Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 10 september 2014

Heavenletter 5038 De Kunst van het Piekeren / 10 september 2014

De Kunst van het Piekeren
Brief uit de Hemel
Woensdag 10 september 2014

God zei:

Luister naar Mij. Er is niets om over te piekeren. Jij kunt op dit moment stoppen met je zorgen te maken. De helft van de tijd weet je niet eens waar jij je zorgen over maakt. Je voelt iets niet-identificeerbaars boven je hangen, en maakt je zorgen over een vaagheid. Bezorgdheid bekruipt je. En als jij je geen zorgen maakt, zou jij je zorgen kunnen maken over dat je niet bezorgd bent. Wat gaat je gepieker eigenlijk over?

Gepieker is zo'n meeloper met je geweest. Je weet niet hoe er mee om te gaan als het gepieker overleg komt plegen en de onrust die er door in jou ontstaat. Wees klaar met angst. Waar zou jij je dan zorgen over moeten maken?

Piekeren met een focus houd je ook bezig, alsof ongerust zijn een veiligheidsmaatregel is die jou vrijstelling biedt van een reden tot zorgen maken, en dus maak jij je zorgen zonder reden. Jij kunt altijd rondturen voor een kwelling.

Laten We eerlijk zijn. Je bent expert in piekeren geworden. Je bent een professionele piekeraar geworden. Wees minder geoefend in de kunst van het piekeren. Wees een beginner. Beter nog, maak je helemaal niet ongerust.

Piekeren houd je terug. Jij wankelt en waggelt met gepieker. Jij doet jezelf pijn met gepieker. Piekeren brengt je meer en meer en betere zorgen. Ik vraag jou af te zien van gepieker. Jij hebt gepieker niet nodig om de tijd te doden. Ga uit de pieker-modus.

Als een reden tot zorgen maken je overkomt, dan overkomt het je. Je hoeft het niet gaandeweg te voeden. Je bent hier niet op Aarde omwille van het piekeren. Integendeel, je bent hier voor een doel dat veel verder gaat dan het bereik van gepieker.

Je moet rustiger gaan leven. Leer de kunst van het zorgeloos zijn. Gepieker is een afleiding. Gepieker neemt jou weg van het leven. Het houdt je op de rand van het gevaar. Gepieker zelf is een gevaarlijke hobby. Gepieker is nergens goed voor. Het laat je niet slapen 's nachts. Gepieker drukt je in elkaar. Wees klaar met gepieker en zorgen maken. Laat je niet langer er toe verleiden. Het vereist geen vaardigheid, tenzij jij gevangen zijn door gepieker als een vaardigheid beschouwt. Gepieker knaagt aan jou op de manier waarop een muis zou knagen aan een koord.

Oh, nu, ga jij je zorgen maken over muizen in jouw huis? Wat is er waar jij je geen zorgen over kunt maken? Eindeloos zijn jouw zorgen met nieuwe die opduiken. Laat er een einde komen aan gepieker. Wees er klaar mee. Loop weg van je gehechtheid aan je zorgen maken. 

Verschuil je voor gepieker en leef op een ander niveau van bestaan. Het is nu tijd om af te zien van zorgen. Maak het gepieker los zoals je zou doen met vingers die je pakken. Zorgen zijn geen echte dingen. Piekeren is contra-productief. Gepieker helpt je helemaal niet. Zorgen hopen zich op in jou. Ze brengen jou in het gedrang.

Het enige goede aan zorgen is wanneer je erkent dat ze onnodig zijn. Dan ben je opgelucht. De afwezigheid van zorgen is geruststellend. Ontdoe je van tevoren van gepieker. Er is geen voordeel aan je zorgen maken. Het is geen hulp voor jou.

Gepieker maakt zichzelf groter. Net zoals jij jouw laarzen uit doet voordat jij je huis inloopt, laat die vervelende beslommeringen ook bij de deur staan. Houd ze buiten. Laat ze niet in de woonkamer van je denkgeest. Waarom zou je dat doen?

Zorgen zijn barbaren. Ze zijn schurken. Ze stelen jouw gemoedsrust. Ze wakkeren problemen aan. Je bent zo bang geweest voor zorgen dat je zorgen hebt laten indringen in jouw rust en stilte. Er is geen reden voor jou om gastvrij te zijn voor hen.

Zorgen zijn indringers. Ze denderen je leven in. Je hoeft hen niet binnen te laten. Geef geen feestjes voor hen. Zorgen zijn dieven in de nacht. Zet een bord met Verboden Toegang neer. Kom onder het gewicht van zorgen uit. Wees vrij van hen. Eer jezelf en je leven, en eer Mij.

Laat Mij binnen. Eruit met de zorgen, God erin. Vervang Mij voor gepieker, en zie hoe jouw leven omhoog gaat. We zullen samen ver gaan, en We zullen dicht bij elkaar blijven. Zorgen zijn een kleinigheid. Wees niet langer beïnvloed door hen. Verwelkom Mij in plaats daarvan in je denkgeest.

Vertaald: Anneke