Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 30 juli 2014

Aartsengel Gabriël Dagelijkse Boodschap dinsdag 29 juli 2014

Aartsengel Gabriël
Dagelijkse Boodschap
dinsdag 29 juli 2014

Heb je ooit kinderen het spel van, Rood licht, Groen Licht zien spelen? Het is eigenlijk een spel van stoppen en gaan. De kinderen rennen verrukt rond totdat de leider schreeuwt, "Rood licht", en ze plotseling bevriezen, wachtend op "Groen licht" om zichzelf opnieuw te lanceren in actie.

Dit kan heel erg aanvoelen als de energieën waar jullie de laatste tijd in zitten. Velen van jullie hebben het voelen alsof je in lange periodes van wachten zit, gevolgd door korte uitbarstingen van activiteit. Dit is heel gebruikelijk tijdens de woelige energieën van verandering, en een wijs mens leert om de positieve eigenschappen van beide fasen te benutten.

Als jullie kijken naar de kinderen die dit spel spelen, zullen jullie zien dat zij alle delen van het spel omarmen. Ze gillen van vreugde wanneer het tijd is om te bewegen, maar ze omarmen ook de pauzes als deel van het plezier, en wachten, in opgewonden verwachting om weer opnieuw in beweging te worden losgelaten. Ze verwonderen zich niet als iemand ooit groen licht zal zeggen, of als er iets mis is als ze in een pauze zitten. Zij verblijven over het algemeen in het nu en genieten van het geheel van de activiteit. Als je het echt goed observeert, blijven ze gefocust op de bewegingsfase, en behandelen het stoppen steeds als een tijdelijke zaak.

Dierbaren, jullie kunnen zoveel leren van jullie kinderen! Als jullie in een pauze zitten, rust dan uit, en verblijf in enthousiaste zekerheid dat beweging binnenkort weer zal komen. Als je in beweging bent, geef alles wat je hebt, veilig in de wetenschap dat je niet oververmoeid zullen raken, omdat een pauze snel genoeg zal komen om jullie de kans te geven om op adem te komen. Zie je? Beide fasen werken zo mooi met elkaar, zodat jullie alles krijgen wat jullie nodig hebben.

Aartsengel Gabriel


Vertaald wakkeremensen.blogspot.nl