Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 13 augustus 2015

Maya Berichten Dagelijkse gids voor Zelfbekrachtiging Dag 85 / Donderdag 13 Augustus 2015

Maya Berichten
Dagelijkse gids voor Zelfbekrachtiging
Dag 85
Donderdag 13 Augustus 2015


Chicchan 7  De Waarheid Zal Je Bevrijden


Ik ben Chicchan ( Rode Slasng) met Toon 7.
Zijn jullie klaar om jullie leven te transformeren? Samen zijn wij hier om jullie een manier te bieden om oude overtuigingen te verwerpen die niet meer nodig zijn. Net als de slang, zul je vele lagen afwerpen als je groeit. Elke laag dient als een jas van bescherming, echter moet je de jas die je ontgroeid bent verwijderen voordat je deze vervangt door een nieuwe jas.

Probeer het met een kledingstuk dat enkele maten te klein is. Je zult je erg ongemakkelijk voelen en uiteindelijk energie verliezen als de doorstroming van het bloed wordt beperkt. Dit is wat er gebeurt op een energetisch niveau wanneer jullie je energiestroom beperken door vast te houden aan angsten en oude overtuigingen. Zodra jullie beklemmende angsten en overtuigingen loslaten, stroomt de energie vrijelijk, waardoor je meer helderder denkt en meer creatieve en gezonde keuzes kunt maken.


Overtuigingen worden opgezet in momenten die emotioneel geladen zijn. De gebeurtenis kan positief of negatief zijn. De meeste codes worden gemaakt zonder dat de persoon zich ervan bewust is dat dit zich voordoet. Bijvoorbeeld, jullie hebben een geweldige dag; alles loopt op rolletjes en dan "boem!" iemand rijdt achterop je auto. Op dat moment wordt alle vreugde van de dag vergeten. In een flits, herinner je dat een paar keer in je leven, dingen goed gingen waarna er iets gebeurde dat je schokte en in disharmonie bracht. Op dat moment, zonder het bewust te beseffen, creëerde je de overtuiging "Als alles goed gaat, staat er iets ergs te gebeuren!"

Je begint je leven te leven alsof dit een realiteit is. Je focust je voortdurend op alle slechte dingen die zouden kunnen gebeuren. Elke keer dat jij je verhalen verteld over hoe slecht de zaken gaan, versterk je de overtuiging. Met de universele wet van aantrekking, Creëer je wat je gelooft. Naarmate de tijd vordert, zul je negatieve gebeurtenissen naar je toe trekken, want dit is wat je verwacht dat er zal gebeuren. Mensen werken continu op dit niveau van de schepping, vanaf de geboorte. Vele malen kom je naar deze Aarde met deze overtuigingen nog intact. Soms is het wegnemen van deze overtuigingen de belangrijkste reden waarom je ervoor kiest om terug te keren naar de aarde.

Het kan heel moeilijk zijn om overtuigingen te breken, want dat doende heb je de verantwoordelijkheid voor het opzetten van de overtuigingen in de eerste plaats te accepteren. Je zult ook alle gedachten van het zijn van een slachtoffer los moeten laten en moeten stoppen met het navertellen van je verhalen. Het zal moeite kosten om het gedrag en de gewoonten die je hebt aangenomen te veranderen. Er zal ook moed voor nodig zijn om je oude overtuigingen te vervangen door nieuwe overtuigingen, met het risico dat je vrienden verliest en extreme veranderingen in je leven moet aanbrengen.

Is het de moeite waard om te zoeken naar overtuigingen die jouw leven bepalen? Vraag jezelf af of je op elk gebied van je leven gelukkig bent. Brengt je werk jou vreugde? Ben je elk moment van de dag blij? Zijn al je relaties gezond? Houdt je onvoorwaardelijk van iedereen en alle dingen? Breng je jouw recreatieve tijd door met het doen van activiteiten waarvan je geniet? Ontspan en geniet je op een regelmatige basis van de natuur? Voel je je geïnspireerd en creatief? Ben je gezond, levendig en vol energie? Behoud je een gevoel van balans in elke situatie die je tegenkomt? Als je antwoord "nee" is op een van deze vragen, dan zul je er veel baat bij hebben de tijd te nemen om de kleding die beklemmend is te verwijderen.

