Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 11 augustus 2015

Maya Berichten Dagelijkse gids voor Zelfbekrachtiging Dag 83 Dinsdag 11 Augustus 20165

Maya Berichten
Dagelijkse gids voor Zelfbekrachtiging
Dag  83
Dinsdag 11 Augustus 20165


Akbal 5   Vriendschap Sluiten Met Jouw Draken

Ik ben Akbal (Blauwe Nacht) en ik heet jullie welkom op deze dag waarop we meer van onze kennis delen met jullie. Het is jullie bekend dat deze kennis al is verankert in jullie; we zijn hier gewoon om jullie te helpen op te halen wat jullie hebben begraven. Jullie kunnen denken aan ons als kaarten die jullie begeleiden naar de begraven schat die binnenin jezelf ligt.

Velen van jullie op het aardoppervlak hebben geleden onder traumatische episodes die ervoor zorgde dat jullie muren van bescherming hebben opgebouwd. Het brein kan alleen een bepaalde hoeveelheid trauma ervaren voordat het zichzelf zal regenereren  om te overleven of de geestelijke gezondheid te handhaven. Dit is waarom het fenomeen van meervoudige persoonlijkheden ontstaat bij diegene die herhaaldelijk trauma's hebben meegemaakt. Wanneer het brein niet in staat is om afgrijselijke prikkels te blijven ontvangen, zal het zichzelf fragmenteren op manieren die de mens toestaat te blijven leven totdat genezing optreedt. Wij zijn hier om jullie te helpen met dat genezingsproces.


Hoewel de overgrote meerderheid van jullie niet wordt geclassificeerd als schizofreen, leven velen van jullie met een hele garderobe aan kostuums die jullie hebben gecreëerd om te kunnen functioneren in jullie wereld. Laat ons zeggen dat je ernstige trauma's hebt meegemaakt als kind. Voor velen was het seksueel misbruik door een betrouwbare volwassene. Teneinde om te kunnen gaan met herhaald misbruik, speelde je psychologische spelletjes met jezelf. Misschien terwijl het misbruik plaatsvond, verliet je mentale je lichaam en deed alsof je ergens anders was, misschien op een kermis. Elke keer dat de handeling werd herhaald, keerde je mentaal terug naar de kermis.

Jouw brein kent niet het verschil tussen realiteit en fantasie; het reageert op precies dezelfde manier of je nu fysiek een activiteit uitvoert of dat je de gebeurtenis visualiseert in je geest. Naarmate je ouder wordt, gaan je gedachten, telkens wanneer de dader of een ander je op dezelfde manier aanraakt, automatisch naar de kermis.

Als je opgroeit naar volwassenheid, kunnen deze wonden slapende zijn. Dan komt het moment dat je afspraakjes begint te maken. Op een nacht, passie ontstaat en hoewel het scenario meer liefdevol is, zijn de acties zeer vergelijkbaar met degene die je ondervonden hebt als kind. Die slapende wonden beginnen nu te etteren en stijgen op naar de oppervlakte.

Vaak was de pijn zo intens dat het kindermisbruik is gewist van de bewuste geest. Misschien dat jij en je nieuwe vriend niet kunnen begrijpen waarom jullie van elkaar wegtrekken. Je denkt misschien dat het vreemd is dat deze gebeurtenis je doet denken aan een kermis. Toen je opgroeide, haatte je het om naar een kermis te gaan, maar je hebt nooit begrepen waarom. In veel gevallen duurt het jaren van hulp van getrainde professionals of een hypnotiseur om seksueel misbruik te ontdekken. Uiteindelijk kun je de relatie tussen seks en kermissen ontdekken.

Samen met het trauma van het misbruik zelf, heb je als kind overtuigingen ingesteld  dat mensen niet te vertrouwen zijn, dat seks pijnlijk is en beschamend, je kunt onverantwoordelijk voelen dat je hebt toegestaan dat dit herhaaldelijk is gebeurd, een schuldgevoel als je het stimulerend vond, dat je een zondaar bent, een slachtoffer of tal van andere overtuigingen. Dit is de basis waarop je je leven hebt opgebouwd. Wij zijn hier om je te helpen om die fundamentele overtuigingen te ontdekken.

