Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 27 november 2014

Heavenletter 5116 Jozefs Geluk / 27 november 2014

Jozefs Geluk
Brief uit de Hemel
Donderdag 27 november 2014

God zei:

Voor degenen onder Mijn kinderen die worstelen, kun je niet doen wat je doet zonder het worstelen? Wat is worstelen? Het is te hard proberen. Doe wat je doet en laat het zo hard proberen los, en je zult niet worstelen.

Natuurlijk, er is worstelen en worstelen, precies op de manier waarop er problemen en problemen zijn. Een gebroken vingernagel kan een probleem zijn. Het niet krijgen van een goed cijfer bij een proefwerk kan een probleem zijn. Het hebben van een auto-ongeluk is een ander soort probleem.

Hoe is een probleem gerelateerd aan zich zorgen maken? Jij beslist dat iets een probleem is, en misschien voeg jij er een boventoon van stormachtig weer er aan toe. De wereld hoeft niet donker te worden omdat jij angstig bent, jij ziet het echter op die manier.

Jij woont in wat de relatieve wereld genoemd wordt, en relatief betekent dat alles in vergelijking met iets anders is. Wat als je niet zou vergelijken? Dan zou je zorgen maken weggaan, je zou je jouw problemen niet eigen maken. Als jij van te voren zou weten dat alles wat gebeurt niet echt uit maakt, dat wat gebeurt gebeurt, wat niet gebeurt, gebeurt niet, en dat alles goed is, ongeacht de ups en downs in de wereld. In dat geval, wat zou je dan identificeren als moeite en strijd? Wat zou je weigeren toe te laten aan de ingang van je leven als het al binnen gestormd is? Wat zou jij weg schoppen?

Wat zou je van je afzetten, als je nog niet zou weten waar het jou mee heen neemt?
In zekere zin zijn er geen ongelukken. Want, als dat het geval is, is alles voorbestemd. In een bepaald opzicht, kan zelfs dat wat vooraf bepaald lijkt te zijn, jouw Vrije Wil zijn. Het is niet zo gemakkelijk om de dienst uit te maken.

Wie van Mijn kinderen weet wat voorzienigheid is? Wie van Mijn kinderen weet wat zijn gelukkig toeval is? Mag Ik Bijbels worden voor een moment? Wat een verschrikkelijke daad toen Jozefs broers hem verkochten als slaaf, maar toch, kijk eens wat een geluk het bleek te zijn voor Jozef en de wereld. Dit is een verhaal in vele vormen dat elke dag gebeurt. Iets dat je overkomt waar jij weerstand tegen hebt, blijkt gunstig te zijn. Op dezelfde manier, kan iets dat je misschien verwelkomt, uitdraaien op iets dat schrik brengt of misschien iets wat je ervaart als een ramp.

Er is gesproken over het belang van een goede houding. Sommigen zullen misschien optimisme bespotten in het gezicht van het ongewenste, echter wie van Mijn kinderen heeft de sleutel tot een resultaat? Alle tekenen kunnen op één manier gelezen worden, en toch is de ontknoping een andere. Wat is de zonnige kant van pessimisme? Is die er? Wat is pessimisme waard? Heeft het een waarde? Alles wat Ik kan zien aan pessimisme dat positief is, is dat jij vervolgens op je dij kunt slaan en zeggen dat jij gelijk had, dat jij al lang wist dat er geen goeds zou komen van iets.

Als jij wilt zo profetisch wil zijn, wees dan voorspellend van de zonnige kant. Heb het fout als dat zo moet zijn. Wat dan nog? Maak fouten aan de kant van het goede nieuws, geliefden. Het is de moeite waard om je af te wenden van teleurstelling tot het einde, en zelfs dan weet je niet dat het verhaal voorbij is.

Nijg in de richting van het idee dat er niets wordt verspild. Zegt de wetenschap niet zoiets? Denk niet dat ontvankelijkheid wordt verspild. Denk niet dat het leven verwelkomen wordt verspild. Denk niet dat houden van het leven wordt verspild. Wat gebeurt in het leven is wat er gebeurt in het leven. Je uiterlijke leven is lang niet het hele verhaal. Er is een stroom van leven die in een onzichtbare stroom loopt. De wereld kan jou een mislukkeling noemen als ze wil, de wereld weet echter niet zo heel veel.

In Mijn rijk, zou jij een held kunnen zijn. Jij zelf weet niet eens alles wat je doet voor de wereld. Hoe kan dan iemand anders weten hoe jou op de voet te volgen?

In de wereld, is er vermoeden en veronderstellen. Al die tijd is er een basis die de wereld niet goed ziet. Het is niet aan jou om jouw doel in de wereld en de kwaliteit van jouw leven te onderschatten, noch het doel of de kwaliteit van het leven van iemand anders te onderschatten.

Vertaald: Anneke