Er zijn talloze ervaringen die jou hebben geleid tot het maken van de overtuigingen waar je mee door het leven gaat en er zijn tal van manieren om deze overtuigingen te verwijderen. Ieder van jullie is anders en loopt een unieke Pad. Wat wij jullie elke dag bieden is een ander gereedschap of oefening om jullie te helpen bij het maken van de keuzes die nodig zijn om de rommel binnenin jullie op te ruimen.

Wat wij vandaag aanbieden is een manier om een andere laag van bescherming te verwijderen die je hebt ingesteld ter verdediging van een ervaring die pijnlijk was.

Denk terug aan een tijd dat je een onaangename gebeurtenis meemaakte. Let op wat er om je heen gebeurde op dat moment. Hoe voelde je je? Wie waren er aanwezig? Het meeste van de tijd, was er een gevoel van machteloosheid. Wij willen jullie helpen je macht te herwinnen. Weet dat je nooit echt je kracht verloren bent; je wist gewoon niet hoe je het moest gebruiken op dat moment. Je kunt je kracht herwinnen door de wetenschap dat het nog steeds in je verblijft.

Veel van de problemen in de wereld van vandaag zijn te wijten aan de overtuigingen die geassocieerd zijn met macht. Hoe vaak heb je mensen horen zeggen of handelen vanuit het volgende: "Ik zal ze eens laten zien! Niemand zal mij vertellen wat ik moet doen! Ik zal de baas zijn, zodat ik anderen kan vertellen wat ze moeten doen! Niemand zal me ooit weer naar beneden trekken!"

De wereld is vol van mensen die gewond zijn, wat vaak begint in de kindertijd. Deze verwondingen veroorzaken dat mensen overtuigingen opzetten gebaseerd op gevoelens van onmacht. Als zij weer moed verzameld hebben en leren hoe om te gaan met de wereld, beginnen ze te vechten voor hun macht. Deze nieuwe macht wordt gevoed door woede, pijn, angst, onderdrukking en vele andere emoties die niet gezond zijn.

Hoeveel gezonder zou het zijn om te weten dat je een krachtige schepper bent en dat je macht kan uiten op een manier die liefdevol en vriendelijk is? Dit is wat we hopen te doen, niet alleen met het probleem van  macht, maar ook met alle andere aspecten van de mensheid. Je hebt in jezelf alles wat nodig is om van een leven vol liefde en mededogen te genieten.

Hoe beweeg je je voorbij de beperkende overtuigingen? Een manier is om te kijken naar een gebied van je leven waar je je ontevreden over voelt. Misschien is het de manier waarop je reageert op anderen of een gewoonte die je zou willen veranderen. Kies één aspect dat je zou willen veranderen. Neem even de tijd om je te concentreren op wat doorgaans leidt tot dit gedrag.

Voel jezelf andere keuzes maken de volgende keer dat u getriggert wordt. Je hersenen weten niet het verschil tussen realiteit en fantasie. Een zeer effectieve methode om een gedrag te veranderen is om een rollenspel te spelen in je geest. Wanneer je dit vaker gedaan hebt, zul je beginnen te reageren op de manier die je hebt geoefend. Veel professionele atleten weten dat dit waar is. Ze visualiseren zich herhaaldelijk het gooien van de perfecte bal of schaatsen de perfecte routine totdat het een tweede natuur is geworden.

Wanneer je duidelijk visualiseert, reageren je spieren op subtiele wijze, alsof je daadwerkelijk betrokken bent bij de activiteit. Misschien heb je dit ervaren door te kijken naar mensen of dieren die bewegen tijdens het slapen. Hun benen kunnen enigszins schoppen, ze kunnen kreunen of praten, hun armen en handen maken bewegingen. Hun lichaam reageert op wat ze zich visualiseren op een onbewust niveau.

