Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 13 september 2014

Heavenletter 5041 Wacht tot Je Gevraagd Wordt /13 september 2014

Wacht tot Je Gevraagd Wordt
Brief uit de Hemel
Zaterdag 13 september 2014

God zei:

Je denkt misschien dat je trouw bent aan jezelf als je jouw mening geeft. Jouw mening is slechts jouw mening. Heb je een te grote mening over jouw mening? Wanneer was jouw mening het waard verafgood te worden?

Als iemand jou om je mening vraagt, is het een ander verhaal. Zo niet, wat denk je dat jouw mening voor een ander waard is? Wat is jouw zaak om een mening over te hebben en wat is dat niet? Heeft iemand jou gevraagd?

Wat is jouw mening waard en wat is het waard hem te geven? Wanneer ben je in het verleden zeker over dingen geweest die nog niet gebeurd zijn en zag je dat ze niet gebeurden hoe je er ook over had nagedacht? Jij zelf kunt keuzes gemaakt hebben die je later onverstandig achtte. Denk je echt dat je nu iemand jouw ongevraagde mening moet aanbieden? Waarvan denk je dat je iemand redt?

Als iemand jou om je mening vraagt, word je gevraagd en dit is een ga je gang. Ga je gang. Hoe meer je jezelf echt waardeert, hoe minder zeker je van jezelf moet zijn. Jouw mening zou ernaast kunnen zitten. Je zou een valse profeet kunnen zijn. Je zou een kwaadspreker kunnen zijn. Hallo!

Als je profeteert tegen de vestiging van een gelukkig huwelijk volgens de praktijk in de wereld, dan bestaat de kans dat je gelijk hebt, maar het minder favoriete paard verliest niet altijd, evenmin wint het favoriete paard altijd. Als je echt weet te voorspellen, had je misschien nu de loterij al verschillende malen gewonnen.

Geliefden, wiens mening is onfeilbaar? Meningen veranderen hoe dan ook. En als jouw mening standvastig is en nooit verandert, dan wil je misschien minder star zijn en anders kijken. In het leven moet je groeien. Om te groeien moet je soms oude manieren van denken loslaten en opnieuw beginnen. Je wilt simpelweg niet te stevig aan jouw mening vasthouden. Te stevig vasthouden is helemaal niet een teken van kracht.

Grotendeels zijn meningen in de wereld dertien in een dozijn en niet veel waard. Geliefden, met alle liefde voor jullie, vraag Ik je, wat maakt dat je denkt dat jouw mening onfeilbaar is of superieur of waard wat jij denkt? Nou, zul je hier een beetje om jouw onbeschaamdheid lachen, te denken dat je weet hoe de wind zou moeten waaien?

Je bent er zeker van dat je weet hoe de regering zou moeten regeren of niet regeren. Natuurlijk sta je aan de zijkant. Breng een dag door in de schoenen van de President en zie hoe wankel jouw benen zijn.
Discretie is een goede zaak.

Waar We nu over praten is een ego dat opzwelt in de drogreden van alwetendheid. Je wilt geen opgepompte luchtballon zijn. Pomp jezelf teveel op en je ballon kan knappen.

Zelfs geschoolde gissingen falen. Zelfs deskundigen kunnen het fout hebben. Wat zijn de kansen voor ongeschoolde gissingen? Geef tegen jezelf toe dat je geen expert bent in alles. Hoe dan ook, hoeveel is een expert waard? Blink eerst uit in jouw eigen leven. Blijf anders nederig en beteugel jouw suprematie.

Natuurlijk zou je per ongeluk gelijk kunnen hebben, maar wie wil eigenlijk iemand die met zichzelf pronkt als adviseur?

We komen steeds weer terug op: Wie heeft jou gevraagd? Wie wil jouw mening? Wat doet jou denken dat anderen jouw mening nodig hebben? Wat heeft gemaakt dat je vastzit aan jouw mening? Wat maakt dat je die aanbidt?

Wat maakt dat je ervoor buigt? Wat maakt dat jij jouw mening meer waard vindt dan die van iemand anders?

Soms, geliefden, moet je een stap of twee lager gaan om te stijgen.

Vertaald: Luus