Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 26 november 2014

Heavenletter 5115 Als God Jou Een Dwingend Gebod Geeft 26 november 2014

 Als God Jou Een Dwingend Gebod Geeft
Brief uit de Hemel
Woensdag 26 november 2014

God zei:

In de wereld zijn er de richtingen van noord, zuid, oost, west en alle verdelingen daar tussenin. Afhankelijk van waar je staat, zie je een ander schouwspel. De zon staat op een andere plaats en jij kijkt vanuit één hoek. En dit is hoe het leven voor jou lijkt afhankelijk van waar je staat. Van waar je staat, kijken jouw ogen en horen jouw oren. Gezien vanuit het oosten, heb je één uitzicht. Staand op je hoofd, heb je een ander uitzicht. Staand vanuit elk van de richtingen, heb je een ander uitzicht. We kunnen zeggen dat je vooringenomen bent op basis van het perspectief van waaruit je kijkt. Draai je om en je ziet anders, misschien zelfs tegenovergesteld. Kom niet tot een besluit en houd er niet aan vast. Wees onbevooroordeeld. Waar kreeg je het idee dat je moet vasthouden aan wat je al weet en wat nu achter je ligt?

Als je in een modderpoel staat, kun je je ongemakkelijk voelen. Als je in de Oceaan staat, ben je opgetogen en wil je meer. Als je in de Oceaan van het Echte Leven staat, het Diepe Leven in de Waarheid bij Mij, God, dan ben je in Oneindigheid. Je veroudert niet. Er is veel minder slijtage aan je. In elk geval is ouder worden, vanuit Mijn positie, iets moois. Ouder worden spelt medailles op je. Je gaat door met een berg tot de top te beklimmen. Je blijft klimmen.
Op zoveel manieren zeg Ik je dat het leven in de wereld niet in steen gebeiteld is. Evenmin is jouw zicht potdicht. Jouw opinie is niet absoluut. Zelfs als je jouw standpunten stevig in je vuist houdt, vervagen ze, veranderen ze, groeien ze. Renoveer je zienswijze.


Waarom houd je zo sterk vast aan je oude bewustzijn? Naarmate je in de tijd reist, word je niet verondersteld hetzelfde te blijven. Je bent niet bedoeld een onbeweeglijke foto te zijn die op een later tijdstip in dezelfde positie is genomen. Je moet een filmrol zijn waarin je vooruitgang boekt. Aan het eind van de film, ben je niet op één spoor, want je bent een mens die groeit. Je staat op drijfzand. Niemand zei dat je een volmaakte balans teweeg moest brengen en daar blijven. Nee, je bent een ontdekkingsreiziger. Naarmate je door het leven reist en je nieuwe perspectieven ziet, laatje je oude manieren achter je. Je ogen gaan wijder open. Je hebt bredere visie. Verwelkom je groei. Je werd geboren om te groeien. Je werd geboren om vooruitgang te boeken. Je werd niet geboren om je in te graven en alles te houden zoals het was.

Als Ik een dwingend gebod heb, is het los te laten. Laat het verleden los. Als je een plateau bereikt, is dit jouw teken om door te blijven gaan. Begrijp, als je niet in staat bent te lopen of ver te lopen, of zelfs als je bedlegerig bent, dan worden jou net zo goed groeimogelijkheden geboden. In één kamer heb je volledige zicht op de wereld. Je hebt zonlicht en maanlicht.

Hoe zouden We deze vooruitgang noemen? Innerlijke groei? Groei van begrip? Een verandering van positie, jouw geest van star naar bewegen? Je moet klimmen naar waar je een hoger zicht hebt. Jouw doel in het leven is beslist niet te stagneren. Nou ja, Ik veronderstel dat je ook vanuit stagnatie zou kunnen groeien. Je zou leren niet hetzelfde te blijven.

Leren is niet hetzelfde als les nemen. Leren gaat vanzelf. Jij bent degene die nieuwe dingen leert. Uiteindelijk ben je jouw eigen leraar. Van iedereen kun je leren, maar jij bent de leerling, en je bent een leraar. Je bent geen passieve receptor. Je bent jouw eigen drijfveer in het leven.

Je neemt een standpunt in het leven in dat altijd verandert, omdat je een mens bent die groeit. Je werd geboren om te groeien.

Verspil je tijd niet aan berouwen en spijt hebben. Ga gewoon door. Blijf doorgaan. Blijf groeien.

Vertaald: Luus