Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 4 juli 2014

Heavenletter #4970 Kruid-je-roer-me-niet-achtige Gevoeligheid / 4 juli 2014

Kruid-je-roer-me-niet-achtige Gevoeligheid
Vrijdag 4 juli 2014

God zei:

Het kan zijn dat jij kruid-je-roer-me-niet-achtige gevoeligheid en de daarop volgende gekwetste gevoelens beschouwd als zijnde deugden, maar het is niet slim om overmatige emotionele betrokkenheid bij gekwetste gevoelens hoog te plaatsen op de schaal van deugden. Allereerst, er is meer aan de hand in de wereld dat jouw aandacht nodig heeft dan jouw gekwetste gevoelens. Heb jij het idee dat jij de wereld zegent met jouw tranen? Het is goed dat je zo'n uitlaatklep hebt, maar het is niet goed dat je die uitlaatklep laat overwerken en er een frequente spuiter van maakt.

Gevoeligheid heeft zijn plaats, ja. Echter, als jouw gekwetste gevoelens, zelfs voor het oog van anderen, jou lam leggen, dan is het zeker geen deugd, echter eerder een zwakte. Het kan heel goed zijn dat je onder valse vlag vliegt door overmatige gevoeligheid een sterkte te noemen.

Bekijk het op deze manier, geliefden: Als je fysiek overmatig teer, overdreven gevoelig, bleek bent, zou je zo'n zwakheid beschouwen als een deugd? Het kan misschien aandacht meebrengen voor jou, maar het kan misschien aandacht zijn, die er voor zorgt dat jij je tranen blijft afvegen en ergens dol is op jouw zwakheid.

Noch suggereer Ik dat je ijskoud moet zijn. Hemel, nee. Kille ongevoeligheid en hardvochtigheid zijn ver van de weg die te gaan is.

Natuurlijk denk jij begrijpelijkerwijs hoe jij eventueel jouw gevoeligheids gedeelte kunt verlagen? Hoe kom jij van dit spoor af, waar jij je op bevindt?

Een manier zou kunnen zijn om jezelf scherp tot de orde te roepen en gaan begrijpen dat frequent gekwetste gevoelens kunnen zijn als het te lang of te vaak weken in een warm bad en het kan misschien wel zelfgenoegzaam zijn. Een bad heeft zijn plek, maar jezelf er keer op keer in onderdompelen is waarschijnlijk niet zijn plek.

Overprikkelde gevoeligheid kan leiden tot bitterheid. Ik weet dat je geen bitter mens wilt worden. Gekwetste gevoelens kunnen er misschien wel voor zorgen dat jij een visie krijgt op de wereld als zijnde wreed en onverschillig. Je begon als een zorgzaam persoon die zich nu misschien te gevoelig voelt voor deze wereld, en juist jouw gevoeligheid kan leiden tot wrok tegen deze vermeende onverschillige wereld die jou en jouw gevoeligheid niet eert en respecteert en goed behandelt. Het is geen enorme sprong van herhaaldelijk gekwetste gevoelens naar bitterheid.

In ieder geval is gewond voelen niet een wedstrijd die je zou willen winnen.

Wat is de naam gegeven aan een staat die jij kunt bereiken waar jij je gekwetste gevoelens niet zo serieus neemt? Als iemand anders onoplettendheid is, of een intentie heeft en zijn ongevoeligheid ventileert, en het belandt bij jou, en jij haalt je schouders op en laat het niet aan je hart gaan -- wat is het woord hiervoor? Wat is de naam van deze kwaliteit als je iets niet persoonlijk neemt, zelfs wanneer het uitdrukkelijk persoonlijk voor jou bedoeld is? Wat is de naam van deze kwaliteit met grote visie? Wat is de naam van deze kracht? Wat is de naam van deze kracht die jou toestaat om je schouders op te halen en iets niet aan je hart te laten gaan, je niet slecht te voelen noch enige gedachte van wrok te hebben?

Ik denk dat het liefde genoemd wordt. Liefde is sterk. Genoeg van jezelf houden zal jou toestaan om je gevoeligheid niet aan je hart te laten gaan. Voor een moment zal je de slechte omgangsvormen observeren of wat het ook is en jij laat je niet op een zijspoor zetten. Jij weigert om het op te nemen. Het ongedaan maken van fouten van anderen is gewoon een bus die jij niet langer neemt. Je gaat op weg, niet bewust, maar neemt gewoon niet de moeilijkheden van iemand anders op je en maakt hen tot die van jou.

Dit is één geheim van de jeugd, geliefden. Dit geheim is gelijk aan het eten van meer dan een appel per dag en verslaat alle schoonheidsbehandelingen die jij je kunt voorstellen. Jij bent de bestemmer van jouw dag en de wegen die jij neemt en niet iemand anders. Jij bent de bestuurder van jouw leven.

Vertaald: Anneke

http://heavenletters.org/