Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 9 september 2015

Maya Berichten Dagelijkse gids voor Zelfbekrachtiging Dag 112 / Woensdag 9 september 2015

Maya Berichten
Dagelijkse gids voor Zelfbekrachtiging
  Dag 112      

Woensdag 9 september 2015


Eb 8   Besteed Aandacht Aan Je Behoeften

Ik ben Eb 8 (Gele Mens), van harte welkom! Dit is inderdaad een grootse en glorieuze dag om op de planeet Aarde te leven! Jullie hebben de belofte van het creëren van wat jullie wensen binnen handbereik. Toegegeven, dat er een aantal parameters zijn die jullie gebonden houden, maar de grandeur van wat jullie in staat zijn te ontvangen valt buiten het bereik van jullie verbeelding! Sommigen van jullie zullen deze woorden lezen en denken dat wat wij verkondigen onzin is. Beoefen het naar binnen gaan in plaats van buiten te zoeken en al snel zul je merken dat je vermogen om je lot in het leven te verhogen exponentieel zal groeien.

Hoe ga jij hier mee om? We kunnen niet genoeg het belang benadrukken van het dagelijks nemen van tijd voor bezinning. We bedoelen niet dat jullie deze tijd moeten gebruiken om het zielige "wee mij" spel te spelen, maar om naar binnen te gaan en te zoeken naar dingen die je tegenhouden van jouw ware bestemming, een leven vol vreugde en overvloed. Ga naar binnen, met veel aandacht voor de knoppen die anderen lijken in te duwen, in de wetenschap dat zij je grootste leraren zijn. Emoties die worden geactiveerd geven je toegang tot het genezingsproces. Als je geen woede, wrok, vreugde of andere emoties voelt, zul je niet de mogelijkheid hebben om deze gebeurtenissen op te roepen en te genezen.


Heb je ooit opgemerkt dat de dingen die emotioneel weinig invloed op je hebben meestal in je geheugen verloren  gaan? Anderen kunnen misschien een verhaal vertellen waarin jij een rol gespeeld hebt, maar als het geen emotionele lading voor jou had, kan het zijn dat de hele gebeurtenis uit je herinnering is verdwenen. Aan de andere kant, als je een ervaring hebt gehad waar je grote emotie bij voelde, voelt het alsof de tijd vertraagt en je de neiging hebt om dingen als zeer gedetailleerd te zien. Vele jaren later, kan je het verhaal navertellen en het gevoel hebben dat je terug bent in die tijdspanne, soms in staat om de emoties rond die gebeurtenis te ruiken, horen, proeven en te voelen.

We raden jullie aan je emoties te zegenen, of jullie ze goed achten of slecht, want er zal een tijd komen dat jullie je het belang en de waarde zullen realiseren van elke emotie. In jullie dagelijkse reflecties, worden sterk geladen emoties opgewekt die jullie voorwaarts drijven richting het vervullen van jullie passie en degenen die jullie belemmeren van het vervullen van jullie dromen.

Gebruik deze emoties zodanig dat de energie (E) je in beweging duwt (E-beweging). Sta jezelf toe om de emoties van gebeurtenissen uit het verleden die worden geactiveerd door de actualiteit te voelen. Als ze je verlaten met iets anders dan een gevoel van vreugde, besteed dan aandacht aan hen. Kijk naar manieren waarop je de situatie uit het verleden kunt zegenen, vergeef jezelf en anderen die betrokken zijn en ga verder, want emoties die angst, woede, frustratie en dergelijke creëren zullen de stroom van liefde, vreugde en vrede blokkeren.

Jouw gedrag is afhankelijk van je emoties. Heb je ooit met vreugde gezongen toen je werd gevuld met verdriet? Het is erg moeilijk om te doen. Hoewel naar buiten toe kunnen je handelende vaardigheden zodanig zijn dat je anderen voor de gek kunt houden, van binnen weet je dat de glimlach op je gezicht een bedekking is voor de pijn die je voelt. Waarom wil je jou pijn bedekken? Waarom ben je niet eerlijk met jezelf en anderen? Zoek de oorzaak van de pijn en elimineer het. Er zijn momenten waarop het prima is om pijn te voelen en tranen te laten stromen. Elke keer als je iets doet dat niet in afstemming is met de Waarheid, blokkeer je de stroom van energie in je lichaam.

Wanneer de energie in je lichaam wordt geblokkeerd, is het mogelijk dat zware frequentie energieën beginnen samen te kleven. Dit is het begin van alle ziekten. In eerste instantie, hoopt het zich op in je energieveld, in de volksmond de aura genoemd. Naarmate er meer zware energie samenkleeft, begint het zich te manifesteren in de fysieke vorm. Deze energieën veroorzaken dan ravage aan in het lichaam, want zonder hulp van een evenwichtige voeding en bewuste aandacht op het onderliggende probleem, beginnen de cellen van het lichaam te atrofie te veroorzaken of raken vervormd. Het lichaam spendeert vervolgens een enorme hoeveelheid energie om te proberen de vreemde energievelden overwinnen. Deze inspanning vermindert het vermogen van het immuunsysteem om de zieke cellen te bestrijden en te overwinnen, waardoor ziektes met namen zoals kanker, diabetes of vermoeidheid optreden.

