindelijk tot een deel maken van wie je bent,
 een statisch wezen van je eigen verzinsel.
Het is veel beter om vrij stromend te zijn zoals Het Heelal het met jou voorhad.

~ De Schepper ~

Vertaling: Paulus Peeters

Heavenletter 5118 Trouw Zijn aan Jezelf / 29 november 2014

Trouw Zijn aan Jezelf
Brief uit de Hemel
Zaterdag 29 november 2014

God zei:

Ik hou van je. Einde verhaal. Dat is het. Dat is alles wat je moet weten. Dit is genoeg om jou een ridder te maken, die door het leven rijdt op de manier waarop een vis zwemt door water.

Met Mijn liefde toenemend in jouw ogen, wat kan je tegenhouden? Wat kan jou stoppen of jou vertragen? Met Mijn liefde die jou krachtig ondersteunt, wat is er dat je niet kunt doen? Wat is geen zegen, maakt niet uit wat het kan lijken te zijn, voor jezelf of anderen? Wie is niet jouw broer? Wie is er waar je hart geen zegeningen naar toe kan sturen? Wie is er waar je geen moment van liefde aan kan geven of mee kan delen?

Wat komt voor liefde, geliefden? Iets?

vrijdag 28 november 2014

Realiteit en werkelijkheid 28 november / Elias

Realiteit en werkelijkheid
        28 november / Elias     

Voor veel mensen omvat het leven alles wat om hen heen gebeurt en hoe ze daar op reageren. En hoe anderen dan weer op hun reacties antwoorden. Dat noemen ze realiteit. Dat er naast die ‘relatieve‘ realiteit nog een werkelijkheid bestaat, dat ontgaat de meeste mensen nog. Want die werkelijkheid is de innerlijke wereld die zich ook via onze cellen uitdrukt. Maar wie verdiept zich daar nu graag in, als het ook makkelijker kan?

Meestal worden de innerlijke processen verdrongen, want wie wil zich nu met zijn eigen angsten, onzekerheden, woede, haat, onverdraagzaamheid, jaloezie of andere emoties confronteren?

Op deze dag van je leven 28 november 2014

28 november 2014
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... dat het tenslotte de zoete, simpele dingen van het leven zijn die echt zijn.

Laura Ingalls Wilder zei dat, en ze had gelijk.
Dit lijken zo'n eenvoudige dingen, zulke simplistische kennis, maar als we het echt
 Omarmen als onze levende werkelijkheid, zal ons dag-tot-dag leven beginnen
 te veranderen op een zeer belangrijke manier.

Dus kijk vandaag en de komende avond naar wat zoete, eenvoudige dingen
 van het leven waar je misschien overheen gekeken hebt,
of noch gezien of van genoten hebt.
Kijk goed.
Want zij zijn waarschijnlijk recht voor je neus, iets waar je elke dag naar op zoek bent.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald wakkeremensaen.blogspot.nl

Kuthumi: Energiestroom. Geplaatst: 28 november 2014

Kuthumi:
Energiestroom.
Geplaatst: 28 november 2014
Vertaald voor de meester door bij Hans Fiers

Ik richt mijn communicatie vandaag naar diegenen onder jullie die zich op het spirituele pad bevinden, of er net aan toe zijn.

Een van de eerste dingen waar je je bewust van zult worden is de energie. Ja, er kan een grote vrede in jullie leven ontstaan waarmee je in verbinding kunt komen. Inderdaad, wanneer je verder op je pad naar verlichting komt, ga je inzien dat je ervoor kiest om je te koppelen aan deze energie en die gevoelens van vrede en liefde, om je met die energie te kunnen omringen.

Sommigen denken dat je de heerlijke energie van de hogere sferen alleen in een meditatieve toestand kunt voelen. In het begin is dat misschien terecht. Maar naarmate je meer evolueert en oude handelingen en denkpatronen achter je laat, zul je merken dat je ook zonder mediteren kunt connecteren. Dan begin je in te zien dat je je in de energie bevindt, dat je de link met je goddelijke vonk hebt teruggevonden, met de energie van God. Hoe meer er van jullie zijn die dit doen, hoe meer ook het groepsbewustzijn zal stijgen.

