Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 6 juni 2014

Kuthumi. Ziel boven Verstand. Geplaatst: 6 juni 2014

Kuthumi. Ziel boven Verstand.
Geplaatst: 6 juni 2014

Ik neem deze mooie dag te baat om nog eens tot jullie te spreken. Ik wil hier een vraag beantwoorden en daarmee jullie kennis en inzicht verbeteren.

Beste Meester, hoe komt het toch dat het verstand en de ziel zo ver van elkaar staan? Tenslotte zijn we op zielniveau toch allemaal gelijk: liefde en licht.

Het verstand lijkt wel een energetisch overwicht te hebben op de ziel in plaats van omgekeerd. Wanneer de ziel meer impact zou hebben dan het verstand, zou de weg naar verlichting toch stukken gemakkelijker moeten zijn, gemakkelijker in de betekenis van meer mededogen, minder vooroordelen, meer liefde, licht, gelukkiger mensen. De energie van de wereld zou vol licht en schittering zijn. Ik kan maar niet begrijpen dat de weg naar verlichting loopt over een pad waar de energie van het verstand "krachtiger" is dan die van de ziel, die zich ten slotte toch al in een toestand van pure liefde en licht bevindt. Ina. Australië

Mijn beste, in jouw vraag merk ik al veel inzicht in het Licht en de ziel. Ja, inderdaad, alles zou veel eenvoudiger zijn indien het verstand, het ego niet in de weg zou staan.

Aan de andere kant moet je er wel rekening mee houden dat voor velen de reis terug naar het Licht en zielekennis lang was en traag verliep. Je weet dat in de tijd van Atlantis de mensheid een ernstige terugval beleefd heeft. Veel van de hogere kennis en het hogere bewustzijn 'verdween' onder de oppervlakte. Die kennis zit natuurlijk nog in het zielegeheugen, maar bij velen zit ze nog goed weggestopt.

Na veelvuldige levens en het oppoetsen van het 'gouden' zielegeheugen kon het opnieuw zichtbaar gemaakt worden. De mensheid is terug op een niveau waarop ze hogere kennis en onderricht krijgt om het bewustwordingsproces te versnellen.

Maar, zoals ik al zei, zijn er zielen die, zelfs vandaag, weigeren om te luisteren, om te zien. Ze bevinden zich nog altijd in de duisternis, hoewel onze helpers hier zonder opgeven eraan werken om Licht te creëren in elke barst die hun bewustzijn vertoont. Totdat een ziel ervoor kiest om zich voor het Licht open te stellen en naar God, de Bron, terug te keren, blijft ze in duisternis. Dat is hun keuze, en zoals je weet moet vrije wil gerespecteerd en nagekomen worden.

Wat je in je vraag vermeldt is de vreugde die allen zullen kennen wanneer de mensheid het Gouden Tijdperk binnenstapt. Dan zullen vrede, liefde en geluk deel zijn van ieders pad. Ik heb het hier niet zozeer over het jaar 2012, omdat ik op dit ogenblik aan iedereen de kans wil geven om zich voor te bereiden. Zichzelf en de planeet voor te bereiden en open te stellen. Dit is een grote taak, maar we boeken goede vooruitgang.

Iedereen kan hierin een taak vervullen, door gewoonweg een andere ziel te helpen en van dit alles deelgenoot te maken wanneer ze daar nood aan hebben. Hoe?, vraag je? Door een luisterend oor te bieden, door hogere kennis te delen wanneer dat past, door een voorbeeld te stellen vanuit je eigen Licht en vrede. Er zijn zo veel manieren, zo veel kansen om een andere ziel te helpen. Door anderen op hun pad bij te staan, andere Lichtwerkers, of mensen die er net aan beginnen, zullen we duizenden, neen miljoenen mensen klaarstomen. Het Licht zal zo overweldigend zijn en zo velen zullen gesterkt zijn door de krachtige Lichtstralen die de Aarde zullen bereiken, dat vreugde en geluk zullen zegevieren wanneer de mens zijn bestemming bereikt - het Gouden Tijdperk.

Meester Kuthumi

Via Henk Steur