Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 20 oktober 2014

Heavenletter 5078 Waar Jouw Bewustzijn Verblijft / 20 oktober 2014

Waar Jouw Bewustzijn Verblijft
Brief uit de Hemel
Maandag 20 oktober 2014

God zei:

Soms lijkt het misschien zo dat het leven gemanipuleerd is, dat het een vooropgezet plan is, dat jou het idee gegeven is dat je een vrije wil hebt, toch is echter alles al op zijn plaats. Soms voel jij dat het leven helemaal lotsbestemming is en helemaal niet je vrije wil, jij bent echter de laatste die het weet. Dat is de clou. Vrije wil betekent vrij. Het betekent niet Vrije Controle. Dit is een andere manier om te zeggen dat de vrije wil niet betekent: het krijgen van jouw zin.

Hoe weet je wat eigenlijk je vrije wil is. In de wereld ben je geïndoctrineerd, zelfs schijnbaar gehypnotiseerd. Misschien is de mythe van de Sirenen werkelijk waar en je werd opgejut en koos jouw eigen eigenzinnigheid, of koos het lang geleden en vergat het. Misschien ben jij een rebel zelfs omtrent je eigen hedendaagse oorzaken. Misschien heb je jezelf verstopt en koos voor een vermomming op de manier waarop een spion dat zou kunnen doen.

Misschien weet jij niet echt wie je bent, zelfs op het openlijke niveau van het leven. Vast en zeker ken jij niet de omvang van jouw Onmetelijkheid in de Hemelen. Nu heb Ik het over jezelf zoals jij jezelf waarneemt in de wereld. Misschien bent jij een charlatan, en je hebt jezelf voor de gek gehouden. Jij kunt misschien bewust stemmen op de ene manier, terwijl jij jezelf verraadt en kiest voor situaties en gebeurtenissen die verloochenen wie je dacht dat je was. Jij huilt erom om vrije wil vrijelijk te hebben, terwijl je stiekem kiest voor wat je overkomt, zelfs als het lijkt te zijn opgedrongen aan jou. Misschien ben jij jouw eigen verrader. Misschien heb je zelf je vrije wil vastgebonden aan betonblokken.

We lopen hier als maar heen en weer. Misschien zijn veel of een paar van de keuzes die je maakt niet echt je bewuste keuzes, maar eerder verhulde keuzes van jou, die je niettemin intikt, zo´n beetje op de manier waarop jij een ongewenst nummer op jouw mobiele telefoon kunt intikken. Het nummer waarop jij drukt, of je het bedoelde of niet, is het nummer dat jij krijgt.

Nu is genoeg rond geploegd in de onderaardse diepten van je leven op Aarde.
Wat We wel weten, zelfs als jij het nog niet kunt zien, is dat er een cadeau zit voor jou in alles wat overkomt, met inbegrip van verkeerde nummers. Het juiste nummer of het verkeerde nummer, er ligt een geschenk voor jou klaar of je het nu ziet of niet. Dus, in die zin, zijn er geen verkeerde nummers, lieverds. Voordat je ho ho zegt en met je tong klakt, jij bent degene die het nummer ingedrukt heeft. Er is gezegd dat er geen ongelukken zijn, dus zelfs je teen stoten is geen toeval. Op de een of andere manier, ergens gaandeweg, heb jij het voorbestemd. Het kan nooit zijn dat je dat zou doen, maar je deed het. Misschien kan dit een diepere betekenis zijn van de uitdrukking: "Je moet de dag niet prijzen voordat het avond is."

Je mag misschien niet gewild hebben wat je overkwam, maar je kreeg het. Het is nu van jou. Natuurlijk kun jij beslissingen die je neemt rationaliseren en zeggen dat jij ze niet genomen hebt en jij het niet bent, of indien door welke omslachtige manier het door jouw toedoen is, moet je de beslissing in je slaap genomen hebben.

Een andere manier om dit alles te zeggen is dat iedereen is waar hij zich bevindt, en dat is de plek waar jij nu vandaan komt. Jij kunt alleen starten vanaf Start. En, in die geest, kun jij ook alleen eindigen bij Start, ofschoon er geen einde aan het leven is.

Waar jij fysiek verblijft heeft een significante invloed op jou, met inbegrip van de taal die je spreekt, het klimaat, de lucht die je inademt en ga zo maar door. Waar jouw bewustzijn verblijft, is echter jouw persoonlijke vergrendeling of ontgrendelaar, en, uiteindelijk, jouw ticket naar de Hemel.

Vertaald: Anneke