Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 18 september 2014

Oth: Bevrijding Ellen Rauh Geplaatst: 18 september 2014

Oth:
Bevrijding
Ellen Rauh
Geplaatst: 18 september 2014


Goede avond jullie allen hier aanwezig op deze dag die jullie op Aarde Bevrijding noemen.

Gebruik deze dag om je te bevrijden, te bevrijden van onderdrukking en geen onderdrukking van anderen maar onderdrukking van jezelf. Lieve mensen, jullie onderdrukken jezelf. Met beperkende ideeën over jezelf, met beperkende ideeën over het geheel en met gevoelens van angst.

Bevrijd je van gevoelens van angst. Alle angsten zijn gebaseerd op oude herinneringen. Je kunt niet bang zijn als je geen herinneringen hebt aan bepaalde facetten. Weet dus dat als je bang bent voor wat dan ook, dat deze angst gebaseerd is op oude herinneringen, herinneringen van dit leven of van vorige levens.

Veel mensen zijn bezig om hun hele lijn van verleden te cleanen. Wij zouden je dus aanraden om angsten niet alleen te leggen bij dit leven. Laat traumatische herinneringen los en blijf bij het feit dat het angst is. Houd je niet bezig met waarom. Maar clean de angst. Zoals je vreugde en geluk met gemak kunt cleanen, zo zouden wij jullie aanraden om met hetzelfde gemak angsten te cleanen. Het moment is ideaal om angsten van allerlei niveaus te cleanen.

Dit geeft ruimte om weer spontaan in het leven te staan. En met spontaan in het leven staan, bedoelen wij je intuïtie volgen en die kan rare wendingen teweegbrengen. Zo denk je dit te doen en een minuut later doe je iets anders. Zo maak je een afspraak en zo zeg je hem af en zo maak je hem toch weer. Dit is oefenen om flexibel te zijn.

Zoals een vogel vrij kiest op welke tak hij gaat zitten, krijgen jullie meer en meer vrijheid ter beschikking. Vrijheid om te zijn wie je bent en vooral datgene te doen waar je je goed bij voelt. Wij zeiden het reeds zo vaak: probeer in je vrije tijd alleen datgene te doen waar je echt zin in hebt. Laat plichten voor wat ze zijn. Vele plichten kunnen uitgesteld worden. En zo zullen jullie weer gaan ontspannen en je inspannen. Het moet een afwisseling zijn van beiden.

Zoek diepere ontspanning

Bij velen, bij zeer veel mensen is de rek er uit omdat er zo weinig echte ontspanning is. Als je steeds in spanning rondwandelt, is dit zeer slecht voor je spieren en voor je hele zenuwstelsel. Dan kun je gemakkelijker ontploffen of er kunnen allerlei storingen optreden in je zenuwstelsel of in je spierstelsel. Op het moment dat je merkt dat je stijf wordt, dat je stug wordt, laat dit een signaal zijn dat je lichaam smeekt om ontspanning. Meestal is dan datgene wat je normaal als ontspanning doet niet genoeg. Je lichaam vraagt om een diepere ontspanning. Ga op zoek naar de meest intense ontspanning die jij kunt hanteren.

Dat maakt het zoveel gemakkelijker voor je hele lichaam en je energiesysteem om feilloos te reageren op subtiele signalen. Als je spanning in je lijf hebt, gaan vele subtiele signalen verloren en dit versterkt wederom de angst. Hoe meer je op je intuïtie navigeert, hoe belangrijker het is dat je ontspannen bent om de signalen op te vangen.

Steeds meer mensen zijn in staat om met een ontspannen brein geconcentreerd bezig te zijn. Meer en meer zijn jullie in staat om als het ware in meditatieve toestand dagelijkse arbeid te verrichten en daardoor kun je, terwijl je met dagelijkse dingen bezig bent, subtiele signalen blijven opvangen. Je wordt niet meer volledig in beslag genomen door Aardse bezigheden.

En zo worden jullie meer en meer beiden. Zo wordt jullie mens-zijn opgewaardeerd en zijn jullie tot zoveel meer in staat.

Probeer dus zo vaak mogelijk als in je vermogen ligt, niets te doen, totaal niets. Ga oefenen in het niets doen. In één à drie minuten laad je enorm op en kun je weer veel meer stress hanteren.

De stress op dit moment is zo hoog dat jullie zenuwstelsels meer ontspanning nodig hebben dan vroeger. Vroeger was het mogelijk om ergens te zitten en totaal geen signalen op te vangen, alleen de signalen van de natuur. Dit is op Aarde niet meer mogelijk. Jullie zijn fijngevoeliger geworden en jullie zenuwstelsel, jullie fijne subtiele energetische zenuwstelsel vangt constant signalen op: van draadloze verbindingen, van satellietverbindingen en noem maar op. Daarbij komt nog dat er veel informatie van de kosmos vrijkomt en bijna – laat ons zeggen voor velen – te ontvangen is. Dit kan een overbelasting teweegbrengen. Want je brein vangt veel informatie en veel signalen op en kan ze niet interpreteren. Zoek dus diepe ontspanning.

Subtiele energetische storingen van de zon

Weet dat jullie allen hier aanwezig ook zeer te beïnvloeden zijn door de storingen op de planeet zon. Jullie staan er niet bij stil, maar omdat dit schoksignalen zijn, die uitgezonden worden, vangen jullie schoksignalen op met je zenuwstelsel. Soms hyperactief en dan doodmoe. Probeer te beseffen dat het van energieën komt van buiten je om. Omdat je een groter bereik hebt en allemaal zeer gevoelig bent, vang je ook deze signalen op.

