Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 27 november 2014

Bashar: Hoe angst jou kan dienen. Darryll Anka Geplaatst: 27 november 2014

Bashar:
Hoe angst jou kan dienen.
Darryll Anka
Geplaatst: 27 november 2014
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Angst betekent dat je gelooft dat een scenario dat je heel graag niet wilt laten gebeuren zeer waarschijnlijk WEL gaat gebeuren!

Angst laat jou dus weten dat je gelooft in een realiteit waar je geen voorkeur aan geeft. Angst kan jou dus dienen door een “indicator” of een “alarm” te zijn dat jou laat weten: “Hé, ik geloof in een realiteit die helemaal niet in lijn is met mijn wezen.”

Als jij je hiervan bewust wordt kun je ervoor kiezen om je geloof te veranderen zodat zulke angstaanjagende gedachten niet langer zullen verschijnen in jouw realiteit.

#1. Ga in contact met het geloof dat deze angst veroorzaakt.
Vraag jezelf af: “Wat zou ik moeten geloven om nu een einde te maken aan het bang zijn?”

#2. Als je in contact komt met het geloof dat deze angst voortbrengt (H)ERKEN dan dat dit jouw huidige geloof is. “Bezit het!” (Je kunt niet veranderen wat je niet bezit)

#3. Vraagje af: “Welk geloof zou ik in de plaats willen zetten van het vorige geloof?”

#4. Als je beslist wat jouw nieuw gewenste geloof is, accepteer het dan. Adopteer het. Adem het in. VERTROUW erop dat dit nieuwe geloof nu actief is en in jouw wezen functioneert. (je hoeft je niet te ontdoen van het oude geloof. Je dient het alleen te vervangen met je gewenste geloof.)

Ga in de geest-toestand van het nieuwe geloof.
Ga in de emotionele staat van het nieuwe geloof.
Ga in de lichaamstaal en de acties van het nieuwe geloof.