Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 25 november 2014

Heavenletter 5114 Stel je een Groots Zijnswezen Voor Onbewust van Zijn Grootsheid / 25 november 2014

Stel je een Groots Zijnswezen Voor Onbewust van Zijn Grootsheid
Brief uit de Hemel
Dinsdag 25 november 2014

God zei:


In Eenheid, zijn Wij. We zijn nooit gescheiden, en je bent nooit alleen. In onwetendheid echter, dus beladen met angst en diverse andere zaken, kan het zijn dat je het gevoel hebt en denkt dat je alleen bent op de Planeet Aarde, alsof je hier gestrand bent op een onbewoond eiland. Hier ben jij, een Groots Wezen zich niet bewust van jouw Grootsheid.

Dit gevoel van eenzaamheid is van toepassing op de Hoog Geplaatsten en de laag Geplaatsten. Dit geldt voor degenen die gezien worden als de Hoogste in het Land en voor degenen die worden gezien als het Laagste van het Laagste. Dit geldt voor die mensen die jij moeilijk kunt zien zelfs als mens, omwille van hun uiteenlopende standpunten in de wereld en hun acties daaromtrent. Er zijn degenen wier waargenomen licht misschien gedimd is, maar ze zijn nog steeds gemaakt van licht. 

Op de een of andere manier, geliefden, dit wel of niet begrijpend of gelovend, het is aan jullie om je Verlichte Liefde te laten schijnen op iedereen.

Degenen die zo ver van je vandaan lijken hebben misschien je liefde het meest van allemaal nodig. Als je hun daden of gedachten niet plezierig vindt, dan toon hen jouw goede daden en gedachten.

Wat kost het jou om zelfs de niet-geliefden lief te hebben?
Misschien kunt jij waargenomen slechteriken beschouwen als wilde beesten die in een jungle hebben geleefd hun hele leven en weet niet wat domesticatie is.

Misschien ben jij geboren in een geciviliseerde plek waar je de behoefte aan zo ruw en zonder gevoel handelen niet zag.

Neem jij het een tijger meer kwalijk voor het zijn van een woeste tijger klaar om jou te bijten, dan je een speelse puppy die naar je toe rent? Echter zelfs speelse puppy’s zijn genadeloos opgeleid om te vechten.

Als je zegt dat honden niet over het soort keuze beschikken die de mens heeft, dan heb jij gelijk. Jij hebt volkomen gelijk. Tegelijkertijd kun jij de hoe’s en waarom’s niet weten van iemand die niet op de hoogte lijkt van de rechten en gevoelens van anderen.

Noch zeg Ik dat je gezellig moet gaan zitten bij iemand die gevaarlijk lijkt. Lees gevaarlijk als harteloos, ongevoelig, onnadenkend en ga zo maar door. Noch mag jij harteloos, enzovoort zijn, zelfs tegen degenen die het blijkbaar zijn.

Medelijden hebben met iemand? Nee, dat bedoel Ik niet. Begrijp alleen dat andermans referentiekader anders is dan het jouwe. De mogelijkheid bestaat dat jij meer geluk hebt. De mogelijkheid bestaat dat zij aan een ander doel voldoen dan het jouwe, dat niettemin een legitieme functie heeft in de wereld.

Punt is, dat vanuit het menselijk niveau, jij de ingewikkelde werking van het leven in de wereld niet kent en het lot van de mensen en hun keuzes.

Hoe zou het zijn als de wereld menselijker zou zijn? Hoe zou het zijn als jij humaan zou zijn en helemaal niet een baas van anderen of een snob in je hart?

Ik suggereer niet dat jij een hele hoop tijd en gedachten hieraan moet besteden. Heb, gewoon voor een moment, een oog voor al degenen, die naar alle schijn, minder lijken te zijn dan jij -- jij die in rijkdom van het hart staat en in het koninklijke en pluche van de wereld.

Het is mogelijk om te overwegen dat ieder mens zich niet bewust is van iets. Onbewust is onbewust. Jij kunt het een tekort noemen. Jij kunt het een tekort aan gezond verstand noemen. Jij kunt het wreedheid of het onvermogen om te voelen noemen, of blindheid of een van de woorden die jij misschien kan gebruiken en, ja, zodoende ga jij van een veronachtzaming uit voor een schijnbare andere.

Ik vraag jou om deze woorden terug te trekken uit je hart en je woordenschat. Ik vraag Me af of je dan echt zou kunnen liefhebben en niet alleen proberen, zou er iemand overgebleven zijn om zich te verzetten tegen jouw liefde? Zou er iemand kunnen zijn?

Je zou kunnen antwoorden dat Ik, God, liefheb zonder inspanning, toch ben Ik echter veracht in sommige kringen. En ja, jij hebt gelijk. Ik heb lief zonder inspanning.
En dit is hoe jij ten dienste bent voor Mij, met een open hart en het bewustzijn van vrede op Aarde en welbehagen voor iedereen. Als jij dienst moet verlenen vanaf een afstand, dan is dat ook goed

Vertaald: Anneke