Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 17 augustus 2015

Maya Berichten Dagelijkse gids voor Zelfbekrachtiging Dag 89 / Maandag 17 Augustus 2015

Maya Berichten
Dagelijkse gids voor Zelfbekrachtiging
Dag 89
Maandag 17 Augustus 2015


Muluc 11  Controleer Jullie Gedachten

Ik ben Muluc 11 (Rode maan). Op deze dag willen we boodschappen van het goede nieuws delen. Er wordt veel gepraat in de wereld over eindtijden en doem en vernietiging. Hoewel deze gedachten al voor eeuwen en eeuwen op Aarde zijn geweest, komen deze gedachtevormen nu veel vaker voor dan ooit tevoren. Een deel hiervan komt door de snelheid waarop het nieuws rond de Aardbol cirkelt via elektronische communicatiemiddelen en een deel door een toenemende hoeveelheid aandacht door profetische interpretaties. Wij zijn hier om jullie te vertellen dat alles goed is. Er zullen altijd moeilijke tijden voorkomen op de aarde, zolang er zijn mensen onder jullie zijn die in dergelijke dingen geloven. Jullie overtuigingen creëren jullie werkelijkheid. Als je angsten of gedachten hebt die je storen, verander je gedachten dan!

Verander je gedachten van kommer en kwel, van verdriet en wanhoop, naar gedachten van hoop en vreugde. Jullie werkelijkheid is gebaseerd op waar jullie je aandacht op richten. Als je verwacht dat er slechte dingen gebeuren, zullen ze ook gebeuren, want jullie trekken die dingen aan waar jullie je aandacht op richten. Wij raden jullie aan meer tijd te nemen om jullie gedachten te controleren. Stop gedurende de dag met je activiteiten en vraag jezelf af: “Waar denk ik nu aan?” Wees je bewust van je gedachten en beslis dan of je deze lijn van denken voort wil zetten of dat je je aandacht elders zult richten.

Een manier om er een gewoonte van te maken je gedachten te controleren is door een timer in te stellen en het af te laten gaan op willekeurige tijden. Wanneer het alarm afgaat, controleer dan je gedachten. Een zeer interessant experiment voor jullie is om een dag te reserveren, stel de timer in zodat hij om de vijf minuten afgaat. Schrijf de gedachten op die je hebt op elk moment dat het alarm afgaat. Je zult versteld staan van het brede scala van willekeurige gedachten die je op een dag hebt.

De menselijke geest is voortdurend bezig met het opnemen en archiveren van wat er  om je heen gebeurt. De geest probeert te categoriseren wat je ervaart bij iets wat je al hebt meegemaakt. Het is vergelijkbaar met wanneer je een document hebt dat je op wilt slaan. Je denkt bij jezelf, wat is de meest geschikte plaats om dit dossier op te slaan en dan sla je het op samen met andere papieren die er aan gerelateerd zijn. Dit is waarom je merkt dat je gedachten hebt die niets te maken hebben met wat er op dit moment gebeurt. Als je de gedachten die je had oproept, vindt je misschien de reden waarom dit geheugen wordt opgeroepen. Dit gebeurt vaak op een onbewust niveau. Als de gedachte die je hebt emoties naar boven brengt die moeten worden genezen, kan dit een mogelijkheid zijn om het probleem op te lossen.

Als voorbeeld, je denkt aan een tijd toen je nog jong was en melk had gemorst op je nieuwe kleding, wat je moeder boos maakte. Je denkt bij jezelf: "Wow, ik was dat vergeten. Ik vraag me af waarom ik daar nu aan denk? Ik was zeker in verlegenheid gebracht en boos toen moeder tegen me aan het schreeuwen was in het bijzijn van onze gasten.” Als je je gedachten daarover begint op te roepen, gaat dat ongeveer zo. Je eet een ijsje met een vriend. Die van hem is op basis van soja, terwijl de jouwe op basis van melk is. Je begint te denken over hoe melk door koeien wordt geproduceerd. Dan bedenk je hoeveel je van ijs houdt, maar niet van melk. Dan moet je denken aan hoeveel je van chocolademelk hield toen je een kind was. Dan herinner je je ook weer de tijd dat je de melk gemorst hebt op je kleding.

Op dat moment, besef je je bewust dat je gedachten zijn afgedwaald. Je herinnert je hoe je je voelde toen je moeder zei dat je aan het knoeien was en boos was omdat je je kleding had vuilgemaakt. Het was gênant omdat haar luide en berispende stem de aandacht van de gasten op het feest had getrokken. Nu dat je deze bewuste herinnering hebt, heb je de mogelijkheid om de emoties die je voelde en alle gevolgen die zij hadden in je leven, te helen. Dit is een van de voordelen van het controleren van je gedachten.

Het zou vervelend worden te trachten elke gedachte te controleren. Echter, zou het nuttig kunnen zijn om gedachten die negatieve gevoelens naar boven brengen en die je gevangen of in een staat van angst of achterhaalde overtuigingen houden te controleren. Controle houden op je gedachten zal je helpen meer controle over je leven te krijgen. Zo simpel is het.

Selamet! Muluc 11

Vertaald: wakkeremensen.blogspot.nl