Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 21 augustus 2014

Oth: Ondermijnende werking van Wietgebruik. Ellen Rauh. Geplaatst: 21 augustus 2014

Oth:
Ondermijnende werking van Wietgebruik.
Ellen Rauh.
Geplaatst: 21 augustus 2014

Lieve Oth, graag uw toelichting over het feit dat zoveel scholieren en jongeren
hun toevlucht zoeken in wietgebruik. En ga ik juist met mijn zoon om?

Besef dat dit gebruik maar op een klein deel van de Aarde getolereerd wordt en langzaam maar zeker ondermijnt het het denken van de jeugd.

Het kan veel meer kwaad dan jullie vermoeden. Kinderen worden als het ware doelloos, machteloos, futloos en daadkracht ontbreekt.

Waarom ze er zo massaal aan toe zijn en het gebruiken, is omdat ze totaal geen doel meer hebben. En het doel wat de ouders hen voorschotelen, is voor hen geen doel. Ze hebben geen alternatief en laten als het ware een laag van mist om zich heen ontstaan zodat ze het niet meer zien en niet meer verantwoordelijk moeten zijn voor wat dan ook.

Het gedoogbeleid zal uiteindelijk veel schade toegebracht hebben aan zeer veel kinderen. Weet dat het het denken veel meer vertroebelt dan alcohol en geweld. Het is een gevaarlijk middel.

Vele mensen en kinderen proberen door deze middelen in een hogere staat van bewustzijn te komen en dat is ook wat er gebeurt. Maar je ondermijnt je lichaam. Want als jij door innerlijke evolutie, door ervaringen en door inzichten tot een bepaalde hogere dimensie komt, zijn de andere lagen geïntegreerd. Door te springen naar een hogere dimensie door deze middelen, zul je op het moment dat deze stoffen uitgewerkt zijn, er niets meer van overhouden. Je zult dieper wegzakken, lager wegzakken, waardoor je weer hoger wil gaan.

En de afstand tussen innerlijke stilte, tussen innerlijke harmonie, zal steeds groter worden. En zo isoleren ze zichzelf van de mensen om zich heen en zoeken ze als het ware eendracht en kameraadschap bij wat voor hen gelijkgestemden zijn. En zo voeden ze elkaar.

De enige manier om deze kinderen te helpen, is ze een doel te geven. Een doel, waar zij voor kunnen gaan. Waar zij achter kunnen staan. En dan zullen ze er zeer snel van af zijn.Hs.