Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 5 augustus 2015

Maya Berichten Dagelijkse gids voor Zelfbekrachtiging Dag 77 / Woensdag 5 Augustus 2015

Maya Berichten
Dagelijkse gids voor Zelfbekrachtiging
Dag 77
Woensdag 5 Augustus 2015


Caban 12  Het Loslaten van Overtuigingen

Ik ben CABAN ( Rode Aarde). Vandaag, Toon 12 en ik heten jullie welkom op een andere dag waarop jullie kunnen ontdekken hoe je het leven van je dromen kunt leven. Er zijn velen van ons aan deze kant van de sluier bereid en enthousiast om jullie te helpen bij wat jullie ook trachten te doen. Wij willen herhalen dat alles wat je moet weten al binnenin jullie is. Ons doel is gewoon om jullie te helpen de sleutel te vinden die de deur kan openen. We zijn hier slechts als helpers; Jij bent het die altijd de leiding hebt over welk pad je zoekt om te lopen.

Laten we beginnen met jullie te herinneren aan jullie ware oorsprong, die begon in het Spirituele Rijk, daar waar slechts Liefde is. Jullie zijn naar deze Aarde gekomen om ervaringen te hebben die jullie voor je incarnatie gekozen hebben. Heb je ooit iemand ontmoet waarbij je een onverklaarbare sterke verwantschap voelde? Vele malen, is het  een zielle herinnering en is het waarschijnlijk dat jullie elkaar in veel andere levens hebben ontmoet. Op dit moment in je leven, geloof je misschien niet dat reïncarnatie mogelijk is. Maar als jullie alle oude tradities bestuderen, zullen jullie merken dat jullie inderdaad in de minderheid zijn. Hetzelfde geldt voor de buitenaardse wezens. Er is documentatie die eeuwen teruggaat, in oude geschriften en kunst meesterwerken.


Waarom is het zo moeilijk voor sommigen van jullie om te geloven in dingen die anders zijn dan de gewone dingen? Jullie houden jezelf opgesloten in kleine boxen, die meestal zijn ontworpen door andere mensen dan jezelf. Je hebt de mogelijkheid om op elk moment uit de box te kruipen en een andere te ontwerpen die beter geschikt is voor wie je nu bent.

Ben je klaar om je vleugels uit te slaan en je horizon een beetje uit te breiden buiten je comfort zone? Zo ja, dan zijn wij hier om je te ondersteunen en je te helpen in het vinden van wie je werkelijk bent. Ben je klaar om te beginnen aan een reis? Sluit je ogen. Ontspan je spieren en focus op je ademhaling als je inademt, en vervolgens uitademt. Sta jezelf toe om te ontspannen en alle spanningen en zorgen van de dag los te laten. Blijf dit doen gedurende enkele minuten totdat je in een ontspannen toestand bent.

Eenmaal ontspannen, sta je geest toe om terug door de tijd te dwalen. Wat zijn jouw eerste herinneringen? Kijk rond naar wat er gebeurt, met behulp van je vijf zintuigen. Sommige herinneringen kunnen pijnlijk zijn, terwijl sommige vol vreugde kunnen zijn. Observeer gewoon elke herinnering zoals ze naar boven komen. Het doel is om te herontdekken welke overtuigingen je op hun plaats hebt ingesteld als gevolg van deze gebeurtenissen.

Wanneer je voor het eerst incarneerde, had je waarschijnlijk de volledige herinnering aan jouw spirituele roots. Echter, als gevolg van levenservaringen, hebben de meeste van jullie geleerd om die herinneringen af te sluiten. Je kunt ze herstellen door terug te gaan in de tijd. Degenen onder jullie met een zeer pijnlijke herinneringen, kunnen het misschien moeilijker vinden. In dit geval moet je mogelijk lagen van negatieve gedachten als eerste opschonen. Manieren om dit te doen worden het hele jaar door behandeld. Toch nodigen wij je uit om vandaag met ons te beginnen aan deze reis. Het kan in je beste belang zijn om te veiligere incidenten te beoordelen die mooie herinneringen brengen totdat je klaar bent om jouw diepste wonden te helen.

Wij nodigen je uit om op dit moment om naar deze vroegere herinneringen te kijken. Heb je het gevoel gehoord en gerespecteerd te worden? Welke gevoelens komen er naar boven? Elk moment in je leven is vol keuzes. Misschien werd je als kind verteld dat je je maaltijd moest opeten voordat je het toetje kon hebben. Je vond de maaltijd niet  echt lekker; toch  slaagde je erin om het naar binnen te werken. Je zei tegen jezelf: "Als ik groot ben, zal ik nooit mijn kind voedsel laten eten dat ze niet graag heeft! Ze mag het dessert hebben, zelfs als ze niet alles van haar diner op eet! "Nu, is een overtuiging geboren!

