Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 20 september 2014

Kuthumi. Dankbaarheid toepassen. Geplaatst: 19 september 2014

Kuthumi.
 Dankbaarheid toepassen.
14 mei 2007
Geplaatst: 19 september 2014

Ik groet je terwijl je op mijn frequentie afstemt.

De onderwerpen waarover ik jullie informeer zijn vandaag in jullie tijd nog altijd even relevant als ze dat doorheen de tijden waren. Het is verheugend te zien dat mijn onderricht nu ook beschikbaar is voor duizenden zielen. Veel meer dan in de tijd toen ik de Mysterieschool oprichtte in Italië. Een andere tijd. Een andere dimensie, maar nog altijd in lijn met de waarheid.

En zo, beste vriend/in, nu lees je mijn woorden. Sommigen van jullie kennen me via hun Zielegeheugen uit andere levens. Sommigen van jullie, die het Pythagorische pad met me volgden, voelen misschien droefheid, omdat ze in dat leven achtervolgd en gedood werden omwille van hun geloof, omwille van wat zij als de waarheid ervoeren. Sta me toe te zeggen: wees niet bang. Vul je hart veleer met vergeving en liefde. Dat leven bracht je veel kennis en grote kracht bij. In geen enkel leven is geen enkele ervaring verloren tijd, ongeacht de afloop. Iedere ervaring brengt kennis en zielsgroei. Je leert uit iedere ervaring. Ik zeg het je: er is geen goed of slecht - alleen ervaring.

Maar velen van jullie blijven vasthouden aan emoties van wrok en rancune. Bovendien maak je die emoties telkens sterker wanneer je die wrokgedachten in je bewuste geest naar boven roept. Je herbeleeft de ervaring en de daarmee verbonden emoties iedere keer opnieuw en je voedt de wrokfrequentie. Die wordt dan alleen maar sterker tot ze zo groot is geworden dat je ze maar moeilijk los kunt laten.

Vandaag ben ik tot je gekomen om je te zeggen, te vragen om dankbaarheid toe te passen. Hoe, wil je weten? Mijn vriend/in, ik heb je zoëven heel fundamenteel uitgelegd hoe de energie van wrok en rancune een zo grote negatieve energie in je geest en hart kan opbouwen. Je hart is de poort naar je Ziel. Ik vraag je: waarmee voed je je ziel? Je creëert een groot conflict binnenin. En bovendien: hoe onderga jij dit? Ja, Jij! Zoals ik zei: het effect binnenin is conflict, belastende energie, geen doorvloeiing, geen verbondenheid met God, verdriet, bedroefdheid, isolatie. Mijn channel gebruikt een uitdrukking: "Als God een grote afstand met jou voelt, wie is er dan weggegaan?" Deze zin is een accurate illustratie van mijn standpunt. Begrijp je hoe belangrijk dit onderricht voor Jou is? Ik probeer je op God af te stemmen en op innerlijke vrede, beste vriend/in. Zodat je de Goddellijke energiestroom voelt en beleeft.

Het is belangrijk om los te laten - Nu. Zoek in je hart en ruk alle wrok, alle grieven met de wortel uit. Hoe onrechtvaardig ook, een onrecht wordt wrok, boosheid of haat als je dat toelaat. Je moet nu dankbaarheid gaan toepassen. Want hoe weet je of de ervaring waar je met je wrok aan vasthangt niet Karmisch bepaald is? Je bekijkt de dingen met fysieke ogen en vanuit de ervaringen van je huidige leven, maar je kent je ervaringen uit je andere levens niet bewust. Ik kan je vertellen dat ieder van jullie, ja iedereen negatieve en positieve ervaringen in al jullie levens achter de rug hebben. Ieder leven is een bron van ervaring en leermogelijkheden. En met die ervaringen baan je je een weg terug naar het Licht, naar de Waarheid.

Wees dankbaar, voor iedere ervaring, voor alle overvloed op ieder niveau. Wees erkentelijk. Dankbaarheid brengt je terug meer in lijn met Gods energetische stroom, de energie van de Bron. Je krijgt er een open hart door, je raakt erdoor verlost van je negatieve emoties. Dit is echte vrijheid. De vrijheid van je ziel, de vrijheid van het afstemmen op de trilling. Het ligt voor het grijpen voor jou, best e vriend/in. Ja, is spreek waarheid. Iedere keer wanneer je iets wilt loslaten, je wilt zuiveren, je hart wilt openstellen voor Universele Liefde, vergeven, dankbaarheid voelen, zul je een trilling ervaren die je nog nooit eerder hebt waargenomen. Er is geen kost aan verbonden, geen geld. Je krijgt het gratis.

Ontvang met dankbaarheid van binnen in je hart. Ik vraag je om de emotie van dankbaarheid toe te passen, want zelfs de kleinste zegening erkennen in je dagelijkse leven zal het proces van je terugkeer naar huis in gang zetten.

Precies hiervoor ben je nu op Aarde vandaag: om los te laten, te vergeven, lief te hebben en je opnieuw op de Bron te richten.

Aan anderen geven en anderen vergeven.

Wees dankbaar voor de kans die je krijgt, voor je leerproces, voor het loslaten, voor de vrijheid door Waarheid. Hs.

Meester Kuthumi