Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 15 augustus 2014

Als soldaten hun wapens neerleggen Door R. Teichmann, Global Research, 4 aug 2014

Als soldaten hun wapens neerleggen
Door R. Teichmann, Global Research,  4 aug 2014


‘Ik wil iets doen voor de vrede’

Als de pionnen weigeren mee te spelen in het schaken kan het spel niet plaatsvinden.
De macht ligt uiteindelijk niet bij de heersers die plannen maken maar bij de beslissingen die jij en ik nemen en zeker bij diegenen die in het militaire apparaat werken.

Weiger te vechten en sta op je geboorterecht om in vrede te kunnen leven.
Zoals deze soldaten uit de Oekraïne die er genoeg van hebben. (zie bron)

Op 4 augustus namen zij de beslissing niet meer te willen vechten. Vierhonderd soldaten weigerden nog langer hun landgenoten te doden, zij ‘liepen over’ naar de Russische grens en legden daar hun wapens neer.

Een van hen Yaroslav zei: ’Ik wil iets doen voor de vrede’. 

Zij zagen dat er geen andere optie is dan hun eigen land te ontvluchten omdat zij door deze actie daar vervolgd zouden worden als ‘verraders’. 


Ook in Israel zijn er militairen die erkennen dat het verkeerd is wat zij doen. tientallen weigeren dienst  en maken dat bekend.

Zij komen er voor uit dat zij met meer dan 50 een als militairen vochten maar nu weigeren nog langer dienst te nemen in de reservetroepen. Zij stellen zich tegenover het leger en de wet op die hen oproept opnieuw dienst te nemen.   (bron)  

We kennen waarschijnlijk allemaal de foto’s uit de eerste wereldoorlog  toen tijdens de wapenstilstand met kerstmis  de soldaten van beide zijden samen voetbal speelden.


De foto raakt je ziel en laat de idiotie zien van broeders die elkaar doden. 

Helden en verraders
Soldaten die weigeren te vechten worden meestal uitgemaakt voor verraders. Wat zij werkelijk doen is zich herinneren wie ze werkelijk zijn. Zij zijn gevoelige, zorgzame, liefdevolle en mededogende menselijke wezens en handelen als zodanig.

Zij die als helden aangemerkt worden zijn degenen die doden voor landen, ideologieën, economische belangen en religie.

Toch zijn zij die weigeren de echte helden, zij nemen geen wapens op tegen hun medemens. Zij wensen niet langer kanonnenvoer te zijn in de strijd om dominantie, onderdrukking eb verdeeldheid. 

Er zijn van die wezens die denken dat ze een spel kunnen spelen met mensenlevens, zij schrijven er zelfs boeken over zoals Zbigniew Brzezinski (The Grand Chessboard: American Primacy And Its Geostrategic Imperatives). 

Toch blijft het een feit dat wanneer de pionnen weigeren te schuiven in het schaakspel er geen spel te spelen valt. Het zijn de pionnen die vrede kunnen bewerkstelligen.

Door R. Teichmann, Global Research,  4 aug 2014