Een Schrijven van de Schepper 27 november 2014 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
27 november 2014 / door  Jennifer Farley,

PIJN 
 10556226_796544363725694_1230298866625046484_n

Laat de angst voor pijn je niet tegenhouden het te ervaren of het uit te drukken.
In uitingen van pijn komt grote vrijgave en, ten slotte,
het vermogen om het achter je te laten en voorwaarts te gaan naar nieuwe groei

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl

Heavenletter 5117 Door het Leven Gekidnapt / 28 november 2014

Door het Leven Gekidnapt
Brief uit de Hemel
Vrijdag 28 november 2014

God zei:

Wie weet waar de Waarheid van het leven zoals het in de wereld wordt geleefd over gaat? Misschien is het beste wat je op het ogenblik kunt doen flirten met het leven. Je bent nog niet tot de verwezenlijking van het leven gekomen. Je hebt gissingen. In veel gevallen ren je van het leven weg. Je bent ermee in een impasse. Jij gaat jouw weg en het leven gaat zijn weg en soms lijkt het dat de twee elkaar nooit zullen ontmoeten.

Jij hebt jouw ideeën en het leven heeft zijn ideeën. In het beste geval heb je een wapenstilstand met het leven terwijl je het tegelijkertijd niet vertrouwt. Je bent op je hoede voor het leven, alsof het leven het op jou gemunt heeft, jou terugzet, een stiekeme aanval op jou doet en iets kostbaars van jou wegneemt.

donderdag 27 november 2014

De Schepper in Jezelf ontmoeten Fragmenten uit “Een met God” van Neale Donald Walsch

De Schepper in Jezelf ontmoeten 
Fragmenten uit “Een met God” van Neale Donald Walsch 

Je lichaam onder controle krijgen

             1.     Niets in mijn wereld is reëel.
             2.    Alles heeft de betekenis die ik eraan geef
             3.    Ik ben die ik zeg te zijn en ik ervaar wat ik zeg                                  dat het is.

Als je deze woorden vlees wilt laten worden – als je wilt dat ze een fysieke realiteit in jouw fysieke wereld worden in plaats van dat ze louter klank blijven – dan moet je aandacht besteden aan het deel van jezelf dat in de fysieke wereld verkeert.
Je communicatie met God ofwel je ontmoeting met de Schepper binnenin begint met kennis, begrip en verering van je fysieke verschijning, en met je lichaam te gebruiken als een voertuig dat bedoelt is om jou te dienen.

Om dit te kunnen doen moet je eerst begrijpen dat je niet je fysieke lichaam bent. Jij bent dat wat je lichaam controleert, dat wat met je lichaam leeft en dat wat via je lichaam in de fysieke wereld optreedt. Maar je bent niet je lichaam zelf.
Als je je inbeeldt dat je je lichaam bent, zul je het Leven ervaren als een expressie van het lichaam. Als je begrijpt dat je je ziel bent, dan zul je het leven ervaren als een expressie van de ziel. Als je  erkent dat je ziel en God één zijn, dan zul je het leven ervaren als een expressie van de Ene Geest.


Bashar: Hoe angst jou kan dienen. Darryll Anka Geplaatst: 27 november 2014

Bashar:
Hoe angst jou kan dienen.
Darryll Anka
Geplaatst: 27 november 2014
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Angst betekent dat je gelooft dat een scenario dat je heel graag niet wilt laten gebeuren zeer waarschijnlijk WEL gaat gebeuren!

Angst laat jou dus weten dat je gelooft in een realiteit waar je geen voorkeur aan geeft. Angst kan jou dus dienen door een “indicator” of een “alarm” te zijn dat jou laat weten: “Hé, ik geloof in een realiteit die helemaal niet in lijn is met mijn wezen.”

Als jij je hiervan bewust wordt kun je ervoor kiezen om je geloof te veranderen zodat zulke angstaanjagende gedachten niet langer zullen verschijnen in jouw realiteit.

#1. Ga in contact met het geloof dat deze angst veroorzaakt.
Vraag jezelf af: “Wat zou ik moeten geloven om nu een einde te maken aan het bang zijn?”

