Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 17 maart 2014

Controle of vertrouwen? 17 maart 2014 / Irma Schiffers

Controle of vertrouwen?

17 maart 2014,
Irma Schiffers

Gaan we de controle loslaten?


Wat is controle? En controle uitoefenen? En het willen behouden? In feite is het niets anders dan iets willen vasthouden, wat zich in ons ervaringsgebied bevindt. Onze waarneming, perceptie heeft iets geleerd of meegemaakt en daar relateren we de nieuwe ervaring aan. Dus het is altijd gerelateerd aan het verleden en ook altijd iets buiten jezelf! En we leven nu op de drempel van de nieuwe toekomst. De poort daarvoor staat voor je neus en staat volledig open. Aan jou of je erdoor wilt door de controle over je eigen leven terug te nemen.

Als we het principe van controle loslaten en we ‘durven te voelen’ alsof we vandaag voor het eerst bestaan, is er niets om het aan te relateren en kunnen we gewoon vanuit ons gevoel handelen, gelukkig zijn en ons leven op die manier gaan inrichten. Al wat in onze rugzakken zit waardoor we een nieuwe stap niet kunnen zetten, is vandaag de dag het controle-mechanisme waardoor we het ook niet gaan doen. Denken dat we het niet kunnen doen! En dat begint nu echt voelbaar te wringen.