Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 3 februari 2016

Maya Berichten Dagelijkse gids voor zelfbekrachtiging Dag 256 /Woensdag 3 februari 2016

Maya Berichten
Dagelijkse gids voor zelfbekrachtiging
Dag 256
Woensdag 3 februari 2016


Cib 9  Emoties

Zegeningen dierbare, ik ben CIB 9 (Gele Krijger).
Terwijl we deze cyclus afsluiten in voorbereiding voor de volgende, verwelkomen wij de liefde die jullie sturen. Als jullie je hart openen, zijn jullie als een antenne, in staat om heldere uitstoten van Liefde, vreugde en al die prachtige emoties die uniek zijn voor de Aarde te ontvangen en te verzenden. We zijn dankbaar voor elk moment dat jullie er bewust voor kiezen om bij ons te zijn.

Vandaag willen we graag meer informatie over het onderwerp van emoties delen. Velen in het Aardse Rijk doen wat ze kunnen om emoties, bestempeld als negatief, te dempen. Toch raden we jullie aan alle emoties te omarmen, want in hen ligt de aanwijzingen voor het vinden van het ware geluk en vreugde.

Als jullie verdrietig zijn, zal er een tijd komen dat jullie zullen zeggen, 'Genoeg van dit verdriet, ik ga mijn houding en gedrag te veranderen zodat ik geluk kan ervaren. " Zo, leidt het verdriet jullie naar je gewenste doel van geluk. Op sommige momenten, voelt het goed om verdriet of pijn te uiten, want binnen deze emoties, verbind je je met anderen op een heel diep niveau, welke de liefde heeft als basis. Wij stellen voor dat jullie aandacht besteden aan je emoties als ze zich voordoen. Houden ze een boodschap voor jou in om aandacht aan te besteden? Zijn ze een middel om jouw liefde voor jezelf of anderen uit te drukken?

Mededogen wordt aangetoond door acties van liefde en creëert een gevoel van vreugde. Verdriet is een emotie van diepe droefheid. Hoewel het zijn plaats heeft, is het op het buitenste spectrum en kan onbalans veroorzaken. Vaak raken mensen zo verstrikt in verdriet dat ze niet voorbij zichzelf kunnen denken en er in verstrikt raken voor jaren. Dit is een val waar men voor op de hoede moet zijn.

Elke emotie kan tot in het extreme gaan, of het nu als positief of negatief beschouwd wordt. Balans is de sleutel, want Wanneer iemand gecentreerd is, blijft hij in controle. Terwijl wanneer men zichzelf toelaat in een toestand van extreme emoties zoals verdriet of lichtzinnigheid te blijven, kan hij gemakkelijk de controle over zijn realiteit verliezen en op een zij Pad verdwaald raken.

Dit wordt het best aangetoond door iemand die drugs gebruikt om zich van uit een staat van depressie te houden. De drug brengt hem momenten van euforie. Hij zal alles doen wat in zijn vermogen ligt om van de ene emotionele toestand naar de andere te komen. Hoewel deze persoon van hoge integriteit kan zijn geweest voordat hij wegzonk in een depressie, zal hij nu gaan stelen, liegen en moorden om zijn fix te krijgen.

Aldus is het belangrijk om zorg te dragen voor de problemen als die zich voordoen. Dit geldt ook voor een gezonde voeding, rust en beweging. Als je lichaam in goede gezondheid is, bent je beter in staat om stressfactoren te behandelen als ze zich voordoen. Door het handhaven van een emotioneel evenwicht als je je dagelijkse pad bewandelt, zult u beter in staat zijn gecentreerd te blijven wanneer je geconfronteerd wordt met problemen die je overstuur zouden kunnen maken.

Jullie emotionele, fysieke, mentale en jullie spirituele gezondheid zijn verstrengeld. Wanneer een facet van jezelf uit balans is, beïnvloedt dat het geheel. Doe alles wat je kunt om jezelf in al deze arena's gezond te houden. Neem vandaag de tijd om te mediteren op manieren waarop jullie je balans kunnen behouden door diverse scenario's te spelen die waarschijnlijk kunnen optreden. Bijvoorbeeld, als er iemand op het werk is die je niet leuk vindt en zijn/haar dagelijkse aanwezigheid maakt je overstuur, kijk dan naar manieren waarop je je houding en gedrag kunt veranderen, zodat je niet uit je balans raakt.

Speel met de dingen die je zegt en doet als je deze persoon tegenkomt. Stuur hart-op-hart liefde verbindingen, zelfs als ze eerst niet echt aanvoelen. Met wat oefening zal er een moment komen dat je deze persoon onvoorwaardelijk accepteert. Het is niet ongebruikelijk voor dit soort relaties dat ze zich ontwikkelen tot diepe vriendschappen, want je zult je op zielsniveau verbonden hebben, een voorbij de grenzen van oordeel en kritiek. Besteed aandacht aan je emoties, want zij zijn je grootste leraren!

Selamet! Cib 9

Vertaald: wakkeremensen.blogspot.nl