Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 8 september 2014

Heavenletter 5036 Het Zit in Jouw Aard om een Zoekende te Zijn / 8 september 2014

Het Zit in Jouw Aard om een Zoekende te Zijn
Brief uit de Hemel
Maandag 8 september 2014

God zei:

Wat is zinvol voor jou? Dit is wat je volgt. Dit is wat het betekent om je hart te volgen. Jij wilt jouw diepste hart volgen. Oppervlakkige verlangens zijn een ding. Diepgaande verlangens zijn een ander. En dan moet je weten, dat er wensen zijn die jij volgt waar jij je nog niet bewust van bent. Je hebt dromen waarvan je niet eens weet dat je ze hebt. Diepgaande dromen evenals oppervlakkige dromen.

Het kan zijn dat je niet geweten hebt dat jij Mij wilde, naar Mij zocht, en, plotseling, hier ben Ik, en jij weet het meteen. Je begrijpt niet hoe je het niet wist. Nu ben je verbaasd.

Onder welke naam Ik ook bekend moge zijn in jouw stad, je was op zoek naar Mij, wat hetzelfde is als te zeggen dat jij op zoek bent naar jezelf. Je hebt willen kennismaken met jezelf al die tijd, de hele tijd dat je ploeterde. De hele tijd dat je dacht dat je iets anders zocht, was jij op zoek naar Mij. Je bent altijd een zoeker geweest. Het kan zijn dat je een vage zoeker bent geweest, echter niettemin een zoeker.

En hoe zeer jij opzettelijk of lukraak naar Mij zocht, nu dat je Mij hebt gevonden, zoek jij naar meer en meer van Mij, en er is meer en meer van Mij om te vinden. Jouw zoeken strekt zich uit tot in het Oneindige. Als Wij, jij en Ik, twee paarden zouden zijn, zouden Wij vliegen als Een, nek en nek, vliegend over de concrete wereld, vliegend met het gemak van engelen, welkom geheten op elke oppervlakte, de maan, de sterren, in de binnenste van de zon en in de lucht en in het bewustzijn van de wereld.

Jij zoekt de gezochte, zelfs als wat je zoekt niet duidelijk is. Je bent een zoeker. Het is jouw aard om te zoeken. Jouw aard is om dicht bij alles te komen en van alles te houden alsof het van jezelf is. Jij bezit niets, echter alles is van jou. Alles is voor jou. Alles is een rapsodie die zichzelf speelt voor jou. Jij bent de hoorder. Je bent de gehoorde. En jij bent het die er naar verlangt om te horen.

Nu komen We ter zake. Er is niets afgescheiden van jou in het hele wijde Universum. Er is niets afgescheiden van jou waar dan ook. Er is geen waar, geen waarom, geen wanneer, hoe, geen tijd, geen ruimte. Alles wat je weet en alles wat je niet weet, is binnenin je. Niets is verborgen voor jou. Het kan zijn dat jij het niet kunt zien of horen. Je hebt er misschien overheen gekeken net als je bril als je haar niet kunt vinden. Ze is er. Ze ligt daar vlakbij. Maar, het is natuurlijk een innerlijk zien en horen waar We over spreken.

Jij bent de Oerknal. Jij bent de Schepper en het Geschapene, en jij bent de afstand ertussen, zelfs als er geen afstand tussen is.

De gehele Schepping is nog mysterieuzer dan je had gedacht, en de gehele Schepping is ook eenvoudiger dan je had gedacht. Wat is eenvoudiger dan Een God? Wat is mysterieuzer dan Een God? En waar sta jij hierin? Jij staat hier vlakbij Mij, de Oorspronkelijke Ene in Wie je altijd was en bent. Nooit zijn Wij gescheiden geweest. Absoluut niet. Alleen in jouw visie, alleen in jouw geheugen, in jouw geheugen, waarvoor geen noodzaak is, want er is niets anders dan Eenheid, want het verleden is een illusie.

Alles wat er is is Oneindigheid, en hier zijn We, hier BEN Ik, de Ene op een comfortabele plek met jou, Mijn geliefde, hier genesteld met jou tot in alle Oneindigheid waarin Ik vaar, en waarover jij zingt, echter het feit is dat Ik de Zeeman ben en Ik ben de Zanger en er is helemaal geen jij. Je droomde een droom dat je afgescheiden was en elders. Je begint te ontwaken uit deze droom. Als jij wakker wordt, los jij op in Mij. Dit is een goede plek om hier te zijn met Mij als Een. En zo is het.

Vertaald: Anneke