Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 14 november 2014

Sanat Kumara. 13 november 2014 / Barbara Bessen

Sanat Kumara.
Barbara Bessen
13 november 2014
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Lieve channelingvrienden.

Ik heb eens gekeken hoelang deze maandelijkse boodschappen van mijn geestelijke vrienden door mij heen, al plaatsvinden. Sinds 2006 staan zij steeds op het internet. Maar ik zag dat er al sinds 2004 channelings waren. Eigenlijk onvoorstelbaar dat er in zo’n lange tijd steeds weer iets doorkomt.

Zeker met herhalingen, maar steeds met nieuwe dingen die passend zijn voor die maand. Het lijkt er ook wel op dat elke boodschapper weet wie deze regels lezen.

Ik hoor steeds weer, ook in de seminars, dat lezers en deelnemers zeggen dat de boodschap hen op het lijf geschreven is. En ik persoonlijk ben steeds weer verrast hoe snel zich weer een geestelijke vriend en leraar meldt, als het weer tijd is voor de volgende channeling. Ik kijk in mijzelf en dan weet ik wie mag spreken of tekst door wil geven.

Ditmaal is het Sanat Kumara . Dit is een titel, geen naam. Wie zich achter de naam Sanat Kumara, de hoeder van de Aarde verbergt, kan ik niet zeggen. Als ik het vraag krijg ik een heerlijk glimlachen als antwoord.


donderdag 13 november 2014

Stoffelijke problemen: Een manifestatie van Hoger Bewustzijn? 11 november 2014 / Ron Radhoff

Stoffelijke problemen: Een manifestatie van Hoger Bewustzijn?
11 november 2014 / Ron Radhoff 

In het proces van het evolueren van de menselijke geest, van ons bewustzijn en onze spiritualiteit, zullen we onbewust ons gehele stoffelijke lichaam beginnen te her-programmeren. Dit zal onvermijdelijk gebeuren omdat het lichaam een product is van de mind, de geest, van wat iemand gelooft. Als we naar een hoger niveau evolueren van bewustzijn, meer spiritueel, meer liefdevol en meer vergevend worden, zal het lichaam veranderen en ook evolueren. Ten eerste zullen deze veranderingen, die stoffelijk, mentaal of beide zijn niet op een positieve wijze worden waargenomen door ons bewustzijn.

Door  het verkrijgen van hoger bewustzijn leren wij hoe machtig ons denken is en we realiseren ons dat onze gedachten onze werkelijkheid scheppen, bijvoorbeeld onze toekomst, onze beperkingen of openheid naar nieuwe mogelijkheden, en onze gezondheid, of die nu gekarakteriseerd wordt door ons goed-bevinden of door te kortkomingen. En wat betreft onze gezondheid, als we stoffelijke en/of mentale problemen hebben maar geen ervaring hebben van healing door het veranderen van onze gedachten en door gebeds-inspanningen, zelfs met professionele hulp, kunnen we denken dat we gefaald hebben of ons vermogen hebben verloren om de healing te scheppen die we wensen. Dit is niet noodzakelijk zo.

Lichtwerker zijn en je helende kracht, 13 november 2014 / door Doreen Virtue

Lichtwerker zijn en je helende kracht,
13 november 2014 / door Doreen Virtue

Lichtwerker zijn de personen die zich, voor hun geboorte, vrijwillige hebben opgegeven om deze planeet en haar bevolking van  de effecten van angst af te helpen. Elke lichtwerker is hier voor een heilig doel.

Echter dikwijls ontstaat in het leven op aarde met zijn materiële focus, een bepaalde vorm van geheugenverlies  bij lichtwerkers.  Hierdoor vergeten zij hun goddelijke en perfecte persoonlijkheid, en zij vergeten hun capaciteiten om op miraculeuze wijze de aarde en haar levende wezens te helpen. Wanneer lichtwerkers hun ware identiteit en doel uit het oog verliezen, voelen zij zich verdwaald en verdrietig.

Je bent een lichtwerker wanneer je:
  • Je geroepen voelen om anderen te helen
  • De sociale - en milieu problemen op aarde wilt oplossen
  • Gelooft dat spirituele methoden elke situatie kunnen helen
  • Mystieke ervaringen hebt gehad zoals helderziende waarnemingen, voorspellende gaven hebt of contacten hebt gehad met de engelen
  • Zware levensomstandigheden hebt gehad die je kennis van je goddelijke perfectie hebben gevraagd   
  • Je eigen leven z.s.m wilt helen als eerste stap in het helen van de wereld
  • Je voelt dat je wilt / moet schrijven, coachen of counselen over je ervaringen met healing
  • Een gevoel van haast hebt om je missie te vervullen, zelfs voordat je weet  dat je hier met een hoger doel bent, ook al weet je niet wat de missie is of hoe je deze kan vervullen
  • Een gevoel van haast hebt om je missie te vervullen voor de veranderingen in "2012"       


dinsdag 11 november 2014

channeling nummer 8 Raphael en de groep 1-11-2014 door Margreet de Carpentier

Raphael en de groep
channeling nummer 8
1-11-2014 door Margreet de Carpentier

Wij hopen dat u de energie kunt voelen, de energie die wij u samen met uw gidsen geven.
Zij zijn allen hier aanwezig, samen met vele personen die deze aarde tastbaar verlaten hebben, uw dierbaren.

Morgen is het Allerzielen, dan herdenkt u diegenen die overleden zijn. Belangrijk is dat het alleen het stoffelijke is wat zij afleggen.

De ziel blijft onaantastbaar doorgaan, in het weten, in het zijn. De ziel blijft ook tijdens het leven onaantastbaar. Veel mensen zeggen wel eens: Ik word op mijn ziel getrapt, veel mensen denken dat de ziel dan beschadigd wordt. Het is niet de ziel, die blijft te allen tijde onaantastbaar. U neemt wel de herinneringen mee uit vorige levens, maar zonder een beschadigde ziel. Die herinneringen kunnen u wel parten spelen in dit leven.

Margreet riep wel eens: “Ik leef nu en niet in een vorig leven”.Ook zij is er achtergekomen dat de andere levens waarin onverwerkte emoties waren, een stempel kunnen drukken op het leven dat u nu leeft.