#2. Als je in contact komt met het geloof dat deze angst voortbrengt (H)ERKEN dan dat dit jouw huidige geloof is. “Bezit het!” (Je kunt niet veranderen wat je niet bezit)

#3. Vraagje af: “Welk geloof zou ik in de plaats willen zetten van het vorige geloof?”

#4. Als je beslist wat jouw nieuw gewenste geloof is, accepteer het dan. Adopteer het. Adem het in. VERTROUW erop dat dit nieuwe geloof nu actief is en in jouw wezen functioneert. (je hoeft je niet te ontdoen van het oude geloof. Je dient het alleen te vervangen met je gewenste geloof.)

Ga in de geest-toestand van het nieuwe geloof.
Ga in de emotionele staat van het nieuwe geloof.
Ga in de lichaamstaal en de acties van het nieuwe geloof.

Aartsengel Zadkiel "Authentiek Zijn in de Nieuwe Energie" December 2014 / Linda Robinson

Aartsengel Zadkiel
"Authentiek Zijn in de Nieuwe Energie"
December 2014 / Linda Robinson

Gegroet Geliefden,
Dit is Aartsengel Zadkiel, samen met Lady Amethyst van de Zevende Straal van Transformatie en Manifestatie, en wij begroeten jullie in Liefde en Licht. Vandaag wensen wij te bespreken het authentiek en oprecht tegen jezelf zijn terwijl je in bewustzijn ascendeert.
De trilling of frequentie van de energie is zeer snel aan het verhogen. Dit verstrekt vele kansen voor jullie op jullie pad van ascentie.
Je bent authentiek wanneer je in ere houdt wat je echt voelt en wilt, en je acties overeen komen met wat je voelt en zegt.

Djwhal Khul "Dank Geven" 27 November 2014 / Terri Newlon

Djwhal Khul
"Dank Geven"
27 November 2014 / Terri Newlon

Djwhal Khul hier. Tashi Delek.
Prima. Dank geven is ons onderwerp omdat het zo een breed gevierde tijdsperiode is en natuurlijk één van de dingen die ik allereerst naar voren wens te brengen zou zijn dank te geven aan de Schepping of de Schepper voor de waardevolle ervaring van al het bestaan. Gewoon om het echt diep te waarderen en daarvoor dank te geven.
Natuurlijk is het tellen van al jouw zegeningen zeer belangrijk en om hen te herbekrachtigen en voor zelfs meer zegeningen te vragen omdat je echt niet teveel van deze kunt hebben.

Saul Jullie zijn allemaal spirituele wezens, en niets kan dat veranderen / 23 november 2014 / John Smallman

Saul
Jullie zijn allemaal spirituele wezens, en niets kan dat veranderen
23 november 2014 / John Smallman  
Vertaling: René

Zoals alle kanalen jullie vertellen, de ‘gebeurtenis’ is ongelooflijk dichtbij.  Blijf je Licht hoog houden en heb de intentie op ieder moment alleen maar liefdevol te zijn.  Je kunt dat doen omdat je het doet!  En dat is de reden waarom de gebeurtenis bijna daar is.  Jullie, ieder van jullie, zelfs degenen die jullie duister voorkomen, brengen het eenvoudig en krachtig tot stand.  Dus felicitaties zijn op hun plaats, en we regenen ze onophoudelijk op jullie neer.  Wees gewoon bereid ze te ontvangen, want jullie hebben ze echt verdiend. 

Omarm niet de kommer en kwel die zoveel van de mainstream media jullie voorschotelt, want dat laat jullie energie alleen maar weglopen.  Focus op de enorme hoeveelheid liefdevolle gebeurtenissen die dagelijks over de gehele planeet gebeuren, de zaken die de mainstream (media) negeert omdat het zo saai is, GEEUW.  Ze willen explosies, en ongelukken, ontvoeringen en andere rampen, hoe meer hoe beter, en wanneer je daarop je aandacht focust, help je ze tot stand te brengen.

Op deze dag van je leven 27 november 2014

27 november 2014
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... dat dankbaarheid op voorhand de meest krachtige creatieve
kracht in het universum is.

