Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 1 oktober 2014

Neale Donald Walsch, Wat Maakt dat het Leven Functioneert? 23 september 2014

Neale Donald Walsch
Wat Maakt dat het Leven Functioneert?

Geplaatst door Stephen Cook op 23 September 2014
Geschreven door Neale Donald Walsh, 19 september 2014

Vertaald door: Iris van Loenen

Ik heb veel nagedacht de afgelopen tijd. Ik heb geprobeerd erachter te komen hoe ik de wijsheid uit de uitzonderlijke boeken, die zich via mij hebben geopenbaard, beter te gebruiken. Ik probeerde te begrijpen hoe ik die wijsheid kan laten functioneren in het leven van alledag. Ik heb het daar niet gemakkelijk mee gehad.

In mijn eerdere leven had ik tenminste een excuus voor mijn gedragingen. Ik wist niet beter. Ik had geen idee wat het leven inhield, en dus lukte het me niet er enig deel van te laten slagen. In mijn uiterste wanhoop schreeuwde ik het uit en het resultaat was mijn gesprek met God.

Nu heb ik het gesprek gehad, en heb ik de antwoorden gekregen op de meest moeilijke levensvragen. Er blijft slechts een vraag over. Zal ik ze naleven?

Dat is de vraag die ik de afgelopen tijd aan mijn publiek heb voorgelegd, om die aan zichzelf te stellen, en onlangs daagde het me dat ik geen recht heb mijn publiek te vragen iets te doen waarvan ik zelf niet bereid ben om het te doen. Dus nam ik een kijkje in mijn eigen leven om te zien of ik de boodschappen uit GmG (Gesprekken met God) zelf naleefde. Het spijt me te zeggen dat dat niet het geval is.

Als ik dat zou doen, zou ik iedereen behandelen zoals ik zelf behandeld wil worden - en dat doe ik absoluut niet.