Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 23 november 2014

Heavenletter 5112 Dit Is Hoe Het Is / 23 november 2014

Dit Is Hoe Het Is
Brief uit de Hemel
Zondag 23 november 2014

God zei:

Kijk in Mijn ogen, en je kijkt naar een weerspiegeling van Mijzelf. Het is een open vraag: Wie is op zoek naar Wiens ogen? Wiens ogen worden weerspiegeld?

Ik zeg dat We Eén zijn. Wie is wie en wat is wat, is een cirkel die rond en rond gaat. We kunnen spreken van een dilemma. We kunnen het een onoplosbare puzzel noemen, maar wat maakt een verklaring voor een verschil? Laten We gewoon accepteren dat We Eén zijn, een onoplosbare vaste Eenheid. We kunnen niet gescheiden worden. Zelfs als Ik spreek van Wij, ongeacht hoe kwetsbaar je jezelf ziet als mens, ben Ik jou, en jij bent Mij.

Dit hoe het is. Dit is hoe het altijd is geweest.
Dus als We spreken van Mijn dicht bij jou zijn en jij dicht bij Mij, spreken Wij van het meest dichtbij van de Eenheid van de Ene.

Het lijkt moeilijk te geloven dat We Eén zijn als je mensen ziet als dom of zelfs wreed, zichzelf waardeloos vinden en toch de hele schepping zijn. Als de mens een aanfluiting is, hoe kan hij Eén zijn met Mij? Hoe Ik dat kan zeggen? En hoe kun je Mij geloven? Ik zeg het, en Ik zie het. Als alle lagen zijn verwijderd, dan zijn jij en Ik onherroepelijk, zonder uitzondering Eén.

Je zegt waarschijnlijk: "Grote God, er lijkt een enorme hoeveelheid afscheiding in plaats van Eenheid te zijn."

Dat is misschien wel hoe het lijkt, en toch zeg Ik stellig dat de afscheiding onwaar is, en Eenheid waar en levensvatbaar is.

Mensen dragen een masker. Onder dat masker ligt het Hart van God, de wijsheid van God. Net als een recalcitrant kind houdt men ervan om verschillende manieren uit te proberen om dingen te doen. Op een bepaald niveau van bewustzijn ziet hij zichzelf als krachtig. Op een ander niveau van bewustzijn, kan hij zijn gedachten en handelingen betreuren. Op een ander niveau van bewustzijn, weet hij beter.

Uiteindelijk, als alles is gezegd en gedaan, en de maskers zijn verdwenen, triomfeert Eenheid. Omdat iemand een vermomming draagt, betekent niet dat hij zijn vermomming IS.

Welke lagen ook worden toegevoegd aan het bedekken van de Waarheid van jullie, ze kunnen de Waarheid niet van je afnemen. Ze houden je echter voor de gek, omdat oordeel het anders ziet. Ach, als iedereen de God in Iedereen kon zien, zou dat een drastische verandering opleveren! Als alleen de Waarheid kan worden gezien, hoe worden menselijke ogen misleid?

In de wereld is er één paar ogen, is er één kloppend hart, er is Eén voor ons allen, en dat omvat iedereen als Eén.

Er is een plek waar Waarheid en alleen Waarheid wordt gezien en gekend. Dit is de Werkelijkheid, niet alle onzin die doorgaat voor de werkelijkheid en ten onrechte de naam waar heeft, terwijl het zo ver van de Waarheid is als maar kan. Het tegenovergestelde van de Waarheid wordt gezien en gesproken en wordt zo gelaten. Zo is het in de wereld.

Zijn sommige mensen het spoor bijster? Zijn ze bezig met een hopeloze onderneming? Zeker. Zij kunnen geloven dat ze juist en gerechtvaardigd handelen, en toch hebben ze zichzelf en anderen misleid. Mij niet, Geliefden.

Wanneer jouw ogen volledig duidelijk zien, zul je volledig zien zoals Ik zie. En de tijd zal komen dat iedereen zal zien zoals Ik, en je zal ook zien en gezien worden zoals je werkelijk bent zonder al de zwarte vlekken tegen je.

Deze tijd is niet ver weg, zelfs niet door de klokken van de wereld. In termen van Oneindigheid, waar er geen tijd is, is de tijd al hier. Je bent een zaadje met de eerlijkheid-tot-goedheid volledig potentieel van dat zaadje. Alles wat een zaadje nodig heeft, is voeding drinken, in de richting van de zon gaan en dan zal het zaad groeien. Je bent gegroeid. Nu groei je tot de volledige hoogte van je Zelf/Mijzelf. En dat doe je door fouten los te laten. Je haalt fouten weg op de manier waarop je water uit een lekkende boot schept en zo stel je jezelf veilig als de Eenheid die je werkelijk bent.

Welkom, Geliefden. Welkom.

Vertaald: CarmenK