De meeste mensen weten dit niet, maar toch is het waar. Het op voorhand uitdrukken van
dankbaarheid is manier van alle Meesters.
Daarom wacht niet totdat er een ding gebeurt voordat je dankbaarheid toont.
Geef dank voordat het gebeurt, en zie de energieën wervelen!

God danken voordat er iets is gebeurt is een daad van
buitengewoon geloof.
En dat is natuurlijk waar de kracht vandaan komt.
Het is Thanksgiving Day in de VS.
Waarom zouden we niet de hele tijd Thanksgiving Day creëren in de harten van
de mensen overal?

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald wakkeremensaen.blogspot.nl

Een Schrijven van de Schepper 26 november 2014 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
26 november 2014 / door  Jennifer Farley,

Jouw energetische handtekening.

13b527f668413881d8e2cae90281e77e

Een belangrijk geheugensteuntje: alles wat je aanraakt, elke gedachte die je hebt
en elk woord dat je uit, draagt jouw eigen unieke energetische handtekening.
Wat je ook maar voelt en denkt op gelijk welk ogenblik vervoert deze handtekening
en zendt een boodschap naar Het Heelal, zeggend: “Geef mij meer daarvan, alstublief!”.
Een bewuste en vastberaden inspanning van jouw kant kan je Aard-bestaan in
belangrijke mate veranderen op gelijk welke manier dat jij kiest: goed, slecht of onverschillig…die keuze is altijd aan jou geweest

~ De Schepper ~
Vertaling: Paulus Peeters

Heavenletter 5116 Jozefs Geluk / 27 november 2014

Jozefs Geluk
Brief uit de Hemel
Donderdag 27 november 2014

God zei:

Voor degenen onder Mijn kinderen die worstelen, kun je niet doen wat je doet zonder het worstelen? Wat is worstelen? Het is te hard proberen. Doe wat je doet en laat het zo hard proberen los, en je zult niet worstelen.

Natuurlijk, er is worstelen en worstelen, precies op de manier waarop er problemen en problemen zijn. Een gebroken vingernagel kan een probleem zijn. Het niet krijgen van een goed cijfer bij een proefwerk kan een probleem zijn. Het hebben van een auto-ongeluk is een ander soort probleem.

Hoe is een probleem gerelateerd aan zich zorgen maken? Jij beslist dat iets een probleem is, en misschien voeg jij er een boventoon van stormachtig weer er aan toe. De wereld hoeft niet donker te worden omdat jij angstig bent, jij ziet het echter op die manier.

woensdag 26 november 2014

Sheldan Nidle - 25 november 2014

Sheldan Nidle - 25 november 2014


2 Kan, 3 Yaxk’in, 11 Ik

Dratzo! We komen met wat nieuws omtrent hetgeen er op jullie wereld gebeurt. Op dit moment gebruikt de duistere cabal de aanstaande bankiersvakanties om een tijdelijke vertraging in het brengen van ‘s werelds nieuwe financiële systeem te creëren. Voor ons is deze vertraging helemaal niet nodig. Integendeel, het is behoorlijk belangrijk dat deze schurken aan de kant worden gezet en dat dit eerste gedeelte van het nieuwe systeem aan iedereen wordt bekend gemaakt. We hebben geprotesteerd bij degenen die nu betrokken zijn bij deze zeer serieuze onderhandelingen. Het is belangrijk dat de mensen van dit rijk eindelijk een klein signaal zien dat er daadwerkelijk grote veranderingen plaatsvinden. Onze liaisons zeggen onze aardse vertegenwoordigers om zich hard op te stellen en het huidige debacle om te draaien. Het is essentieel dat elk aspect van dit proces op correcte wijze wordt uitgevoerd; desalniettemin is het heel belangrijk dat er een klein eerste stapje te zien is. Velen op jullie wereld begrijpen niet helemaal de draagwijdte van wat er gedaan moet worden.

Desalniettemin is enige mate van beweging echt noodzakelijk. We zijn dan ook van plan dat waarvan we ten diepste voelen dat echt nodig is door te zetten. Er wordt nu beweging waargenomen en we zijn van plan er voor te zorgen dat er iets behoorlijk positiefs gebeurt.