Het lichaam is zeer complex met een aangeboren vermogen om te vechten tegen iets dat het weerhoudt om optimaal te functioneren. Echter, de mens die het lichaam gebruikt als zijn voertuig geeft het lichaam vaak niet wat het nodig heeft om op zijn best te werken. Leer hoe je betere zorg kunt dragen voor je lichaam en je zult versteld staan hoeveel je op een dag kunt bereiken. Je zult leren om te ontspannen en betere keuzes te maken. Je lichaam, geest en ziel zullen allemaal samenwerken. Wanneer er een uit balans is, beïnvloedt het de andere twee systemen. Er is wetenschappelijk onderzoek beschikbaar dat de effecten bewijst van giftige stoffen die de mens bombarderen in hun omgeving. Onderwijs jezelf en neem de tijd om de nodige aanpassingen te doen die nodig zijn om een optimale gezondheid te behouden. Jullie overgang zal veel soepeler verlopen wanneer jullie bewust beginnen te leven, door het verzorgen van de behoeften van jullie lichaam, geest en ziel.

Neem de tijd om naar binnen te gaan om te zorgen voor de behoeften van jullie ziel.

Weet dat jullie lichaam behoeftes heeft waaraan moet worden voldaan om optimaal te kunnen werken. Ga niet door met jezelf wijs te maken met gedachten dat je ouder moet worden en dat je lichaam zal vergaan, want het was bedoeld om veel langer te duren dan jullie je realiseren. Het verouderingsproces is een overtuiging; breek de overtuiging en werk met jullie lichaam door het te geven wat het nodig heeft en kijk wat er gebeurt! Kijk om je heen en je zult de mensen vinden die dit geheim hebben ontdekt; deze mensen vibreren met liefde, vreugde en vrede.

Jullie geest is een vreselijk te verspillen ding. Mensen maken gebruik van zeer weinig van hun hersencapaciteit. Veel van dit heeft te maken met het streven van het lichaam om al haar middelen te gebruiken alleen maar om basiswerking te behouden. Wanneer jullie je lichaam behandelen als een tempel, wordt er veel energie vrijgemaakt, waardoor de mogelijkheid ontstaat om meer krachtige informatie vrij te geven. Het is vergelijkbaar met het meer mentaal alert en fysiek in staat zijn om dingen te doen wanneer aan de behoeften van je lichaam wordt voldaan. Heb je geprobeerd om helder te denken op momenten dat je uitgedroogd was? Heb je geprobeerd om uitgebreide oefeningen te doen na een week junk food eten? Heb je genoeg aandacht besteed aan je lichaam om de samenhang te herkennen tussen je voedselinname en reacties van je lichaam op deze voedingsmiddelen?

Het lichaam, geest en ziel werken allemaal samen. Wanneer men uitgehongerd is, zullen als resultaat alle drie daaronder te lijden hebben. Wees jullie meer bewust van hoe jullie elk moment van je leven doorbrengen. Besteed aandacht aan iedere hap die je in je mond stopt en alles wat je op je huid smeert. Wat je op je huid smeert wordt opgenomen door het lichaam. Zou je de shampoo, zonnebrand of lotion die je op je lichaam smeert opeten? Zo niet, dan zouden jullie er verstandig aan doen om producten te kiezen die eetbaar zijn.

Het is onmogelijk om een helder hoofd te hebben wanneer jullie uitgeput en afgeleid zijn door zoveel irrelevante dingen. Waar brengen jullie je tijd mee door? Zijn er dingen waar jullie je aandacht aan geven die jullie zaken niet zijn? Zijn er dingen die je doet die je stress bezorgen en je aandacht afleid van je passies? Zijn je relaties bevredigend of worden ze uit verplichting gehandhaafd? Het is tijd om de tijd en energie die je nodig hebt om je passies te vervullen te herstellen.

We stellen niet voor dat je naar het “ik, ik, ik” extreme van alles aaien behalve je eigen persoonlijke behoeften. Wij echter willen benadrukken dat jullie zorgen voor jullie behoeften en anderen verantwoordelijk laat zijn voor hun eigen behoeften. (Wij verwijzen niet naar de essentiële behoeften van het leven, zoals voedsel, kleding en onderdak.) Er is een enorme hoeveelheid tijd en energie die mensen besteden aan wat zij zien als de behoeften van anderen, terwijl ze het in feite gewoon voor anderen mogelijk maken om verder te gaan in hun "wee mij" staat (slachtofferrol) van hulpeloosheid.

De beste manier om anderen te helpen is om hen aan te moedigen hun problemen voor zichzelf uit te werken. Laat ze weten dat ze de mogelijkheid hebben om dat te doen. Spring er niet te snel in met wat je voelt dat het perfecte antwoord is op dilemma's van anderen. Sta toe dat anderen voor zichzelf denken en verschillende opties te proberen. Is dit niet wat je voor jezelf ook liever zou willen? Wanneer je jouw meningen en overtuigingen aan anderen opdringt, probeer je ze te klonen om jouw overtuigingen over te nemen. Als dat zou gebeuren, zou dit nogal een saaie wereld zijn om in te leven!

We verlaten jullie met deze gedachte. Neem de tijd vandaag om naar binnen te gaan en te kijken naar gebieden die de oorzaak zijn van on-gemak in je lichaam, geest en ziel. Maak een plan om te beginnen met het nemen van maatregelen richting het creëren van balans in elk gebied van je leven. Zodra jullie perfectie hebben bereikt op alle gebieden, dan worden jullie beter uitgerust om een juist advies te geven. De ironie is dat als je eenmaal je Zelf meester bent, zul je beseffen dat anderen niet jouw advies nodig hebben. Wat een prachtige dag zal dat zijn! Op dat moment zal het oordelen ophouden en onvoorwaardelijke liefde zal over de planeet heersen!

Selamet! Eb 8

Vertaald: wakkeremensen.blogspot.nl