De hoeveelheid energie die je in elke overtuiging stopt zal bepalen hoe sterk hij blijft. Als je herhaaldelijk wordt gedwongen om voedsel te eten dat je niet bevalt voordat je het toetje kunt eten, zul je kracht toevoegen aan die overtuiging. Dan komt het moment dat je zelf een kind hebt en ze is weerspannig bij het opeten van haar avondeten. Net als je moeder, zeg je automatisch: "Eet je avondeten op of je krijgt geen toetje!" Jullie zijn sociaal geconditioneerd om dit gedrag op je kind af te dwingen. Toch is er dit knagende gevoel van onrust elke keer dat je het doet. Op een bepaald moment, toom je je in en laat je jouw kind het toetje hebben, zelfs als ze haar maaltijd niet opeet.

Deze tegemoetkoming maakt dat je je ongemakkelijk voelt, omdat het indruist tegen de sociale waarden die jou ingeprent is. Misschien sta je haar toe om haar dessert te hebben, behalve wanneer je moeder op bezoek is. Als je moeder aanwezig is, zorg je dat je kind het avondeten opeet vóór het hebben van het toetje. Dit toont je moeder wat een goede ouder je bent, omdat je heerschappij over haar afdwingt; Echter, heb je je kind verward en geagiteerd achtergelaten.

De boodschap die we willen overbrengen is om te herkennen hoe je je hele leven lang ontelbare overtuigingen zoals deze hebt aangemaakt. Je hebt deze regels in je hersenen opgesloten waar ze zullen blijven tot je er bewust voor zal kiezen om ze los te laten. Het doel van vandaag is om te beginnen naar binnen te gaan en de overtuigingen te vinden die niet meer passend zijn voor jullie.

Veel overtuigingen zijn opgezet als een vorm van bescherming of een reactie op vervelende gebeurtenissen. Ze zijn misschien niet meer relevant in jullie leven van vandaag. Als er door anderen op deze toetsen wordt geduwd, leidt dat soms tot verwarring. Je vraagt jezelf af, waarom had ik daar zo'n last van? Besteed aandacht aan deze gedachten. Wanneer ze zich voordoen, neem de tijd om naar binnen te gaan en probeer te vinden wanneer dit gevoel voor het eerst begon. Het kan nodig zijn om lagen van overtuigingen en negatief denken bloot te leggen als je hieraan begint.

Eens stelde je een overtuiging in zoals: "Wanneer ik groot ben, zal ik niet zoals mijn ouders zijn!" Wat denk je, dit is precies wat je doet. Je begint met keuzes te maken die zij niet zouden maken, vaak besef je niet wat je doet. Toch in je strijd om anders te zijn, op een dag als je groot bent, realiseer je je dat je vrij gelijkaardig aan je ouders bent worden. Nu heb je een beter begrip van de processen waar jullie mee geconfronteerd werden, omdat jullie veel van dezelfde ervaringen hebben gehad.

Jullie kunnen nu op een meer volwassen manier kijken naar de overtuigingen die jullie hebben gecreëerd. Jullie kunnen beginnen met het uitwieden van de dingen die jullie zeggen en doen die niet meer passen in jullie paradigma. Je kunt uit je box stappen en beginnen met het creëren van een unieke mix van vormen en kleuren die beter passen bij je individuele zelf.

Naarmate er meer van jullie ontwaken naar jullie potentieel, zullen jullie elkaar ondersteunen in het creëren van je eigen werkelijkheid. Dit is waar het leven om gaat: ontdekking, potentieel en vreugde. Als jullie elkaar steunen en de regels die jullie hebben gemaakt erkennen, laten jullie de sociale normen die jullie afgescheiden hielden achter je. Dit is het begin van onvoorwaardelijke liefde. Als jullie door blijven gaan met jullie box te versieren, zal er een tijd komen dat jullie beseffen dat je de box niet meer nodig hebt. Wat een prachtig kunstwerk hebt je gemaakt! Plaats het op een verhoging zodat iedereen het kan zien; geniet ervan en meng je onder het gezelschap van anderen als jullie de boxen bewonderen die je hebt gemaakt.

Het is onze hoop dat jullie onze boodschap van vandaag begrijpen. Word je bewust van de regels die je leven bepalen, velen van hen zijn niet langer van belang. Durf uniek te zijn en laat je creatieve sappen stromen. Vind je passie en gebruik deze om de werkelijkheid die je wenst te ervaren te herscheppen. Ondersteun anderen als ze werken in de richting van het leven van hun dromen. Geniet en vier elkaars uniciteit. Is het niet een doek vol van kleur en een ontwerp van veel meer belang dan een die is geschilderd in een en dezelfde kleur? Deze vermenging van talent en capaciteiten is wat de aarde zo'n prachtige plek maakt om te zijn.

Stop met het beperken van jezelf met verouderde regels en sta jezelf toe te stromen. Zoek die onnodige overtuigingen uit en zweef net als de arenden!

Caban 12

Vertaald: wakkeremensen.blogspot.nl