Hoewel velen van jullie geen ervaringen van deze omvang hebben gehad, hebben negatieve gebeurtenissen in je leven als gevolg gehad dat je veel overtuigingen hebt gecreëerd gebaseerd op angst en pijn. Door het vinden van deze overtuigingen, met door de angsten onder ogen te komen en te leren om de emotionele blokkades die je hebt gecreëerd los te laten, heb je een kans om je leven opnieuw op te bouwen op liefde en vertrouwen. Dit is wanneer de magie gebeurt in je leven. Dit is ook een tijd van grote genezing op andere niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. U zult dan in staat zijn om je leven te creëren op de manier waarop jij wilt dat het is, wanneer je basis liefde is en geen angst.

Elk bericht is ontworpen om jullie te helpen bij het omgaan met je angsten en de ontmanteling van de muren van bescherming die jullie niet meer nodig hebben. Het is ons een genoegen om jullie van dienst te kunnen zijn in dit verband. Zijn jullie klaar om een aantal van de trauma's die deze wonden hebben gecreëerd los te laten? Als dat zo is, laten we dan beginnen met gewoon te ontspannen.

Stap in een comfortabele positie en begin je spieren te ontspannen. Of je nu begint met je hoofd en zo naar je tenen of vice versa, dat maakt niet uit. Doe wat voor jou comfortabel voelt. Adem diep in waarbij de focus op één set van de spieren ligt, zoals je tenen. Als je uitademt, voel je tenen ontspannen. Sommige mensen vinden het nuttig om hun spieren samen te trekken tijdens de inademing en te ontspannen tijdens de uitademing. Gebruik de methode die het beste voor jou werkt, voor al je spieren, neem een paar minuten om dit te doen.

Wanneer je klaar bent, begin dan weer in een normaal patroon te ademen. Plaats je aandacht op je hart en begin een gevoel van liefde en dankbaarheid op te bouwen bij elke inademing. Bij het uitademen, laat je alle spanning of negatieve gedachten die zich voordoen los. Begin na een paar momenten, jezelf te visualiseren dat je liefde en dankbaarheid verzend naar bepaalde personen of gebeurtenissen of stuur je liefde naar het universum en de Schepper. Blijf een paar minuten doorgaan met liefde te ademen in je hart tot je een diep gevoel van rust over je heen voelt komen. Terwijl je deze ontspanningstechniek oefent, zul je op den duur merken dat je minder negatieve gedachten hebt.

Vervolgens roep je je Hogere Zelf op om je te begeleiden. Ik nodig je uit  om ook mij op te roepen. Mijn doel is om de spiegel voor je te  zijn; een veilige plek waar je diep naar binnen kunt kijken in jezelf en de verborgen schaduwen kunt vinden die klaar zijn om naar het licht te komen. Weet dat geen kwaad tot je zal komen. Wij zijn hier om je te ondersteunen. Degenen met diepe traumatische wonden, raden wij aan te beginnen met minder pijnlijke situaties tot je zeker weet dat je de emoties aan kunt die naar de oppervlakte komen.

Het kan nuttig zijn voor je om een vriend bij je te hebben wanneer je je verplaatst in de diepere wonden. Vraag de vriend om in stilte bij je te gaan zitten. Ze hebben geen andere rol dan bij je te zijn, als je bang bent om dit alleen te doen. Het is noodzakelijk dat deze vriend niet oordeelt  noch advies geeft. Het doel van deze oefening is opdat jullie nieuwe overtuigingen kunnen creëren op basis van wat goed voor je is. Vele malen geven vrienden en familie advies waarvan ze denken dat het goed is voor jou, maar het is misschien niet voor je hoogste goed.

