Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 29 november 2014

Heavenletter 5118 Trouw Zijn aan Jezelf / 29 november 2014

Trouw Zijn aan Jezelf
Brief uit de Hemel
Zaterdag 29 november 2014

God zei:

Ik hou van je. Einde verhaal. Dat is het. Dat is alles wat je moet weten. Dit is genoeg om jou een ridder te maken, die door het leven rijdt op de manier waarop een vis zwemt door water.

Met Mijn liefde toenemend in jouw ogen, wat kan je tegenhouden? Wat kan jou stoppen of jou vertragen? Met Mijn liefde die jou krachtig ondersteunt, wat is er dat je niet kunt doen? Wat is geen zegen, maakt niet uit wat het kan lijken te zijn, voor jezelf of anderen? Wie is niet jouw broer? Wie is er waar je hart geen zegeningen naar toe kan sturen? Wie is er waar je geen moment van liefde aan kan geven of mee kan delen?

Wat komt voor liefde, geliefden? Iets?

Begrijp Me alsjeblieft niet verkeerd. Ik pleit er niet voor dat je op een Liefdes Campagne of naar een Liefdes Parade moet gaan. Ga rustig verder met je dag en laat de liefde van jou uitstromen. Je hoeft er geen woord over te zeggen. Laat gewoon liefde uit jou vandaan komen terwijl jij je leven leidt. Je maakt van liefde geen project. Je bent gewoon zonder weerstand bij het geven van liefde, terwijl jij bezig bent.

Er is niets moeilijks aan. Je denkt dat dat zo is. Als liefde te moeilijk voor jou is om jouw armen omheen te slaan, dan denk gewoon in termen van vriendelijkheid en beleefdheid of zelfs genade. Wees geen achterhouder van liefde. Liefde van jou zou recht in iemands ogen kunnen kijken.

Niemand die voor jou verschijnt mag ongezien of geweigerd worden. Dat is alles. Iemand hoeft niet in hoog in jouw achting te zijn om erkend te worden. Hoe jij je leven leeft is aan jou en niet aan de persoon voor je. En als je geen liefde kan dragen in je hart voor deze of gene, kun je hen misschien een beetje aardig vinden. Je hoeft hen niet aan de kant te schuiven. Je hoeft hen niet eruit te gooien. Je hoeft hen niet te omhelzen, noch hoef jij jouw genade van hen weg te nemen. Niemand hoeft een kneepje in je hart te zijn, noch hoef jij in andermans hart te knijpen. Open harten, van jou en anderen. Knijp welk hart dan ook, niet dicht.

Wat denk je dat uit het verleden stappen betekent? Het betekent het verleden loslaten. Misschien had jij gisteren een diepe hekel aan iemand of iets. Vandaag ben jij niet verplicht om door te gaan in die tendens. Zie af van zelfingenomen zijn en het vasthouden aan je meningen. Weg met meningen. Laat meningen geen vormen van discriminatie zijn. Tenzij jij verwelkomt in welke mate dan ook, waartoe jij in staat bent op een gegeven moment, ben jij discriminerend. Verstoot discriminatie, niet de mensen.
Geef een knipoog naar het idee dat iedereen Mijn kind is en daarom jouw broer of zus.

Niet iedereen op Aarde is opgegroeid met een liefdevol gezin. Als dit het geval is voor jou, betekent dat niet dat je niet zorgzaam kunt zijn en verantwoordelijk voor het geven, als het geen vreugde is, geef dan tenminste geen pijn of ontwijk iemand niet.

Wanneer jij denkt over het leven en alles wat er in voorkomt en waar sommige mensen doorheen gaan, hoe kan je dan niet een beetje zon verspreiden? Gewoon een beetje. Je hoeft niet tot het uiterste te gaan. Het is waar dat iedereen behoefte heeft aan opgetild worden. Wat belangrijker is, echter, is dat jij iemand moet zijn die verheft. Draag verheffing mee in plaats van wrok of afkeer. Maakt niet uit hoe of wat, het is niet in jouw voordeel om iemand af te wijzen.

Als jij iemand vernedert, dan verneder jij jezelf. Verminder vernedering. Verhoog verheffing. Wees een zegen voor iedereen. Waarom niet, geliefden? Waarom niet? Verwelkomen in jouw hart is beter dan iedereen uit je hart verdrijven. Je hoeft niet plakkerig te zijn. Je hoeft niet met iedereen tijd door te brengen, maar toch, wanneer jullie wegen elkaar kruisen, wees aangenaam. Dat is echt trouw zijn aan je Zelf.

Vertaald: Anneke