Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 13 mei 2014

Het kiezen van onze moeder creëert de healingenergie voor ons leven 13 mei 2014 / Jennifer Hoffman

Het kiezen van onze moeder creëert de healingenergie voor ons leven
13 mei 2014/ Jennifer Hoffman


Dit weekend vierden we in de VS moederdag, en dat is een dag die ons op veel manieren raakt, afhankelijk van hoe we ons voelen bij de relatie tussen moeder en kind. Een van mijn vriendinnen spendeert deze dag met rouwen over haar geliefde moeder die enkele jaren geleden stierf. Een andere vriendin negeert deze dag, en is kwaad op de moeder met wie ze al meer dan 10 jaar niet meer gesproken heeft. Een kinderloze vriendin weent om de kinderen die ze nooit had, terwijl ik altijd telefoneer naar een vriendin die nog altijd rouwt over de dood van haar enig kind enkele jaren geleden. Veel andere mensen die ik ken, spenderen een vreugdevolle ontspannende dag met hun moeder.

Elk van deze mensen, en velen onder jullie, hebben een andere ervaring met moeder-energie. Of die ervaring mooi was of verschrikkelijk, toch vervulde ze een doel in je leven, en als je je emoties daarrond niet opgeruimd hebt, verwaarloos je een belangrijk aspect van je zielsgroei.