Laten we doorgaan met de oefening van vandaag. Jullie hebben de ademhaling en dankbaarheid oefeningen voltooid, dat jullie nu ontspannen en in een hogere staat van vreugde laat voelen dan toen je begon. Nu, ga naar binnen en trek er een probleem uit dat je dwars zit. Dit kan afkomstig zijn van een jeugdgebeurtenis of iets dat recenter is.

Spreek Luid of in je gedachten, definieer het probleem op een manier zoals deze, "Elke keer als iemand suggereert dat ik iets moet doen, voel ik verzet. Waarom doe ik dit en hoe kan ik dit gedrag stoppen?" Sta je geest toe te dwalen en besteed aandacht aan herinneringen of gedachten die naar bovenkomen.

Als jullie toestaan dat herinneringen in jullie bewustzijn stromen, kunnen jullie vreemde beelden krijgen. Heel vaak catalogiseert jullie brein gebeurtenissen in groepen of archetypen. Een archetype is een symbool, wat iets vertegenwoordigt uit de werkelijkheid. Draken roepen soms gevoelens van krachtig zijn op. In dit voorbeeld zie je jezelf als een draak, krachtig en in controle. Wanneer anderen dingen suggereren aan je, reageert de draak omdat het niet graag heeft dat anderen vertellen wat ze moeten doen; dit maakt dat de draak zich minder krachtig voelt en zo reageert hij ook. De draak kan proberen om de andere persoon op te eten (ik ben sterker dan jij), hij Slist met zijn tong (kwetsende woorden) of verteert hem met vuur uit zijn mond (geselen met opgekropte woede).

Een sleutel tot het ontsluiten van de symboliek van je persoonlijke archetypen is door aandacht te besteden aan de gevoelens in verband met hen. Het is een goed idee om op te schrijven wat je ziet en ook de emoties die aan hen zijn gehecht gedurende deze meditaties en in je droomstaat. Na een tijdje, zul je patronen herkennen; dit bewustzijn van je persoonlijke symboliek kan nuttig zijn bij het helen van je wonden en decoderen van je dromen.

We keren nu terug naar het huidige moment. Je hebt nu een stortvloed van beelden en emoties als je je focust op het probleem of de vraag die je hebt voorgelegd aan je Hogere Zelf voor genezing. Vaak zul je direct een of meer antwoorden op je vraag krijgen. Soms zal het later komen tijdens een toevallige ontmoeting of tijdens het horen van een opmerking op de radio, enz. De sleutel tot het ontvangen van begeleiding is open te staan en een antwoord verwachten, zelfs vanuit de meest onwaarschijnlijke plaatsen.

Als jullie aan vertrouwen winnen in het proces en als jullie beginnen meer aandacht te besteden aan toevalligheden en synchroniciteiten, vinden jullie jezelf in staat om gemakkelijker antwoorden te vinden. Als je handelt aan de hand van deze antwoorden en ze integreert in je leven, zul je merken dat je meer vertrouwen krijgt en je je gemakkelijker kunt verbinden met je Hogere Zelf. Weet dat er geen vragen en geen problemen te klein zijn of onbelangrijk zijn voor ons. Niets wat jullie willen ervaren is te groot voor ons.

Wij zijn niet gebonden aan termijnen; we bestaan in toestellen die geen klokken hebben. We zijn niet gebonden door instanties, dus zijn we in staat op vele plaatsen tegelijk te zijn. Voel je niet beperkt als je om onze hulp vraagt. Heb niet het gevoel alsof je ons overbelast. Wij moedigen jullie aan om vertrouwen op te bouwen in jezelf en weet dat alle kennis toegankelijk is voor jullie en dat jullie de mogelijkheid hebben om te creëren en te ervaren wat jullie willen, terwijl jullie op Aarde zijn.

