Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 7 augustus 2014

Heavenletter 5004 Verfraai de Wereld / 7 augustus 2014

Verfraai de Wereld
Brief uit de Hemel
Donderdag 7 augustus 2014
 
God zei:

Hallo, geliefden. Vandaag schijnt de zon, en zij schijnt op jullie. En Ik, God, ben Hier in de Hemel en in jullie harten, en, ook Ik schijn op jullie. Ik dring jullie harten binnen, en Ik houd jullie hoog. Ik zeg jullie om er op uit te gaan en te schijnen op de wereld.

Het kan zijn dat jij het gevoel hebt dat de wereld jou levensonderhoud verschuldigd is, weet je wat Ik bedoel? Jij en de wereld bestaan op basis van wederkerigheid, en, als We in termen van schuldig zijn spreken, ben jij de wereld een zegen of meer verschuldigd.

Dit is jouw wereld die Ik aan jou heb gegeven. Ik gaf haar met al de schoonheid en gloed die Ik ervoor bedacht, en nu moet jij de wereld oppoetsen. Je doet dat met het licht in je ogen en het licht in je hart en het licht in je denkgeest. Waar de wereld donker mag lijken voor jou, dat is waar jij licht moet schijnen. Verspreid licht in plaats van te wijzen op wat glansloos of zelfs akelig voor jou lijkt te zijn. Heb medelijden met de wereld en alle mensen erin. Ze doen hun best net als jij doet, en het kan zijn dat ze zelfs meer klungelen dan jij.

De wereld is onschuldig. Houd de wereld dichtbij je hart. Aanmoediging voor de wereld komt van jou.

Nooit heb Ik je tot de criticus van de wereld gemaakt. Fout kan worden gevonden. Inderdaad, het kan. De fouten lijn is echter een breuk in je hart. Als jij de wereld in staat wilt stellen om haar rechtmatige plaats in te nemen, dat stel je hart in staat, geliefden. Je hebt licht binnenin je dat je moet nalaten aan de wereld. Sla de wereld niet in elkaar noch heb medelijden met haar, alsof de Aarde een gelegenheid voor verdriet zou zijn.

Briljant is de wereld en briljant ben jij.

Schrijf een nieuwe krant in je hart. Inspireer de wereld tot Grootsheid. De wereld is al geweldig, en toch is het aan jou om de wereld aan te zetten om hoger te stijgen en Groots te zijn. Je duwt of trekt niet aan de wereld. Je hoeft haar niet bij de nek te pakken en te schudden. Je scheldt haar niet uit. Je verhoogt haar. Jij verheft de wereld door hoe je haar bekijkt. Wat verheft jullie, geliefden? Het vertellen van jouw misdrijven doet dat niet. Laat de hertelling van misdrijven vallen, de jouwe en van de wereld. Ga vooruit. Maak de weg vrij voor de wereld. Laat jouw licht schijnen.

Ik kan niet vaak genoeg iets zeggen over het belang hiervan.
De wereld is in jouw zorg alsof je een pleegmoeder en een pleegvader bent die een kind willen opvoeden als hun eigen. De waarheid is dat ieder kind jouw eigen is, en de Aarde is ook jouw eigen.

Plant bloemen. Verfraai de wereld. Alles wat de wereld heeft meegemaakt waar jij misschien nog niet over nagedacht hebt. Jij bent gewond, en de wereld is ook gewond. Niettemin is de wereld altijd hier voor jou.

Nu ben jij de wereld aan het herstellen naar haar rechtmatige toestand. Jij bent het pleegkind aan het voeden. Je houdt van het eenzame kind met heel je hart. Je loopt lichtvoetig. De wereld is zeker niet van jou om er op te stampen.

Behandel de wereld met achting. Overdenk de wereld en jouw plaats erin. Overdenk alles wat de wereld biedt.

Op welke manier spreek jij over de wereld? Wat dacht je van dankbaarheid? Wat dacht je van het geven wat edele hoffelijkheid aan de wereld. Wat dacht je van de wereld goede manieren te tonen. Hoe zit het met de zegenen van de wereld, en wat dacht je van jezelf als een zegen voor de wereld. Waarom niet?
Jij en de wereld bestaan op basis van wederkerigheid, dus, laat je erkentelijkheid zien.

Wanneer jij op de Aarde loopt, herinner je waar jij op loopt. Waar jij op loopt is meer dan een stoep of vuil of zand of steen of gras. Beschouw de wereld als een koninklijk tapijt dat Ik voor jou heb neer gelegd. Vergeet niet wie jij werkelijk bent, en vergeet niet wat de wereld werkelijk is en jouw getrouwheid eraan.

Vertaald: Anneke