Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 24 november 2014

Heavenletter 5113 Wervelende Atomen / 24 november 2014

Wervelende Atomen
Brief uit de hemel
Maandag 24 november 2014

God zei:

Alles in de wereld is hoe je het ziet. De wereld waarin je leeft, hangt af van hoe je het ziet. In zekere zin is er geen wereld buiten. Er is slechts de wereld binnen, de wereld die bestaat uit ideeën gebaseerd op perceptie en misvatting.

Toch lijkt het erop dat er onderling overleg is dat de wereld er op deze manier uitziet, en niet op die andere manier. Het veranderende weer is ook vaak overeengekomen. De wereld verandert, zelfs als er kaarten van de wereld zijn. En iedereen ademt lucht in. En toch, Ik zeg het nogmaals, hier, in de wereld waarop je loopt, zelfs met een totale overeenstemming met alles, is wat je ziet een illusie. Het ziet er echt uit, maar dat is het niet. In de wereld, kan het tapijt onder je uit worden getrokken. Waarheid is stabiel en niet om te draaien. Geen tapijten in Waarheid. Waarheid is echt vaste grond maar nog niet helemaal vast volgens jouw oogpunt. Het onzichtbare fundament is solide, Geliefden, in de zin van de Waarheid en het blijft onoverwinnelijk.

Iedereen ziet een tafel of een aanrecht. Je kunt er dingen op zetten, en de tafel en het aanrecht ondersteunen wat je er bovenop zet. Je kunt vertrouwen op oppervlakken dat ze doen wat er van ze verwacht wordt. Werkbladen kunnen zware potten dragen. Tafels vallen niet naar beneden noch vallen zware potten en pannen door een aanrecht. Toch zegt de wetenschap dat de schijnbare vaste tafel is gemaakt van wervelende atomen, en dat jullie ook zijn gemaakt van wervelende atomen, is dat niet zo? Dit wordt ook geaccepteerd, en toch leunt iedereen nog steeds met zijn ellebogen op tafel.

Je weet al dat er veel is dat niet zichtbaar is voor het oog. Je hebt de instructie gekregen dat je oog een foto op zijn kop maakt, en het netvlies draait de foto die je nam met de goede kant naar boven. Op de een of andere manier is de wereld waarin je leeft een doolhof. Je loopt door een doolhof. In je plaats in de kosmos zou je nu ondersteboven op Aarde lopen, terwijl de zwaartekracht je tegenhoudt om eraf te vallen. Alle zintuigen zijn prachtig en krachtig, en deze zintuigen zijn hier om je te helpen door de wereld te lopen. De prachtige zintuigen geven je noodzakelijkerwijs echter niet de makkelijke weg. De zintuigen zijn voor je interpretatie. Je hebt ze om je een weg te banen door het doolhof.

Er zijn vele manieren van kijken naar de wereld. Zelfs dezelfde personen kunnen kijken naar de wereld op verschillende niveaus binnen de illusie. Er zijn vragen over goed en kwaad, en of een boek het lezen waard was of niet. Niet elke vrouw wil dezelfde man trouwen die door een andere vrouw wordt begeerd, noch zou iedere man kiezen om een andere mans droomvrouw te trouwen. In veel of de meeste gevallen, zeker niet. En zo draait de wereld rond.

Wat je te zeggen hebt over de wereld is jouw mening. Meningen zijn geen evangelie. Je hoeft niet dezelfde te hebben. Ik wil dat je een groot vertrouwen hebt in jezelf, maar dat betekent niet dat je er zeker van kunt zijn dat jouw mening juist is, of dat je morgen nog dezelfde mening zult hebben. Meningen kunnen veranderen in een oogwenk, net als de wereld zelf. Dat wat verandert kan geen Waarheid zijn. Daarom kan de wereld voor je, net als jij, zijn gedachten veranderen, als het ware. Teder wordt de wereld bij elkaar gehouden door zo veel menselijke harten en geesten, zelfs als er Een Geest en Een Hart, en Eenheid heerst, ongeacht wat je ziet of niet ziet. Het laatste woord over de Werkelijkheid is niet echt van jou, Geliefden. Je bent een leerling.

Vertaald: CarmenK