Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 29 augustus 2015

Maya Berichten Dagelijkse gids voor Zelfbekrachtiging Dag 101 / Zaterdag 29 augustus 2015

Maya Berichten
Dagelijkse gids voor Zelfbekrachtiging
Dag 101
Zaterdag 29 augustus 2015


Imix 10  Verschillende Manieren Van Vriendelijkheid

Ik ben Imix 10 (Rode Draak). Groeten aan jullie op deze mooie dag. Het is onze wens dat jullie doorgaan met de dagelijkse ontmoetingen met ons, want het geeft ons grote vreugde om naar te kijken als jullie transcenderen van een sterfelijk wezen naar een onsterfelijke Wezen terwijl jullie genieten van de pracht van de Aarde. Er is veel meer dat jullie kunnen en zullen bereiken in dit leven, als jullie letten op wat jullie zeggen en doen op elk moment van jullie leven.

Vriendelijkheid en barmhartigheid zijn de twee grootste geschenken die je kunt geven aan jezelf en anderen. Door dat te doen worden alle andere giften op een natuurlijke wijze geschonken. Vriendelijkheid is het onderwerp waar we op willen focussen vandaag, want zonder vriendelijkheid, kan er geen mededogen zijn, zonder mededogen, kan er geen genade en zonder genade, kan er geen ware liefde zijn.

Vriendelijkheid gaat veel verder dan het openen van een deur voor iemand. Vriendelijkheid komt uit het hart, wanneer jullie geven aan anderen zonder iets terug te verwachten. 


Vriendelijkheid is de handeling van het kijken naar de behoeften van anderen en het vullen van die behoeften op een manier die de ontvanger bekrachtigt. Als je vriendelijk reageert op iemand, rimpelen je woorden en daden door het hele universum. Op een niveau dat dieper is dan de oceaan, worden deze handelingen gevoeld door alle Wezens op een onderbewust niveau.

Plan, vandaag en elke dag, manieren waarop je vriendelijkheid kunt laten zien aan anderen. Kijk en luister, terwijl jullie door je dag heengaan, als anderen met je communiceren. Als ze dingen delen die op hun hart drukken, steun hen op een manier die hen zal helpen op hun pad. Het is echter belangrijk om geen ongewenste advies te geven zoals een luisterend oor dat zou willen doen.

Als je vanuit je hart deelt met anderen, merk dan het verschil in gevoelens op als de luisteraar reageert door te praten over zichzelf, het onderwerp verandert, je advies geeft of jou gewoon laat ventileren. Elk antwoord roept waarschijnlijk een andere emotie in je op. Besteed hier aandacht aan en leer om anderen te behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden.

Heel vaak, wanneer de luisteraar ongevraagd advies geeft leidt dat er toe dat ander zich minder mondig voelt, alsof hij zijn eigen problemen niet kan oplossen. Om vriendelijk te zijn, doet de luisteraar er goed aan om vaardigheden te ontwikkelen die anderen bekrachtigt. Een ieder van jullie heeft de mogelijkheid om jezelf met gratie uit elke situatie te trekken. Het herkennen van het verschil tussen het geven van advies en een advies delen is belangrijk. In sommige situaties kan het hetzelfde lijken te zijn, maar ze kunnen enorm verschillend zijn.

Het ontwikkelen van vriendschappen met anderen geeft ook de mogelijkheid om netwerken te creëren van helpers wanneer iemand in nood is. Misschien als iemand anders zijn lasten met je deelt, hoef jij het niet persoonlijk te zijn die kan helpen, maar misschien ken je iemand die misschien wel in staat is te helpen.

Wat we heel vaak zien gebeuren is wanneer jullie iemand ontmoeten, dat in plaats van elkaar te leren kennen, jullie complimentjes uitwisselen, en dan de rest van jullie tijd besteden aan banaal geklets. Een kans is verloren gegaan om te reiken in de ziel van de ander en je te verbinden. Misschien had een van jullie informatie die nuttig zou kunnen zijn voor de ander. 

Communiceer dieper. Luister naar elkaar. Ondersteun elkaar. Dit zijn de fundamenten van vriendelijkheid.

