Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 21 juni 2014

Maak je klaar voor de zonnewende van 21 juni, met zegeningen van Wesak 20 juni 2014 / door Selacia

Maak je klaar voor de zonnewende van 21 juni, met zegeningen van Wesak
20 juni 2014 / door Selacia

De zonnewende van 21 juni dit weekend is een voorspoedig moment in dit eerste half jaar, een tijd waarin je kan reflecteren over waar je staat in je leven, en waarin je je kan verbinden met spirituele voeding voor de komende maanden. Het is ook een tijd van viering van de verandering van seizoen en erkenning van het natuurlijke ritme dat je verbindt met de puls van de kosmos.

Wanneer je je meer verbonden voelt met de natuurlijke dans van het leven, krijg je op alle levels meer instroom – je krijgt duidelijkheid over hoe jouw doel tot uitdrukking te brengen, je krijgt stimulans om voorwaarts te gaan, en je krijgt de hogere frequentie die je nodig hebt om een sterke healingkracht in de wereld te zijn.

De zonnewende valt ook samen met het hoogtepunt van de Wesak-tijd, waardoor je kan afstemmen op verhoogde levels van licht en zegeningen die elk jaar verschillende weken beschikbaar zijn. Het is niet nodig iets te weten over Wesak of over de verlichte meesters die eraan gelinkt zijn, om deze weldadige energie naar je toe te krijgen. Maar beseffen dat deze energieën er zijn voor de zonnewende eraan komt, heeft zijn nut, omdat, wanneer de zegeningen op je radar verschijnen, je vanuit je intentie ze kan uitnodigen binnen te stromen.

3 beschouwingen voor de zonnewende

Op de vooravond van de zonnewende, kan je even stilstaan bij de volgende thema's en hun relevantie in je persoonlijke leven. 

  1.          De verbinding met het goddelijke vrouwelijke – niet gelinkt aan gender maar als bron van creatie en creativiteit. Nodig een sterkere en tastbaarder verbinding uit met deze essentiële energie. Vraag om te tonen in je dromen en via de gebeurtenissen in je leven hoe je het vrouwelijke principe nog meer kan eren. Nodig een inzicht uit over waar je uit balans bent, waar je je eigen stroom blokkeert, en waar je jezelf verhindert te ontvangen.
  2.      Een verbinding met de gaven die jij als ziel in de wereld komt brengen. Vraag om deze te begrijpen vanuit het perspectief van spirit. Nodig een inzicht uit over hoe jij omgaat met je eigen gaven, hoe je ze tegenhoudt, of hoe je natuurlijke ritmes ontkent over wat het beste moment is om je gaven met anderen te delen.
  3.      Een verbinding met de liefde die op natuurlijke wijze in jou aanwezig is, altijd present en beschikbaar. Vraag spirit om voorbeelden te tonen van hoe deze liefde de krachtigste transformatieve kracht is die je bezit. Nodig een inzicht uit over hoe jouw liefde anderen helpt te ontwaken, troost helpt brengen en mensen een weg uit hun eigen ellende helpt te vinden.  
Selacia
www.Selacia.com

Vert. Fran Tielemans
http://www.maitreya.be/