Visualiseren op een bewust niveau is zeer krachtig. Met het gedrag dat je wilt veranderen duidelijk gefocust in je geest, beslis je hoe je liever zou handelen (in plaats van te reageren) wanneer een soortgelijke situatie zich voor doet in de toekomst. Wanneer je probeert om een gewoonte die diep verankerd zit te doorbreken, verwacht dan niet dat het gebeurt tijdens een visualisatie sessie. Je moet blijven oefenen in je geest tot wanneer de werkelijke ervaringen plaatsvindt en je met succes de gewoonte veranderd hebt.

Kun je zien hoe veel krachtiger deze oefening kan zijn als je de onderliggende oorzaak kent van de ongewenste gewoonte? Door het nemen van tijd om terug te kijken in het verleden, is het waarschijnlijk dat je verschillende keren ontdekt dat  je op deze overtuiging vertrouwde om door deze ongemakkelijke situaties te komen. Over het algemeen zijn er lagen die moeten worden afgepeld, als gevolg van de wet "het gelijke trekt het gelijke aan."

Wanneer je een overtuiging creëert, zal je geest alles doen wat in haar macht ligt om te zorgen dat deze wet wordt toegepast. Wat er fysiek gebeurt is dat de synapsen in de hersenen op een zodanige manier verbinden dat je op een bepaalde manier reageert in vergelijkbare situaties. Dit kan goed zijn voor dingen zoals het herinneren dat je je hand moet terugtrekken als je iets heets aanraakt . Echter, het kan nadelig zijn wanneer je niet kunt toestaan dat anderen emotioneel te dicht bij je komen, omdat je bang bent dat ze je kunnen kwetsen net als anderen in het verleden.

Zodra je een overtuiging op basis van angst creëert, zijn alle andere gebeurtenissen die volgen gecategoriseerd door deze wet. Met andere woorden, als je een overtuiging opzet dat je machteloos bent, zal elke ervaring die je hebt worden gefilterd door die wet. Het duurt niet lang, of je zult je niet alleen machteloos voelen als je in de gebeurtenis bent die deze overtuiging is begonnen, je zult beginnen om dit geloof in andere gebieden van je leven vast te houden, als goed. Je kunt het gevoel hebben dat je geholpen moet worden met ondergeschikt werk of je hebt niet de moed om dingen voor jezelf te doen. Jouw fundamentele overtuigingen doordringen elk gebied van je leven.

Het goede nieuws is dat als je eenmaal de basis ontdekt voor deze overtuigingen, je meer disponibel bent om de wonden te helen. Als eenmaal een overtuiging omvergeworpen is zullen alle anderen die gebouwd zijn op die overtuiging ook als dominostenen omvallen. Er zal geen energie zijn om ze bij elkaar te houden.

Maar je zult gewoonten gecreëerd hebben die het geloof in leven houden. Als je een oud-geloof loslaat, zullen deze gewoonten doorgaan totdat je hen bewust controleert en veranderd.

Laten we zeggen dat je een gewoonte hebt van te veel eten, dat je wenst te elimineren. Je hebt je gevisualiseerd minder te eten, diëten, het kiezen van betere voeding, enz. Maar toch eet je nog steeds te veel. Je besluit om de tijd te nemen om terug te kijken naar je vroegste herinneringen toen jij je begon te  overeten.

Je realiseert je dat het begon in je vroege tienerjaren. Naarmate je lichaam tot rijping kwam en de jongens jouw op een seksuele manier begonnen op te merken, begon jij je ongemakkelijk te voelen. Je wees afspraakjes af en zei of deed ongepaste dingen om de jongens verre te houden van het "op die manier" geïnteresseerd zijn in jou.

Vervolgens besefte je dat de meeste van de jongens niet werden aangetrokken tot de dikke meisjes en degenen die slordig gekleed waren. Je had een "Aha!" moment! Je begon teveel te eten om dikker te worden, zodat de jongens je met rust zouden laten! Waarom zou je die overtuiging willen creëren? Misschien begon de oorsprong van dit probleem al veel eerder. Misschien kom je er achter dat je seksueel werd misbruikt in je vroege jeugd. Gewicht was toen geen probleem, want jou dader was niet gefocust op je lichaam, maar op de mogelijkheid om jou in zijn macht te hebben. Je realiseert je dat de oorzaak van jouw overmatige eetpatronen terug gaat naar het gevoel van onmacht toen je een kind was. Onbewust begon je teveel te eten om dikker te worden als een manier om je overtuiging te ondersteunen geassocieerd met de pijn van de kindermishandeling.