Het kan verstandig zijn voor jullie om na te denken over de keren in het verleden dat je dingen deed die niet aardig waren, of het nu opzettelijk was of niet. Ga naar binnen en kijk naar de mogelijke redenen waarom je op een zodanige wijze gehandeld hebt. Overweeg dan manieren waarop je op een vriendelijker manier zou kunnen handelen wanneer een soortgelijke situatie zich voordoet. Indien van toepassing, neem de tijd om je te verontschuldigen aan de persoon voor jou onvriendelijke actie. Door de lucht te zuiveren, zul je lagen van negativiteit verwijderen uit jezelf, de ander en het universum.

Je kunt de energieën van de Aarde reinigen als je je meer bewust wordt van je gedachten, woorden, daden en emoties. Als een ieder van jullie die zich op Aarde bevindt ervoor zou kiezen om aardig te zijn voor alle anderen op dit moment, zou je je dan het verschil voor kunnen stellen dat zou gebeuren in de wereld? Het kan in eerste instantie chaotisch zijn, want er zal massale werkloosheid zijn als soldaten de wapens en systemen op basis van hebzucht neergelegd hebben. Overheden en de meeste bedrijven zouden geherstructureerd moeten worden.

Als iedereen voor vriendelijkheid zou kiezen op dit moment, zou de impact door het hele universum gevoeld worden. Oorlog, honger, oneerlijke handelingen en het gebruik van giftige stoffen, evenals vele andere acties die niet van het hoogste goed zijn voor allen zou in een handomdraai oplossen.

Deze instellingen beginnen al af te brokkelen. De waarheid rond de transacties van degenen die in controle zijn en in controle over de massa's zijn geweest komen nu aan de oppervlakte. Veel zorg moet worden gegeven om deze mensen te vergeven, zodat angst en onrecht niet jullie ethers doordringen. Jullie moeten ook de verantwoordelijkheid nemen voor het toestaan om een groot deel van dit te laten gebeuren, want het is de massa van gewone mensen die de weinige hebben toegestaan om de controle over hun leven te verkrijgen. 

Sommigen van jullie waren gedupeerd door malafide transacties. Maar voor het grootste deel, zijn de laatste twee generaties lui geweest, waardoor anderen keuzes voor hen konden maken die nu ravage aanrichten op elk gebied van jullie levens.

Houdt goede moed, dit kan worden omgedraaid. Allereerst dien je te beginnen bij jezelf. Als je vriendelijk bent voor jezelf, heb je de mogelijkheid om uit te reiken en aardig te zijn voor anderen. Het is vriendelijkheid die de wereld zal redden, niet een persoon, niet een idee, niet een gedachte. Het is de handeling van het lief en vriendelijk zijn voor jezelf en alle anderen die je zal bevrijden.

Begin vandaag met stappen nemen die je zullen leiden naar de plaats waar alles wat je zegt en doet uit een ruimte van vriendelijkheid komt en kijk hoe de wereld letterlijk voor je ogen verandert. Zelfs als er aan de buitenkant zeer weinig veranderingen zijn, zul je die binnenin vinden, je verandert. Naarmate je vriendelijker wordt, verhoogt je trilling. Je zult merken dat je denkpatronen veranderen en je zult veel dingen in een ander licht zien.

Jouw acties en reacties zullen evenwichtiger worden; mensen zullen dat opmerken en anders op je reageren. Je zult jezelf tot degene aantrekken die in nood zijn, evenals zij die je zullen ondersteunen. Dit is de vernieuwing van volksstam en de gemeenschap.

Behandel anderen zoals je wilt dat ze jou behandelen. Dit zijn geen loze woorden, maar de basis voor een wereld vol vrede en liefde die velen van jullie zoeken. Klop, en jou zal worden opengedaan. Zoekt en gij zult vinden. Kun je zien hoe deze woorden van toepassing zijn wanneer je focus ligt op vriendelijkheid? Als je echt wilt leven in een samenleving van vrede en liefde, begint het allemaal met daden van vriendelijkheid.

Wij verlaten jullie nu met de hoop dat jullie de tijd nemen om toe te staan dat deze woorden je hart binnen gaan en om te beginnen met het maken van de veranderingen die nodig zijn om een wereld gevuld met vriendelijkheid te creëren.

Selamet! Imix 10

Vertaald: wakkeremensen.blogspot.nl