Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 16 juni 2014

Oth: Dodenherdening Ellen Rauh 4 mei 2014 - Geplaatst: 16 juni 2014

Oth: Dodenherdening
Ellen Rauh
4 mei 2014 - Geplaatst: 16 juni 2014

Lieve dierbare aanwezigen. Dit was een moment om doden te eren. Doden die gevallen zijn, waardoor er uiteindelijk een grote bevrijding op gang kwam. Wij zouden jullie aanraden om alle doden die jou dierbaar zijn, ook te eren – los van het verdriet. Eer je doden, want elke dode verdient eer. Elke dode heeft invloed gehad op je persoonlijke leven, op welke manier dan ook. 

Vandaar dat uiteindelijk elke dode voor een bevrijding zorgt. Een bevrijding voor de dode zelf, die zich bevrijdt van de beperking van het Aardse leven en een bevrijding voor alle dierbaren die met een leegte verder moeten gaan en langzaam maar zeker de leegte weer opvullen met nieuwe zaken en nieuwe aandachtspunten en soms met nieuwe mensen. Elke dood brengt bevrijding en elke dood vraagt om geëerd te worden. De eer van het leven en eerbied voor het leven, wat het leven ook geweest mag zijn.

Nieuwe concrete ondernemingsvormen

Maar voor dat jullie allemaal zwaarmoedig zouden worden, willen we er jullie aan herinneren dat we het vandaag zouden hebben over het nieuwe, over nieuwe concrete ondernemingsvormen, over hoe ideeën nu de komende tijd en dan hebben we het over twee/drie maanden, de wind mee krijgen en moeitelozer gemanifesteerd kunnen worden.

Velen van jullie hebben een vernieuwing doorgemaakt en hoe kun je een vernieuwing doormaken? Door oude patronen los te laten, beperkende ideeën los te laten, en ga zo maar verder. Oude beperkende gewoonten waarvan je niet beter wist dan dat ze er altijd waren en waarschijnlijk je hele leven hun functie zouden vervullen. Sommige daarvan zijn ineens verdwenen en dat is wel even wennen. Want het was ook zo vertrouwd die beperkingen. Dat waren vaak je overwinningen. Daaraan kon je merken dat jij je best deed, dat jij volhield, dat jij vertrouwen had in wat dan ook. Maar als die beperkingen wegvallen, wat dan? Dan zijn er ineens andere regels en wetten die jij nog niet kende. Het is nieuw, het is wennen. Stel je voor dat steeds meer zaken helemaal moeiteloos verlopen? Heb je dan nog voldoening van wat je doet? Of is het datgene wat zoveel moeite vergt juist belangrijk omdat de voldoening dan ook zo groot is?

Dat is een sleutel lieve mensen. Ga voor de moeiteloosheid en stap uit de prestatiedrang. Waarom heb je altijd die grote voldoening nodig gekoppeld aan prestaties? Waarom zou je geen voldoening kunnen hebben van het feit van datgene wat jij doet, dat je dat graag doet, dat je het leuk vindt, dat je er goed in bent, dat je er in gerespecteerd wordt, dat je daardoor geliefd bent. Dat heeft allemaal niets te maken met prestatie. Dat is datgene doen wat jij graag doet en waar je goed in bent. Elk mens is ergens goed in en als je datgene doet waar je goed in bent, gaat het moeitelozer. Steeds vaker zul je merken dat je keuzes gaat maken met wie jij zaken wil doen, met wie jij je vrije tijd door wil brengen en dan zal het steeds quality-time zijn – of je het nu werk noemt of vrije tijd of gewoon een boodschap doen. Leg de lat dus hoger. Probeer steeds vaker zeer secuur te zijn en waar te nemen in wat jij aangenaam vindt, wat jij supporting vindt of wat je zwaar vindt en een plicht vindt. Dan zul je merken dat je sowieso 40% van al dat zware moeiteloos kunt laten vallen, zodat er ruimte vrijkomt om meer zaken te doen waar je blij van wordt, die jou opbeuren, die jou boeien, die jou voeden. Zo zul je steeds secuurder zijn met wie je om wil gaan in je vrije tijd of met wie jij zaken wilt doen. Want als je alles op een rijtje zet: de cliënten die het moeilijkst doen, die geven als het ware ook vaak het minste voldoening. Als je zaken doet met mensen waar jij je goed bij voelt, wordt het een gunnen vanuit je hart; je gunt iemand het werk maar hij moet er uiteraard ook goed in zijn.

Als de factor gunnen erbij komt, krijg je een totaal andere energie-uitwisseling. Dan wordt het win-win. Alle cliënten of diegene waar je zaken mee doet, waar wrevel of stress op zit, zal zelden win-win zijn. Alle nieuwe ideeën die nu ontstaan en die als fundament win-win hebben, hebben de wind mee; want dat is de nieuwe tijd. Steeds vaker gaan mensen kiezen om het heft in eigen handen te nemen, om het roer om te gooien, om het juk van de druk en de regels af te gooien en zelf nieuwe ideeën tot stand te laten brengen – vaak met minder regels, of andere regels, zodat er flexibiliteit ontstaat, zodat het persoonlijk contact weer zeer belangrijk wordt.

En we zeiden de vorige keer al dat velen van jullie last hadden van het virus van de vernieuwing, waardoor je moe kon zijn of zeer fit kon zijn. Jullie worden steeds beter beheerders van je eigen energiecentrale. Slapen terwijl je niet moe bent en wakker blijven terwijl je moe bent. Het klinkt als een onmogelijke opgave en toch lieve mensen is dat mogelijk mits je reserve aan energie behoudt. Waarom moet energie eerst helemaal op zijn voor je kunt slapen? Hier komt veel verandering in. Maar dat kan alleen maar als mensen in staat zijn om flexibeler in het leven te staan, om te werken als ze fit zijn, om te rusten als er tijd is om te rusten. Probeer selectiever te worden. Probeer de tijd van vijf minuten te benutten om echt te rusten en je zou zomaar eens helemaal opgeladen kunnen zijn, zelfs nog meer opgeladen dan geforceerd een uur te slapen. Dan wordt jij een goeie beheerder van je eigen energiecentrale. Hs.

Voel de grote liefde en respect van Oth, Atha en Era en Allen.