Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 20 augustus 2014

Kuthumi. Dialoog. Geplaatst: 20 augustus 2014

Kuthumi.
Dialoog.
Geplaatst: 20 augustus 2014

De Dalai Lama zei in zijn toespraak in Brisbane, Australië "dat het jaar 2007 het jaar van de dialoog zou moeten worden".
Er is toen niet verder op die uitspraak ingegaan, maar ik vond ze eerder diepgaand, dus vroeg ik Meester Kuthumi om er even over uit te wijden.

Lynette

Ik groet je opnieuw terwijl ik in je veld van Lichtenergie binnenkom. Sta me toe om eerst en vooral te vermelden wat een drukke periode het voor jullie allen is, net zoals voor ons hier. Zoals velen van jullie weten, zit de mensheid midden in een gigantische evolutionaire stap, waarbij ze in de Lichtmatrix voortschrijdt en begrijpt wat ze moet doen om de stap te voltooien.

Die ene uitspraak kan een belangrijke stap vooruit betekenen voor de mens - als hij daar aandacht aan zou willen besteden en oude paradigma's overboord wil gooien.

Zie, velen van jullie kijken kritisch naar jullie gedrag, naar jullie houding tegenover het leven zelf, en dat op alle niveaus. Voor sommigen neemt dat wat meer tijd in beslag, vooral voor wie gevangen zit in de materiële wereld en een materiële levensstijl.

Zoals altijd zijn gedachten de basis van iedere verandering. Ja: hoe je denkt over je werk, je leven, je vrienden, je partners, jezelf. Als je vriendelijke, positieve gedachten kunt onderhouden en voeden, zal je gedrag zich daaraan aanpassen en je zult een zeer vreedzaam en evenwichtig leven beginnen te genieten. Bovendien zullen je acties ook je positieve denkproces volgen. Zie je: verandering begint bij het veranderen van je denkproces. Dat proces heeft een uitstraling op alle aspecten in je leven.

Laten we even een situatie bekijken waar je je niet gelukkig voelt, of waar je vindt dat de situatie niet klopt. Ik heb je zonet aangegeven hoe je het veranderingsproces in je leven moet aanpakken, nietwaar? Jij vraagt natuurlijk hoe je een ongelukkige situatie die niet goed aanvoelt, achterlaten? Dialoog! Ja, spreek je waarheid uit, spreek met een niet-veroordelende houding. Doe je best om tot een overeenkomst te komen met de persoon die voor de situatie verantwoordelijk is. I druk je op het hart om niet af te dalen in de lagere trilling van emotionele boosheid. Maar spreek, dialogeer en werk naar een schikking toe. Verwacht niet te "winnen". Niemand zal "winnen", neen. Want zo een houding doet een beroep op het lagere zelf. Ga op zoek naar de middenweg, zodat ieder van jullie nieuw inzicht in de situatie kan verwerven.

Ik heb dit op een persoonlijk niveau besproken, maar leiders en regeringen moeten ook naar het kernprobleem van gedachte, houding en actie kijken. Hebzucht en oorlog zijn niet meer van toepassing. Ze kunnen niet standhouden binnen de nieuwe Lichtmatrix. Dus, ja, de uitspraak was wijs en waarachtig. Wat zal jij kiezen, vraag ik je, ja jij! Zal je deze wijze woorden indachtig blijven en je pad vooruit in het Licht, in vrede en liefde bewandelen?

Ik druk ieder van jullie op het hart te proberen om iedere negatieve situatie met dialoog op te lossen. Als de andere persoon niet kan of wil zien, verlaat dan de situatie. Wens hem geluk in je hoofd en ga weg. Verspil geen verdere energie aan een individu dat voor een negatief pad opteert. Die persoon kiest, gebruikt zijn of haar eigen wil en dus kan je niet veroordelen. Ga gewoon weg en zoek je eigen energie op, je eigen vrede, je eigen Licht.

En ja, ik ga akkoord - maak van 2007 het jaar van de dialoog.

Maak iedere dag een dag van dialoog. Hs.

MeesterKuthumi