Wij vragen of dat jullie altijd de parameters plaatsen van wat jullie ook willen ervaren voor je hoogste goed en voor het hoogste goed is van alle betrokkenen. Dit is noodzakelijk als jullie wensen om te groeien in liefde en om gebalanceerd te blijven. Er zijn veel mensen die deze waarheden hebben ontdekt en ze niet gebruiken voor het hoogste goed van allen. Ze creëren veel ravage voor jullie en de Aarde. Zij zullen net als jullie moeten leven met de gevolgen voor elk van hun acties. Bouw aan jullie integriteit en gebruik jullie gaven verstandig.

Als je op zoek bent om problemen uit het verleden of heden op te lossen, richt je dan op één onderwerp per keer. Let op wat zich voordoet: archetypische beelden, helder of vage herinneringen en vooral let op de emoties die zich voordoen. Als je het gevoel hebt dat je moet huilen, schoppen of schreeuwen, doe dat dan. Vele malen vindt genezing plaats door het uiten van opgekropte emoties. Sta jezelf toe om je verontwaardigd, gebruikt, misbruikt of wat er ook  in je hoofd op komt te voelen. Het is beter om een kussen in elkaar te slaan dan te blijven vechten over kwesties die niet belangrijk zijn, met mensen waar je van houd. Onopgeloste problemen liggen over het algemeen in het hart van de emoties en frustraties die gebeuren in je huidige leven.

Er zijn verschillende lagen van emoties die moeten worden gepeld om de patronen en gedragingen geassocieerd met diepgewortelde pijn los te laten. We zullen er gewoon een paar noemen vandaag; we zullen door het jaar heen hier dieper op in gaan. Vandaag willen we het proces uitleggen en jullie in staat stellen om te beginnen met het werken aan problemen waar jullie klaar voor zijn om op te lossen. Je kunt zelf aan deze problemen werken of met onze hulp.

Als je ervoor kiest om de berichten op een dagelijkse basis te gebruiken, zul je uiteindelijk alle stukken ontvangen die je nodig hebt om elk probleem dat je bent tegengekomen op te lossen. Het doel is om jezelf te bevrijden van angsten, gewoontes en overtuigingen die je niet langer dienen en je afgesloten houden van een leven vol vreugde en vrede.

Het volgende zijn de lagen om aan te pakken met het oog op het veranderen van de overtuigingen en het genezen van wonden uit het verleden.

Vergeef jouw daders.

Weet dat alle personen opereren naar het beste van hun vermogen, ook als zij misschien kiezen voor dingen die niet voor het hoogste goed voor zichzelf en alle betrokkenen is.

Sta alle personen toe te zijn wie ze zijn, of je akkoord gaat met hun gedrag of niet.

Laat al het oordeel van mensen, plaatsen en gebeurtenissen los.

Laat alle gevoelens van slachtofferschap los.

Herken de zegeningen in alle situaties, ongeacht hoe verschrikkelijk ze zijn.

Verander alle negatieve gedachten die gericht zijn op jezelf en anderen.

Stop met het steeds vertellen van dezelfde verhalen die jouw onopgeloste problemen in leven te houden.

Kom begraven angsten en emoties onder ogen en vervang ze met liefde.

Als we elke dag samen studeren, zullen jullie leren omgaan met jullie pijnlijke herinneringen en de emoties loslaten die jullie hebben bewaard toen jullie in een rol van slachtoffer zaten. Net als de draak, zullen jullie leren om bekrachtigd te worden, en meer gracieus te reageren, zodat jullie een leven vol liefde en harmonie kunnen leven. Velen hebben de meest gruwelijke ervaringen die beraamd zijn door de mens overwonnen. Jij kunt hetzelfde doen. Het vergt moed om je draken onder ogen te zien en vriendschap te sluiten met hen. We zijn hier om jullie aan te moedigen en te ondersteunen. Verwerp de overtuigingen die je in angst en negatief denken gehuld houden.

Ga heen vandaag en vernieuw jezelf met gevoelens van hoop, liefde en vreugde!

Selamet! Akbal 5

Vertaald: wakkeremensen.blogspot.nl