Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 6 december 2014

Oth: Herinneringen zijn beperkingen, delen van de waarheid, ....... Ellen Rauh Geplaatst: 6 december 2014

Oth:
Herinneringen zijn beperkingen, delen van de waarheid, delen van het geheel, fragmenten, facetten van iets groters
Ellen Rauh
17 december 2006 / Geplaatst: 6 december 2014

In hoeverre helpen we onze dierbaren aan gene zijde met onze
aanwezigheid hier vanmiddag en weten zij dat wij hier in zijn?

De enige hulp die jij kunt bieden aan wezens die over zijn gegaan, is vergeving
Zij weten zeker dat jullie hier zijn. Maar weten jullie zeker dat zij hier ook zijn?

Stel je voor dat ze jullie hulp niet nodig hebben, maar dat jij hun hulp nodig hebt. Alle zielen aan gene zijde, alle wezens die hun lichaam achtergelaten hebben, blijven verbonden met de Aarde. Want elk menselijk wezen dat de Aarde verlaat, laat een enorm netwerk achter van bekenden. Dit netwerk zal nooit verdwijnen en dan maak je weer een nieuw netwerk.

Kijk naar de planeet Aarde: of iemand nu in Amerika woont of in Australië, er zijn mensen op de planeet Aarde waar je een intenser contact mee hebt, terwijl de afstand zo groot is en je kunt meer contact hebben met deze personen dan met je buurman of met je buurvrouw. Het gaat dus om het netwerk en om de verbinding. Een verbinding gaat nooit verloren. Dat wil dus zeggen dat er altijd beïnvloeding zal blijven. En heel vaak zullen zielen of wezens die overgaan hulp bieden aan mensen op Aarde. De enige hulp die jij kunt bieden aan wezens die over zijn gegaan, is vergeving. Vergeving en terugkeren naar een zuivere liefdesvorm. De enige manier om naar een zuivere liefdesvorm terug te keren, is al jouw herinneringen, herinneringen te laten zijn.

Je geraakt alleen herinneringen kwijt

Al je herinneringen zijn beperkt en zeggen niets over de persoon. Het is altijd maar een deel van die persoon. Stel je voor in één mensenleven, hoeveel mensen jij kent of verbinding mee hebt of gehad hebt. Al deze mensen hebben andere herinneringen. Al zijn er gezamenlijke gebeurtenissen geweest, dan nog heeft iedereen persoonlijk andere herinneringen. Laat dus deze herinneringen een heel klein deel zijn van wie die persoon was. Als je dat beseft, maak je de verbinding ruimer. Als jij steeds deze personen verbindt met die beperkte herinneringen, beknel je deze persoon, maak je deze persoon kleiner dan die in werkelijkheid is. Niemand kent een ander persoon volledig. Zodoende kun je ook nooit een persoon volledig kwijt geraken. Je geraakt alleen herinneringen kwijt. Daardoor blijven de herinneringen helaas levendig. Probeer aan wie dan ook die overleden is of overgegaan is te denken vanuit essentie.

Op het moment dat er een samensmelting is en een mens zich gaat ontwikkelen, dat is de pure kern. Hoe kun je die kern missen? Je kunt die kern niet missen omdat er nog geen herinneringen zijn. Op het moment dat jullie kunnen beseffen dat al het missen gebaseerd is op menselijke herinneringen, merk je onmiddellijk de beperking. Essentie is altijd liefde. 

Essentie is altijd zuiverheid. Maar wie als mens is in staat om te houden van essentie? Jullie willen ervaringen en ervaringen brengen weer herinneringen met zich mee en daar baseer jij op wat liefde is.

Lieve mensen, echte liefde is niets. Het totale niets, het totale alles, dat is waar jullie vandaan komen en waar alles vandaan komt.

Weet dat iedereen die de planeet Aarde verlaat, een zekere beperking verlaat. Er komt een ruimer denken, er komt een ruimer overzicht van wie je in werkelijkheid bent. Je wordt langzaam maar zeker weer gezogen naar jouw sfeer van zijn. En dan besef jij hoe minuscuul klein dat deeltje op Aarde was. Dus al die overledenen die in hun sfeer aangekomen zijn, kunnen een veel ruimere liefde sturen naar iedereen die hen dierbaar is. Dus in vele gevallen kun je het omdraaien.

Zij zijn er voor jullie en als je al het gevoel zou hebben dat er iemand jouw support nodig heeft, stuur dan vergeving. En support en coach dit wezen terug naar zijn sfeer van zijn. 

Daardoor wordt jullie verbinding ruimer en als jullie verbinding ruimer wordt, komt er ruimere liefde naar jou toe en wordt je zelf ruimer. Elk menselijk wezen dat een menselijk lichaam loslaat, bevrijdt zichzelf van beperking. Als jullie in staat zijn om in energie te denken, neemt elke dierbare waar je een verbinding mee had en die overgaat naar een andere sfeer, dan neemt dit wezen beperking bij jou weg. Ook jij wordt bevrijd van een beperking.

Het was een heel verhaal en de essentie was: weet dat al jouw herinneringen beperkingen zijn, delen van de waarheid, delen van het geheel, fragmenten, facetten van iets groters. Door dit te beseffen, maak je jezelf ruimer.

Alles wat je mist van een dierbare, kun je jezelf geven. Door het jezelf te geven, geef je aan je dierbare. En zo bevrijden jullie elkaar. Hs.