Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 3 augustus 2014

Heavenletter 5000 De Afstand tot de Planeet Mars / 3 augustus 2014

De Afstand tot de Planeet Mars
Brief uit de Hemel
Zondag 3 augustus 2014

God zei:

Jij bent je er goed van bewust dat jij de afstand tot de planeet Mars wellicht weet, dit betekent echter niet dat je weet hoe je er kunt komen. Iets weten over en handelen naar wat je weet kan misschien wel niet hetzelfde zijn. Je weet dat het goed is om altijd van jouw kind te houden.

Het is goed om je vader en moeder te eren. Ik hoop dat je weet dat het beter is om positieve gedachten te hebben dan negatieve. Je weet over vroeg naar bed gaan en vroeg opstaan. Je weet al deze dingen en nog veel meer, maar dit betekent niet dat jij je houdt aan deze ideeën, noch betekent het dat je in staat bent om er op een bepaald moment naar te leven.

Geliefden, het maakt niet uit hoe jullie menselijke wezens misschien zouden kunnen begrijpen en niet-veroordelend zouden willen zijn, het kan inderdaad zijn dat je anderen beoordeelt op basis van wat je weet als theorie en waar je wel of niet naar leeft.

Oh, een moordenaar. Je draait je weg alsof hij van een andere soort is dan jij. Jij oordeelt en je verklaart hem schuldig. In plaats van te oordelen, geliefden, dank God dat je niet de persoon bent die voor je staat waar jij misschien over oordeelt. Degene die moordt nam een beslissing net als jij.

Zelfs als jij een zekere kennis hebt van zaken waar je niet helemaal zeker van bent, kan het nog steeds zijn dat jij verwacht dat anderen zich eraan houden. Was je handen voordat je eet. Niet te veel eten. Verspil niets. Maak geen rommel. Het kan zijn dat jij oprecht gelooft in deze zaken, maar dat betekent niet dat je per se goed erin bent.

Het zou mooi zijn als je niet zou begeren, maar soms, daar ben je -- begerend. Er zijn geboden waarin jij gelooft met jouw hele hart, en toch volg jij ze niet. Je voelt niet dat je keuze hebt. Je zou het doen als je het kon. Er kunnen enkele verordenende regels zijn die jij volgt omdat jouw leven, om de een of andere reden, jou in dat patroon heeft gezet en niet omdat Ik het je vertelde.
Omdat je hen navolgt wil het niet zeggen dat je gelooft in de Tien Geboden als Mijn Heilig Gebod. Sommige regels schrijf jij toe aan gezond verstand. Sommigen schrijf jij toe aan verre idealen. Het kan zijn dat jij gelooft in trouw, maar dat hoeft niet te betekenen dat jij er naar leeft.

Ik geloof in eerbied voor het leven. Ik geloof in genade en goedheid. Natuurlijk, Ik wens vrede voor jou en gelukkige gedachten, maar toch, zou een God die jou een Vrije Wil geeft dan over jou oordelen of jou schuldig bevinden voor het maken van een keuze waarvan Ik wenste dat jij die niet had gemaakt? Jij zelf wenst misschien dat je dat niet had gedaan. Zeg Ik met de ene hand, "Volg Mijn Wil," en dan zou Ik met de andere hand, jou afwijzen vanwege de Vrije Wil, die Ik je gaf? Zou Ik vallen voor je uitzetten?

In het rijk waarin IK BEN, bestaan de begrippen goed en kwaad niet. Arm en rijk bestaan niet. Binnenin met Mij bestaat. Iedereen is binnenin Mijn Koninkrijk. Het Koninkrijk van God is binnenin iedereen. Ik ben met en binnenin iedereen. Niemand is buiten Mijn Welwillendheid.

We kunnen zeggen dat Ik jou de wereld in zendt om je geluk te maken. Natuurlijk zou Ik willen dat je van iedereen zou houden en dienovereenkomstig handelen. Natuurlijk zou Ik willen dat jij deelt, en jij zou misschien willen delen. Tegelijkertijd kan het zijn dat jij alle koekjes in een vreet bui opeet. Natuurlijk, verleiding bestaat. Maar jouw gevoelig zijn voor verleiding of boven verleiding staan, zoals jij het waarneemt, is niet het doel van je leven. Te worden gezien als goed of te worden gezien als slecht is niet jouw doel.

Ik laat iedereen toe tot Mijn hart. Voorbij aan je houding, voorbij aan jouw praktijken, voorbij aan wat je gelooft of niet gelooft, jij hoort bij Mij. Ik verstoot niemand. Ongeacht hoe jij je gedraagt in het ene leven of een ander leven, jouw prestaties bepalen niet wie jij bent. Jouw leven is op een bochtige weg, en soms maak je wat een verkeerde afslag genoemd wordt, maar toch, geliefden, jullie zullen altijd terugkeren naar waar je begonnen bent.

Hoe meer jij Mijn liefde voor jou kent, hoe meer ontspannen jij bent, hoe helderder je ogen, en hoe meer kans jij hebt op minder verwikkeld te zijn in gevechten, minder verwikkeld in allerlei soorten gevechten, intern en extern.

Vertaald Anneke