Het zal steeds belangrijker worden dat mensen een veiligheid om zich heen creëren. Subtiele energetische storingen zijn af te wenden door subtiele energetische pantsers. Het zal dus steeds belangrijker worden dat jullie technieken ter beschikking krijgen om je te beschermen tegen deze storende invloeden. Het belang hiervan zal steeds duidelijker worden, want de storingen zullen in heftigheid toenemen. Dan staan jullie daar beslagen ten ijs. Het zal jullie niet beïnvloeden. En zo integreer je een immuniteit voor energetische storingen. Ga oefenen, neem de technieken ter harte en ga ermee aan de slag. Het is een belangrijke bescherming en het is niet voor niets dat er zoveel technieken nu ter beschikking staan.

Energetische rustbrengers

Dit alles hoort bij de grote evolutie, het plan van de evolutie. Velen worden klaargestoomd om in tijden van grote energetische vervuiling immuun te zijn voor deze vervuiling. Zij zijn dan in staat om al die anderen die besmet worden te verzorgen en te begeleiden en technieken door te geven. Elk van jullie en velen met jullie zullen in staat zijn om technieken door te geven, elk op je eigen unieke manier. Weet dat dit de bedoeling is.

En hoe meer jij rond rondloopt, immuun voor energetische storingen, hoe meer jij een soort vluchtheuvel creëert voor mensen om bij te tanken. De uitstraling wordt zoveel ruimer dat mensen door in je omgeving te zijn, als het ware tot rust komen, terwijl je niets doet. Ga alstublieft niets doen. Ben jezelf en straal je eigen energie uit en je eigen unieke geur. Elk van jullie en iedereen heeft een unieke geur. En zoals bijen op geuren afgaan, zo zullen mensen in chaos op geuren afgaan. Hun intuïtie – terwijl ze zich daar niet bewust van zijn – stuurt hen naar velen die rust uitstralen. En zo komen ze tot rust. Overbelaste mensen die op exploderen staan, die op ontploffen staan, komen tot rust door deze mensen. Ze worden steeds belangrijker en velen lopen nog rond incognito, maar velen zullen opstaan en zich profileren als energetische rustbrengers.

Kijk naar jezelf hoe je veranderd bent. Kijk hoe je moeitelozer spanningen opspoort en spanningen opmerkt die mensen uitzenden. Leer om dan een buffer van rust te zijn, zodat deze mensen kunnen ontladen zonder dat ze weten dat ze ontladen en zonder dat jij het naar binnen trekt. Op het moment dat je in de actie gaat, trek je het naar binnen.

Probeer dus vooral te zijn. Ontdek wie je bent, ontdek je kracht en weet dat die groter is dan je kunt vermoeden. En het is belangrijk dat je dat gaat ontdekken, dat je weet dat je een specialist bent in een bepaalde energie. Word je meer en meer bewust dat jij dit bent en dan hoef je er niets meer voor te doen. Het werkt vanzelf.

Sommige mensen worden tijdelijk uit jouw omgeving gehaald

Sommige mensen zoeken toenadering en andere verdwijnen uit je kringen. Weet dat dit altijd voor je eigen bestwil is. Sommige mensen verdwijnen tijdelijk uit je omgeving omdat jullie disharmonische energieën hebben. Ga niet in de haat, ga niet in de kwaadheid en weet dat er een hogere leiding mee bezig is om sommige mensen tijdelijk uit jouw omgeving weg te laten. Het kan voor jou zijn en het kan voor henzelf zijn. Het is niet goed om mensen geforceerd in rust te brengen. Zij moeten hier zelf aan toe zijn. En zo zul je merken dat sommige mensen als het ware allergisch zijn voor jouw uitstraling. Zonder dat ze dit willen, zullen ze tijdelijk afstand houden.

Weet dat dit een hogere leiding is en dat sommigen geheeld en gesterkt terug in je kringen zullen komen en dat anderen door de afstand nieuwe kringen opbouwen. Het is een groter plan wat zeer drastisch aan het werk is. En zo komt er in de loop der tijd een andere samenwerking.

Als mensen bij elkaar komen met een synchrone uitstraling, ontstaat er een vortexenergie waardoor alles sneller gaat. Je moet hier aan toe zijn. Jouw hogere leiding leidt jou naar bepaalde situaties. Als je er aan toe bent om turbosupport te ontvangen, zul je aanwezig zijn.

Als jij er niet aan toe bent en tijdelijk in een isolement zit, zal alles afgeketst worden. Besef dat je geleid en begeleid wordt. En weet voor allen die hier vanavond aanwezig zijn dat jullie besmet worden met een bepaalde energie. Een energie die je zal helpen om voor jouw unieke doel te gaan. Jouw unieke kernenergie wordt gestimuleerd en dit helpt om angsten te overwinnen. Je zult versteld staan met hoeveel meer gemak je vernieuwingen tegemoet gaat.

Je vertrouwen wordt hoger en je energie bruisender. Dit noemen wij bevrijding, bevrijding van oude angsten die het zwaarder maken om jouw weg te gaan.

Jouw weg zou een weg moeten zijn met supporters en met vrolijkheid en met lichtheid. Alles wat zwaar is of wat je zwaar ervaart, is gebaseerd op oude angsten. Ben dus licht en vrolijk. Probeer gelijkgestemden op te zoeken en je pad wordt lichter en vrolijker.

Besef de waarde van vrij zijn

Dan willen wij nog tegen allen zeggen: ben gelukkig dat je in een land leeft waar je redelijk vrij kunt zijn. Besef de waarde van vrij zijn, vrij in je denken en vrij in je doen. Het is een groot goed. Geniet ervan en probeer regelmatig je bewust te zijn van dit feit en dankbaar te zijn. Voel je vrij, vaker en vaker, vooral in je vrije tijd. En je zult steeds vrijer in het leven staan.

Voel de grote liefde van Oth en de Zijnen. Hs.