dinsdag 16 september 2014

Neale Donald Walsh: Liefde. Wat is dat? 12 September 2014

Neale Donald Walsh:
Liefde. Wat is dat?
Geschreven door Neale Donald Walsh, CwG, 12 September 2014 – http://cwg.org/index.php?b=610
Geplaatst door  Stephen Cook op September 14, 2014
Vertaald door: Iris van Loenen


Wat is Liefde werkelijk?

Mensen vinden het heerlijk om verliefd te zijn. Maar 'Liefde' is een groot woord. Het is het grootste woord in taal. Elke taal. Dus moeten we ons afvragen...

Wat is Liefde nu eigenlijk? Auteur M. Scott Peck zegt dat liefde een beslissing is, niet een reactie. Het is een keuze, niet een antwoord. Dat zou een van de belangrijkste dingen kunnen zijn die wie dan ook over het onderwerp zouden kunnen zeggen.

Ware liefde is nooit het resultaat van hoe een ander persoon eruit ziet, zich gedraagt, of communiceert. Het is een keuze om liefdevol te zijn, ongeacht hoe die ander eruit ziet, zich gedraagt of communiceert.

maandag 15 september 2014

Raphael en de groep Channeling nummer 6 Margreet de Carpentier / 6-9-2014

Raphael en de groep
Channeling nummer 6
6-9-2014
Gechanneld door Margreet de Carpentier

Wij heten u allen welkom.

Vertrouwen. Het is heel belangrijk vertrouwen te hebben. Het leven wordt makkelijker door die drie woorden die meerderen onder u al vaker gehoord hebben, vertrouwen, overgave en intuïtie. Als u dat kunt bereiken wordt het leven een stuk makkelijker. Overgave betekent dat u zichzelf voor uw gevoel bloot moet geven aan een ander. Het betekent dat u van achter uw zelf gebouwde muurtje tevoorschijn moet komen, dat u tevoorschijn mag komen. U wilt alles graag in uw handen hebben, u wilt alles vast houden, u wilt overal de regie over voeren, maar dat kan niet in het leven. Dit kost strijd, het kost energie.

Wij hebben het Margreet deze week al verschillende keren laten zeggen: neem een hand vol zand en hou het stevig vast. Het zand loopt tussen uw vingers weg. U kunt het leven niet stevig in uw handen houden. Zo komen we toch weer terug over de loop van de rivier van het leven. Wees ontspannen, durf ontspannen te zijn, durf kwetsbaar te zijn, kwetsbaar naar andere mensen toe, dan krijgt u een wisselwerking. Die ander durft dan ook iets van zichzelf te laten zien zodat ook die ander meer ontspanning in zijn of haar lichaam krijgt. Het is heel moeilijk en het is gemakkelijk om het te zeggen. Probeer u zelf over te geven aan het leven, aan de omstandigheden. Wij hebben het nu over emoties.

donderdag 4 september 2014

Maya Berichten DAGELIJKSE GIDS VOOR ZELFBEKRACHTIGING DAG 2 Donderdag 4 September 2014

Maya Berichten
DAGELIJKSE GIDS VOOR ZELFBEKRACHTIGING
MAYA BERICHT  DAG 2
Donderdag 4 September 2014


IK 2 GEEN-LIEFDE

Welkom terug, Ik ben IK 2 (Witte Wind), 
we hopen dat niet dat we jullie niet hebben doen schrikken met de introductie van gisteren. Het is onze wens om jullie dichter bij ons en tot jezelf te brengen, eerder dan jullie af te stoten met uitspraken die niet jullie huidige begrip van de wereld waarin jullie leven weerspiegelen. Vandaag gaan we een kijkje nemen op de energieën die door IK 2 aangeboden zijn. Elke Hoeder van de Dag en Toon weerspiegelt een verscheidenheid van energie, want wij zijn een collectieve groep, geen individuele zielen. Wat mogelijk discrepanties lijken te zijn,  zijn slechts verschillende facetten van dezelfde diamant. Het aspect dat wij deze dag willen delen is de polariteit. In jullie Rijk, kwamen de wereld scheppers met dit idee van tegenstellingen. Waar je omhoog moet, moet je naar beneden. Waar warmte is, zul je koude vinden. Waar licht is, zult je donker vinden.