Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 9 september 2014

Heavenletter 5037 Over Grenzen Heen / 9 september

Over Grenzen Heen
Brief uit de Hemel
Dinsdag 9 september

God zei:

Haal diep adem. Je hoeft niet overstuur te zijn. Het is niet zo belangrijk dat je gelijk of ongelijk hebt. Het is belangrijk dat je jouw evenwicht bewaart. De wereld is vol kwelling. Jij hoeft dat niet te zijn.

Zelfs als jouw rechten worden geschonden, kun jij jezelf weghalen van ergernis. Zelfs als je in de boeien geslagen wordt en je bent onschuldig, kun je geboeid zijn en de ergernis loslaten. Je moet, geliefden. Het mag je lijken dat je aan de genade van de wereld bent overgeleverd, maar jij bent het die genadig moet zijn voor jezelf. Je mag aan handen en voeten gebonden zijn, maar je hoeft niet overstuur te raken. Laat jouw emotionele leven onder jouw bevoegdheid zijn.

De wereld kan jou rond gooien. Dat betekent niet dat jij in een competitie moet zijn met van streek zijn.

Zeker, je kunt door de golven van het leven rondgegooid worden, maar je kunt in jezelf evenwicht behouden. Je moet wel, of je bent overgeleverd aan de grillen van het leven, rond geblazen door de winden.

Natuurlijk wil je dat de wereld genadig voor je is. Reken intussen op jezelf, geliefden. Reken intussen op jouw eigen genade. Intussen is op dit moment. Op dit moment is aan jou om over te beslissen.

Je hebt zeggenschap over hoe je met het leven omgaat.

Als je niet van frustratie houdt, laat dan frustrerende gebeurtenissen jou niet frustreren. Je kunt leunen in de richting van ongebonden zijn. Je kunt de mogelijkheid toegeven. Als het leven jou op een of andere manier tekort gedaan heeft, het jou alles laat doen om anderen te gehoorzamen of te behagen, het deuren in je gezicht dichtslaat of wat dan ook, ben jij, geliefde, een ziel, en zielen hoeven geen orders van de wereld aan te nemen. Je bent meer dan een stuiterende bal. Je hebt evenwichtigheid in je. Je hoeft niet alle kleuren van je omgeving aan te nemen. Je bent niet uitsluitend iemand die reageert.

Je kunt koel zijn in de zon.
Je hoeft geen krijger of bokser in het leven te zijn. Je hoeft niet gevechtsklaar te zijn omdat het leven jou lijkt uit te nodigen om te vechten. Zelfs in gevangenschap heb je keuzes.

Je bent niet van hard metaal gemaakt. Je bent geen robot die geprogrammeerd is. Je hebt het vermogen om van elke situatie te herstellen. Ongeacht wat dan ook, je kunt er bovenop komen. Je bent een mens en je hebt innerlijke bronnen. Je bent buigzaam. Je kunt voor jouw wil buigen en niet noodzakelijkerwijs voor die van iemand anders.

Wat je van jouw situatie maakt, is wat jij ervan maakt. Jij bent de beslisser over nederlaag. Jij bent de beslisser over kracht. Jij hebt het vermogen jezelf voor jezelf en voor de wereld te interpreteren. Ik heb het niet over je flink houden. Ik spreek over intelligentie en kracht die de jouwe zijn.

Dat je er overheen kunt komen heeft vele betekenissen. Vechten is niet jouw enige recht. Evenmin is dat verslagen worden. Je mag in de situatie zijn waarin je bent, wat die ook zijn mag, maar je bent geest, en de geest is niet beperkt tot de wereld van muren of kettingen of wat dan ook. Net zoals je een winkel binnengaat om een shirt te zoeken, heb je een selectie om uit te kiezen. Als een mens van geest gemaakt heb je keuzes beschikbaar. Je hebt de gelegenheid te zijn wat je wilt zijn. Hoe wil je jezelf gedragen? Wat wil je zijn?

Ik spreek niet over een optreden om aan de wereld te laten zien. Ik spreek over je hart dat kan zijn wat jij wilt dat het is. Je kunt je vuisten opheffen, of je kunt je handpalmen laten zien. Natuurlijk kun je boven situaties en rollen die je speelt uitstijgen. Je kunt over grenzen heen gaan. Natuurlijk kun je jezelf verrassen.

Vertaald: Luus