Nu heb je iets om mee te werken. Als deze herinneringen al jaren werden onderdrukt, sta jezelf dan toe om de opgekropte emoties te voelen. Het is noodzakelijk dat deze emoties aan de oppervlakte komen en worden losgelaten, want je lichaam slaat deze informatie op en is de basis van alle ongemakken in je lichaam.

Misschien worstel je zelf met veel meer zaken op dit punt, dan alleen maar te veel eten. Het kan verstandig zijn om professionele hulp of bijstand van een vertrouwde, volwassen vriend in te roepen die je kan ondersteunen. Maar wat een schatkamer voor jouw om te ontdekken! Hoewel het op het eerste gezicht erg moeilijk kan zijn om de zegeningen in sommige van de gebeurtenissen uit jouw verleden te zien, is er goeds in alle dingen. Doe je best, totdat je elke ervaring kunt zegenen en jezelf en degenen die jouw schade hebben veroorzaakt kunt vergeven, om jezelf uit de rol van slachtoffer te verwijderen. Vergeet niet, "het gelijke trekt het gelijke aan," dus is het in jouw eigen belang om jezelf uit het gevoel als slachtoffer te verwijderen.

Als je het hele jaar door met ons werkt, ontdek je verschillende manieren om deze blokkades op te heffen en wonden uit het verleden te helen. Wij stellen voor om op zoek te gaan naar probleemgebieden. Ga zo ver als je kunt om de wortels van je overtuigingen te ontdekken. Besteed aandacht aan hoe je je voelt als je in vergelijkbare situaties bent. Beeld jezelf in hoe je liever reageert in de toekomst, wanneer vergelijkbare situaties zich voordoen. Laat negatieve gevoelens in verband met deze gebeurtenissen los en doe je best om ze te vervangen door positieve gevoelens.

Sommige diepgewortelde wonden zullen tijd nodig hebben om te genezen. Wees geduldig met jezelf en anderen. Overtuigingen kunnen in de een oogwenk veranderd worden. Toch moeten gedragspatronen worden gecontroleerd, zodat je degenen die jou niet langer meer dienen kunt herkennen. Alles is letterlijk een gedachte of een houding verwijderd. Als je merkt dat je stil blijft staan bij negativiteit, denk opnieuw. Als je een negatieve houding voelt ten opzichte van iemand of iets, verander je houding. Ben meer vergevingsgezind en minder veroordelend. We weten dat sommige van deze dingen moeilijk zijn om te doen. Wij zijn hier om jullie te ondersteunen wanneer jullie klaar zijn om de dingen los te laten die jullie vernauwen.

Degenen van jullie die worstelen met zware pijnlijke herinneringen, wij beseffen dat deze dialoog kan aanvoelen als een zwakke schakel van ondersteuning. Wij hopen dat jullie gedurende het hele jaar bij ons zullen blijven en de middelen van ondersteuning die we jullie bieden in de praktijk zullen brengen. Geen dialoog zoals deze kan zich volledig richten op alle pijnen en hartzeer die jullie hebben meegemaakt.

Onze harten gaan uit naar een ieder van jullie die ervaren hebben pijn te hebben en gekwetst te zijn. Daarom bieden wij ons aan jullie aan als een middel van ondersteuning. We hebben in eerdere dialogen over enkele van de redenen gesproken waarom er zoveel pijn op aarde is, maar we hebben slechts een klein gedeelte ervan belicht. Maar toch, de pijn die je voelt is van jou en het kan worden genezen, maar niet voordat je klaar bent om het los te laten. Eenmaal verwijderd, zal je leven opbloeien op manieren die je niet kent! Dit is onze belofte aan jullie.

Wees moedig en heb de moed om je angsten onder ogen te zien en wees bereid om afstand te doen van alle leugens die je verteld zijn. We spreken alleen Waarheid en weet dat de waarheid jullie zal bevrijden. Laten ons jullie de weg tonen!

Selamet! Chicchan 7

Vertaald: wakkeremensen.blogspot.nl