Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 14 juni 2015

Maya Berichten Dagelijkse gids voor Zelfbekrachtiging dag 25 / Zondag 14 juni 2015

Maya Berichten
Dagelijkse gids voor Zelfbekrachtiging
dag 25

Zondag 14 juni 2015
CHICCHAN 12  Gewoontes veranderen


Goedemorgen, ik ben Chicchan, Rode Slang. Vandaag is een dag van verandering, een loskomen van oude ideeën en geloof structuren die jullie niet langer dienen. Twaalf is een dag om jezelf te bekijken in je volledige menselijk vermogen (5), volledig verbonden en met de begeleiding van je Hogere Zelf (5). Voeg aan dit mengsel, de macht van twee,
polariteit, dualiteit of tegengestelde krachten toe. (5 + 5 + 2 = 12)

Neem even de tijd om je innerlijke en uiterlijke wereld tot rust te brengen . Haal een paar keer diep adem in en uit totdat je in staat bent om je spieren te ontspannen en laat het gewicht van de wereld wegglijden . Zoeken naar wat op je hart drukt dat je wilt wijzigen of creëren. Het moet iets in jezelf zijn, niet in een ander, want we werken niet aan anderen tegen hun wil of zonder hun toestemming. Deze tijd is voor jou. 12 creëert een venster om diep in een bepaalde polariteit te kunnen kijken. Misschien zeg je voortdurend iets  zoals: "Ik wil niet meer te roddelen." Maar als de volgende persoon  op je weg komt, val je terug in je oude patroon. Als je echt klaar bent om dit patroon los te laten, kunnen wij je van dienst zijn.

Duidelijk, in geschreven vorm, mondeling of in je geest, verklaar je intenties duidelijk met behulp van een positieve affirmatie, zoals: "Ik spreek alleen maar vriendelijke woorden over anderen." De reden waarom wij jullie vragen om positieve uitspraken te doen is omdat wij als geestelijke wezens, jullie energie patronen zien in plaats van dat wij jullie woorden horen. Als jullie  een intentie uitspreken, zoals: "Ik wil niet meer te roddelen." Zien wij dat als een positieve verklaring, met roddels als onderwerp. We nemen automatisch aan dat roddelen iets is wat je meer wilt ervaren, omdat je gefocust bent op roddelen. Daarom is het mogelijk dat we meer mogelijkheden opzetten om te roddelen. In tegenstelling, door vermelding van de intentie, "Ik spreek alleen maar vriendelijke woorden over anderen," is het contrast enorm verschillend. Het volgende zal het proces uit leggen, zodat je beter kunt begrijpen hoe we aan Gene Zijde te werk gaan.

Teneinde wat dan ook te manifesteren, is de basisopdracht hetzelfde. Zuiver je geest, spreek je intentie uit en visualiseren de uitkomst. Gebruik zo veel als mogelijk, je emoties en zintuigen om jezelf te zien, voelen, ruiken, proeven en horen in de situatie. Welke emoties worden opgewekt? Als voorbeeld, je hebt besloten dat je de gewoonte van roddelen wilt doorbreken. Je hebt je gedachten gewist en Chicchan opgroepen of andere Spirituele Helpers voor hulp. Vermeld duidelijk je intentie, "Ik spreek alleen maar vriendelijke woorden over anderen." Visualiseer jezelf dan dat je precies dat doet, dat je vriendelijke spreekt woorden tegen anderen.

Je kunt ervoor kiezen om jezelf te visualiseren in een van de situaties waar je het vaakst merkt dat je roddelt. Misschien als je met twee van je beste vrienden samen bent, jullie hebben de neiging om te beginnen te praten over anderen. Voor deze oefening, visualiseer jezelf met je twee vrienden. De omgeving kan een plek zijn waar jullie elkaar op een regelmatige basis ontmoeten, zoals een in een café. Let op de ruimte waar je bent. Hoe ziet het eruit? Welke dingen voel je: de stoel waar je op zit, een muur waar je tegen leunt, een koffiemok? Wat ruik je: de lucht, voedsel, parfum, sigarettenrook? Wat proef je: koffie, cola, de pen waar je op knabbelt? Welke geluiden hoor je: koffie machines, auto's die voorbij rijden, pratende mensen?

Observeer je vrienden als zij beginnen te roddelen. Zie jezelf als rustig. Al snel zullen je vrienden opmerken dat je stil bent en proberen om je te betrekken in hun gesprek. Zie jezelf alleen vriendelijke woorden spreken over anderen. Merk op hoe je je hierbij voelt. In het begin kan dit nieuwe gedrag ongemakkelijk zijn voor jou en je vrienden.

Maar als je oefent, eerst in je hoofd en dan in de feitelijke omstandigheden, zul je krachtiger en meer comfortabel worden met het afstoten van de gewoonte van roddelen. Meestal zal een van de twee dingen gebeuren. Je vrienden zullen je niet meer uit nodigen voor hun roddel sessies of ze zullen jouw voorbeeld volgen. Als ze ervoor kiezen om verder te gaan met roddelen, zult je merken dat je niet langer geïnteresseerd bent in deelname hierin en zul je waarschijnlijk andere vrienden kiezen of weggaan wanneer de roddels beginnen.

Hier is het contrast van het verklaren van een intentie van wat je niet wilt. Nogmaals, maak je geest helder en roep je Spirituele Helpers op voor begeleiding en hulp. Verklaar je intentie, "Ik heb geen zin meer om roddelen." Visualiseer hetzelfde scenario met uw twee vrienden via het gebruik van je zintuigen om te zien, voelen, ruiken, proeven en horen wat er gaande is in het café. In deze visualisatie, zul je roddelen, maar jezelf stoppen midden in een zin en je vrienden vertellen dat je niet meer wilt deelnemen aan roddels. De resultaten kunnen dezelfde zijn, maar de overgang is veel anders. In het eerste voorbeeld, zei je alleen maar vriendelijke woorden over anderen.

Echter, dit keer, vanwege de manier waarop je de intentie aankondigt, zul je roddelen, maar het niet meer willen doen. Kun je het verschil zien? Door te stellen, te visualiseren en te oefenen wat je wilt, kunt je snel en efficiënt ongewenste gewoontes doorbreken door gewoon te doen of te zijn wat het is dat u wilt creëren. Echter, door de intentie uit te spreken en het visualiseren van jezelf in het proces van het breken met de gewoonte, vind je jezelf in herhaalde patronen van situaties die de mogelijkheden geven het gedrag te oefenen dat je wilt veranderen. Dit is een veel langer proces.

Selamet! Chicchan 12

Vertaald: wakkeremensen.blogspot.nl