Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 10 september 2015

Maya Berichten Dagelijkse gids voor Zelfbekrachtiging Dag 113 / Donderdag 10 september 2015

Maya Berichten
Dagelijkse gids voor Zelfbekrachtiging
Dag 113

Donderdag 10 september 2015


Ben 9  Leven in het moment

Ik ben Ben 9 (Rode hemelwandelaar), bedankt voor het delen van deze momenten met ons. Vandaag willen we graag praten over het onderwerp van liefde en onvoorwaardelijke liefde. Het is moeilijk voor de meerderheid van jullie om jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben. Totdat jullie in staat zijn om dit te doen, zullen jullie niet in staat zijn om volledig van anderen te houden zoals ze zijn. Het is makkelijk om van sommige personen te houden totdat ze tegen jullie zijn, dan zul je ontdekken dat je, helaas, niet echt onvoorwaardelijk van ze hebt gehouden. Veel moeite wordt gedaan om lief te zijn. Velen blijven niet in de integriteit, omdat zij bang zijn de liefde van de ander te verliezen. In het begin van de meeste relaties, laten beide personen zich van de beste kant zien en het leven is prachtig. Meestal geeft elke persoon veel van de dingen die zij eten, drinken, vrienden en gebeurtenissen die hen grootste vreugde gebracht hebben op om hun partner te behagen. Naarmate de tijd vordert, begint een of beide partners terug te keren naar hun oude gewoonten en het duurt niet lang, voordat zij beseffen dat ze zeer weinig met elkaar gemeen hebben. Vaak wisten ze deze dingen in het begin al, maar kozen ervoor om ze te negeren in de hoop dat de andere persoon zijn / haar gedrag zou veranderen.


Een relatie beginnen in de hoop dat de andere persoon zal veranderen, of met het gevoel dat je de ander kunt redden is geen onvoorwaardelijke liefde. Wanneer je probeert om anderen te veranderen en hen te vormen tot wat jij denkt dat het beste voor hen is, verstoor je hun vermogen om te groeien en hun eigen loop door het leven te kiezen. Je zou er goed aan doen om in jezelf te kijken om te zien wat het is dat je wilt veranderen in anderen, want je zult ongetwijfeld zien dat jij het bent die een probleem heeft dat moet worden aangepakt.

Weet dat elke persoon, plaats en gebeurtenis in je leven een spiegel is, een kans voor jou om aandacht te besteden aan iets dat zich voordoet in je leven. De reden dat dit gebeurt is het gevolg van de universele wet, zoals wat je aantrekt. Waar je je ook op focust zal een actieve deel in je leven worden. In elk moment, zijn er talloze dingen die om je heen gebeuren, maar slechts een paar worden er opmerkt. Misschien merkte je niet dat er een vogel langs je heen vloog en dat er drie mieren in de buurt van je voeten lopen. Je hebt niet gehoord wat de twee mensen achter je zeiden dat omdat je aandacht bestede aan de telefoon die overging. Je kon de jasmijnlucht ruiken die in de lucht hing, maar merkte niet de zachte geur op van de andere nabijgelegen bloemen. Als de mensen achter je aan het praten zouden zijn over een onderwerp dat jouw interesse zou hebben, is het waarschijnlijk dat je zou zijn opgegaan in hun gesprek, zodanig dat je niet eens zou merken dat er een telefoon rinkelde. De dingen die je het meeste interesseren zijn degene waar je waarschijnlijk aandacht aan besteed en opmerkt. Wil je de oude gewoonten en overtuigingen veranderen, dan is het noodzakelijk dat je jouw aandacht richt op de nieuwe gewoonten en overtuigingen die je wenst te ontwikkelen.

Dit moment is echt alles wat je hebt, want alle andere momenten zijn nu weggeëbd. Alle toekomstige momenten zijn simpelweg mogelijke momenten, afhankelijk van wat jullie kiezen in dit moment. Zodra jullie dit concept echt begrijpen, zullen jullie zien dat jullie helemaal in controle zijn van hoe jullie je voelen en bij het creëren veel van de dingen die jullie willen ervaren.

Moeder Teresa had het juiste idee toen ze zei: "Ik werd eens gevraagd waarom ik niet deelneem aan de anti-oorlog demonstraties. Ik zei dat ik dat nooit zal doen, maar zodra jullie een vredesbetoging houden, zal ik er zijn. "Ze wist dat door zich te richten op de oorlog, dat het de oorlog alleen maar in stand zou houden. Door te focussen op vrede, zou ze worden vervuld met vrede, wat zou doordringen in de wereld.

Het is hetzelfde voor een ieder van jullie. Wanneer jullie gebieden van jullie leven ontdekken die jullie willen veranderen, neem dan een moment om manieren te vinden om het ongepaste gedrag te veranderen. Als jullie deze stappen nemen, kijk dan niet achterom; houd je focus op het nieuwe gedrag tot het een deel van je is geworden. Wees alert op elke gedachte die je hebt en die je weer terugbrengen naar je oude gedrag. Zodra je je realiseert dat het weer het oude liedje is, verander je denken en houd het gericht op waar je wilt dat het is.

Wees je bewust van elk woord dat je uitspreekt. D.E.N.K. N.A. voordat je iets zegt met behulp van de hulpmiddelen die we besproken hebben op dag 80. Is het de juiste tijd om te spreken? Is het eerlijk? Gaat het over: "Ik, ik, ik" en het ego? Is het nodig? Is het Vriendelijk? Als wat je op het punt staat om uit te spreken niet aan deze criteria voldoet , dan is het beter om het onuitgesproken te laten. Elk woord dat je zegt, reist door het universum en is tijdloos. Als het van een negatief karakter is, zal het chaos te creëren omdat het andere soortgelijke gedachtevormen van energie voorziet. Als jou woorden  vol van liefde en vriendelijkheid zijn, zullen ze vrij door het heelal stromen, en  al die openstaan voor het ontvangen van liefde en vriendelijkheid borstelen.

Besteed aandacht aan jullie acties en reacties want dit is hoe jullie jezelf vertegenwoordigen in de wereld. Je weet nooit hoe jouw acties anderen beïnvloeden. Een daad van vriendelijkheid creëert de mogelijkheid voor getuigen om jou te gebruiken als een voorbeeld en geïnspireerd te worden om daden van vriendelijkheid uit te voeren ten opzichte van zichzelf en anderen. De wereld is vol van voorbeeldgevers die anderen leren hoe zij arrogant, egocentrisch en wreed kunnen zijn. Wees een model voor wat je tot expressie gebracht wilt zien in de wereld.

Selamet! Ben 9

Vertaald: wakkeremensen.blogspot.nl